تغذیه و سلامتی

صفحه تغذیه و سلامت با رویکردی تخصصی به ارائه مطالبی در زمینه های سلامت،بهداشت و تغیه سالم می پردازد.

آخرین اخبار

آب دوغ خیار یا سوپ سرد ایرانی، در روزها و شبهای گرم تابستان بسیار دلچسب و لذیذ است. این غذای سنتی ایرانی، یک وعده غذایی سبک بوده که برای گرمازدگی و رفع عطش خوب است.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باور غلط مبنی بر اینکه هویج و لیموعمانی پس از پخت خورشت مواد مضر را جذب کرده و باید دور انداخته شوند، عنوان کرد، این گمان که هویج و لیموعمانی باعث جذب مواد مضر غذا می شوند، صحیح نیست و شواهد علمی قانع کننده در این زمینه وجود ندارد.
ویتامین B۶ (پیریدوکسین) یکی از ویتامین‌های ضروری گروه B است که نقش مهمی در متابولیسم، تولید انرژی، و سلامت عصبی ایفا می‌کند. برای مادران شیرده، این ویتامین نه‌ تنها برای سلامت خودشان بلکه برای رشد و تکامل نوزادشان نیز حیاتی است، زیرا از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می‌شود. با این حال، بحث‌هایی درباره تأثیر مصرف زیاد مکمل‌های ویتامین B۶ بر تولید شیر مادر مطرح شده است.
مطالعه‌ای جدید در ایالات متحده نشان می‌دهد سالمندانی که در فعالیت‌های اجتماعی مشارکت می‌کنند، تا ۴۷ درصد کمتر در معرض مرگ زودرس هستند. این فعالیت‌ها شامل کارهای داوطلبانه، حضور در باشگاه‌های اجتماعی و بازی با نوه‌هاست.
با آغاز روزهای گرم تابستان، هندوانه به یکی از پرطرفدارترین میوه‌ها در سفره‌های ایرانی تبدیل می‌شود. اما این میوه‌ی خوش‌رنگ و آبدار، فراتر از طعمی دلنشین، خواص بی‌شماری برای سلامت بدن دارد.
ما ایرانی‌ها اغلب تخم مرغ به صورت نیم بند (عسلی)، سفت(آب پز)، نیمرو و املت می‌خوریم. اما آیا خوردن تخم مرغ نیم بند یا نیم پخته برای سلامت ضرر دارد؟
نوشیدن مقدار متعادل آب حین غذا می‌تواند هضم را بهبود بخشد و نفخ را کاهش دهد، اما مصرف بیش از حد یا آب سرد ممکن است اثر معکوس داشته باشد.
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باور غلط مبنی بر مضر بودن مصرف ملون برای سلامتی به دلیل تراریخته بودن، عنوان کرد که ملون، میوه ای تراریخته نبوده و نه تنها سرطان زا نیست، بلکه به علت محتوای بالای آنتی اکسیدان ها و ترکیبات کاروتنوییدی، می تواند نقش محافظتی در برابر سرطان ها و بسیاری از بیماری های دیگر داشته باشد.
آیا کم‌خونی می‌تواند باعث جوش یا بثورات پوستی شود؟ در حالی که این موضوع چندان رایج نیست، برخی انواع خاص کم‌خونی، مانند کم‌خونی آپلاستیک و کم‌خونی فقر آهن، می‌توانند منجر به بروز بثورات پوستی شوند. درک این ارتباط می‌تواند برای تشخیص زودهنگام و درمان مناسب بسیار مفید باشد.
در میان تنوع فراوان میوه‌ها در رژیم غذایی، یک پرسش همواره مطرح است: کدام میوه واقعاً بیشترین فایده را برای سلامتی دارد؟
با نزدیک شدن به فصل تابستان خوردن یک بستنی خنک خیلی می‌چسبد. اغلب ما بستنی خامه‌ای سنتی یا همراه با طعم قهوه، کارامل یا شکلات را دوست داریم، اما می‌توان برای بهبود وضعیت سلامت کلی بدن به گزینه‌های سالم‌تری هم فکر کرد.
شکستن قولنج، عملی که بسیاری از ما به‌ صورت عادت انجام می‌دهیم، از انگشتان دست گرفته تا گردن و کمر، با صدایی خاص همراه است که گاهی حس رضایت و آرامش موقتی به همراه دارد. اما آیا این عادت بی‌ضرر است یا می‌تواند به مفاصل و سلامت ما آسیب برساند؟
احتمالا زیاد به این فکر نمی‌کنیم که آن‌چه در بشقاب غذایمان است می‌تواند بر سلامت ناخن‌ها تاثیر بگذارد. یکی از آنها سبزیجات برگ‌دار تیره است که سرشار از آهن هستند، عنصری که ناخن‌ها برای قوی و سالم رشد کردن به آن نیاز دارند. کمبود آهن در رژیم غذایی می‌تواند خودش را در ناخن‌ها نیز نشان دهد. فقر آهن ممکن است باعث شکنندگی ناخن‌ها و همچنین ایجاد شیارهای عمودی روی آن‌ها شود.
ویتامین D یکی از مهم‌ترین ویتامین‌های مورد نیاز بدن انسان است که نقش اساسی در حفظ سلامت استخوان‌ها، تقویت سیستم ایمنی، بهبود عملکرد عضلانی و حتی سلامت روان دارد. این ویتامین که به‌عنوان «ویتامین آفتاب» شناخته می‌شود، از طریق تابش نور خورشید بر پوست بدن تولید می‌شود.
آووکادو غنی از مواد مغذی مفید برای رشد جنین‌ است از جمله فیبر، فولات، لوتئین و چربی‌های غیراشباع سالم که سیستم ایمنی در حال رشد جنین را تقویت می‌کنند و به نظر می‌رسد که می‌توانند احتمال واکنش‌های آلرژیک در نوزادی را کاهش دهند.
نحوه تغذیه در زمان امتحانات نقش مهمی در کارایی و عملکرد مغز دارد و معمولا دانش‌آموزان و دانشجویان دچار اضطراب و استرس می‌شوند؛ بنابراین توصیه می‌شود برای مقابله با این اضطراب از غذاهای مناسب استفاده کنند.
سازمان آگهی های پرسون