عمومی

پرسون با نگاهی تحلیلی به تمام مسائل حوزه عموم جامعه می پردازد.

خروج نخبگان از کشور که موجب نگرانی شده است باید از نگاه کارشناسی و بررسی علت‌ها، آن را مورد توجه قرار داد. این که پدر و مادری با هزاران امید بچه‌ای را بزرگ کرده اما می‌پذیرد که فرزندش برای زندگی و کار به کشوری دیگر برود آن هم فرزندی نخبه که از توانایی علمی‌و کارایی بالایی برخوردار است.
همه می‌دانند که وضعیت جامعه ایران از هر نظر در شرایط ویژه‌ای قرار دارد. فارغ از وجود حس نگرانی نسبت به آینده چند ویژگی دیگر آن در ارتباط با یکدیگر مهم هستند. وجود تورم به نسبت بالا و کاهش درآمدهای مردم و احساس نگرانی از اینکه آیا در آینده می‌توانند از سطح زندگی کنونی خود نیز برخوردار باشند در کنار کمبود منابع درآمدی دولت، وضعیت خاصی را ایجاد کرده است.
ترویج سندروم از ایران برو در میان چهره های مطرح؛

شما ایـرانی هستید- واقعاً ؟

ظاهرا جمله «از ایران برو» در میان بسیاری از افراد صاحب نام و قدرت، تبدیل به یک سندروم شده و ایرانیان را مورد آزار روحی و روانی قرار می‌دهد.
پرسون از هزینه بالای مردم از دریافت خدمات دولتی گزارش می دهد؛

خدمات دهی به شرط پرداخت وجه/ کوچک سازی دولت به چه قیمتی؟!

در دو دهه اخیر نهادهای دولتی دست به کار شده اند و خدمات خود را در اختیار بخش خصوصی قرار داده اند تا از این طریق روند خدمات دهی خود به مردم را سهولت بخشند، اما مراجعه کنندگان برای بهره مندی از خدمات دولتی با پرداخت هزینه مواجه شده اند.
هفته قبل، رییس پلیس پایتخت از زمینه‌سازی‌ها برای راه‌اندازی و آغاز فعالیت «دهکده سلامت» خبر داد. سردار حسین رحیمی در تشریح جزییات این طرح جدید گفت که «اقدامات لازم برای ایجاد دهکده سلامت شروع شده و ما (نیروی انتظامی تهران بزرگ) طرح کامل و هادی آن را ارایه داده‌ایم تا این شهرک ۱۰ هزار نفری به همراه مراکزی در آن مثل مرکز تفریحی و سرگرمی و ورزشی و... راه‌اندازی شود و افراد درگیر اعتیاد آرام آرام به جامعه و کار و زندگی بازگردند.»
ولادیمیر پوتین می‌گوید که پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی برای جبران شرایط سخت اقتصادی و تامین معیشت خانواده، راننده تاکسی شده است.
پرسون از تردد غیر قانونی مهاجران در دل کشور گزارش می دهد؛

بازار داغ قاچاق انسان با موتورسیکلت / عبور پرخطر افغان ها از مهم ترین جاده ترانزیتی کشور

ایران در سه دهه اخیر میزبان جمعیت قابل توجهی از مهاجران افغانستان است، این کشور به دلیل مشکلات اقتصادی و امنیتی که بر آن حاکم شده بسیاری را برای زندگی بهتر رهسپار ایران و برخی دیگر با عبور از کشورمان به کشورهای اروپایی مهاجرت را پیش می گیرند.
ما معمولا شارژ کردن کپسول آتش نشانی را به عنوان یک مولفه ثابت در نظر می‌گیریم. آنها همیشه در همان نزدیکی هستند، آماده و منتظر هستند تا اگر آتش سوزی رخ داد بتوانند آن را خاموش کنند. اما حقیقت این است که کپسول آتش نشانی اغلب آماده نیست، زیرا به درستی نگهداری نشده است. داستان‌های بی شماری از افراد وجود دارد که تلاش می‌کنند تا از یک کپسول آتش نشانی قابل حمل در مرحله اولیه بروز حادثه استفاده کنند و خیلی دیر متوجه می‌شوند که کپسول آتش نشانی شارژ نشده است، حتی اگر قبلا هرگز مورد استفاده قرار نگرفته باشد.
امروزه زمان دسترسی به مواد مخدر در شرایطی کاهش پیدا کرده که فرماندهان نیروی انتظامی از افزایش مصرف شیشه و کاهش سن اعتیاد ابراز نگرانی می‌کنند. البته ناگفته نماند که این ابراز نگرانی فقط روی کاغذ است و نیروی انتظامی با همه تلاش‌هایی که در این راه داشته، در حد مطلوب نتوانسته تولید داخل یا ورود مواد مخدر را به کشور را کنترل کند و احتمالا در مدت 10 تا 15 دقیقه در مناطقی که معابر و محله‌هایی خلوت‌تر دارند، نتوانید مواد مخدر به دست بیاورید و هرچه به بافت پرتراکم و شلوغ محلات مرکزی و جنوبی تهران نزدیک‌تر می‌شویم، سرعت دسترسی به مواد‌مخدر هم کمتر می‌شود.
این روزها دریافــت خبــر حقوق‌های نجومی به شکلی در جامعه مطرح می‌گردد کــه گویــی حرکتی نو و بدیع روی داده‌است، اما از سال‌ها پیش این امر در بی‌توجهی واحدهای نظارتی در وزارتخانه‌ها بارها مشاهده شده و موجی از اعتراضات از اطراف و اکناف ایجاد می‌شود. حتی مدیران ارشد جامعه نیز با مطرح کردن این حقوق‌ها به آن اعتراض می‌کنند، گویی تاکنون از آن بی‌اطلاع بوده‌اند.
بعد از حدود 300 روز، دیگر نقطه قرمزی به لحاظ شرایط کرونایی روی نقشه ایران وجود ندارد و میزان تلفات به کمتر از 80 نفر رسیده، اما آیا رسانه‌های زنجیره‌ای از این نکته مثبت برای مردم ایران، سخنی به میان می‌آورند؟
اعتراض به بسته شدن یک روزنامه، اعتراض به نتیجه‌ی آراء ریاست جمهوری، اعتراض به گران شدن بنزین، اعتراض به گرانی کالا و خدمات، اعتراض به خشکی زاینده رود، اعتراض به‌عدم رعایت عدالت پرداختی در رابطه با حقوق معلمان، اعتراض به واگذاری نیشکر هفت تپه و...
نخستین گام در ارزیابی نابرابری‌های فضایی روستایی، شناخت دقیق ادبیات این حوزه و به تبع آن، تبیین و تحلیل شاخص‌های توسعه ی پایدار روستایی است. نتایج نشان می‌دهد که متغیرهای ریسک، میزان سرمایه گذاری دولت در امور زیربنایی و اعتبارات تخصیص یافته به فصل عمران و نوسازی روستا هستند.
به مناسبت دوازدهم آذر سالروز درگذشت دکتر نصرت‌الله باستان

طبیب تاریخ‌نگار یا راوی بذله‌گوی تاریخ طب؟

طبیبی در تاریخ معاصر ایران به نام نصرت‌الله باستان می‌زیسته است که با طنازی و نگاهی جزئی نگرانه، تاریخ اجتماعی طب و طبابت و فضاهای بیمارستانی را تدوین کرده است این جستار نگاهی به رهیافت‌های تاریخ‌نگارانه او در همین باب است.
اعدام یا بهتر است بگوییم قصاص هفته گذشته یک جوان دوباره مساله قصاص را مورد توجه قرار داد و این پرسش را به میان آورد که این نحوه از مجازات تا چه اندازه پاسخگوی انتظارات جامعه امروز است؟
سازمان آگهی های پرسون