یادداشت‌ها

به نیمه دوم بازی فوتبال اصطلاحا نیمه مربیان اطلاق می‌شود؛ زیرا مربیان با یافتن نقاط قوت و ضعف خود در نیمه اول بازی اقدام به انتخاب تاکتیک‌های جدید و برطرف کردن عیوب خود می‌کنند. اکنون نیز به نظر می‌رسد دولت سیزدهم به خوبی با همه محدودیت‌های موجود در راه توسعه کشور به خوبی آشنا شده است و باید بتواند تصمیمات سخت و مناسب برای برون‌رفت از شرایط موجود را اتخاذ کند.
دیگر برای مردم اصلاح طلب و اصولگرا فرقی نمی کند و فعال نگاه خنثی آنها به انتخابات بیش از عدم باور به جریانات سیاسی علل و عوامل دیگری دارد. در نتیجه اگر مســئولان امر طی شش ماه آینده کاری از پیش نبرند تا ضمن حل مشکلات مردم آنها را به حضــور در انتخابات در جهت رقم زدن تغییر در جهت بهبود وضعیت ترغیب نکنند باید از هــم اکنون منتظر انتخاباتی با مشــارکت پایین باشیم.
فهرست بلند موفقیت‌ها که فقط چند نمونه آن گفته شد، مانع از دیدن ضعف‌ها و آسیب‌ها نیست. زحمات و خدمات چشمگیر در آواربرداری از سوءمدیریت دولت قبل و جبران بسیاری از ناترازی‌ها، به جای خود محفوظ و مشکور؛ اما نباید غفلت شود که هدف نهایی، شیرین شدن کام مردم به ویژه طبقات مستضعف از جرعه زلال عدالت، و همچنین زمینه ‌سازی برای استقرار احکام الهی است.
قلم فرسایی در باب حرفه روزنامه نگاری و خبرنگاری از آنجا که از جنس آگاهی بخشی، بصیرت افزایی و خردمندی است حرفه‌ای است مقدس و ستودنی که متولیانِ این سرزمینِ معرفت، همواره باید این تقدس را پاس داشته و برای حفظ و تعالی آن بکوشند.
گویی واقعا اختیار و کنترل این فرمان خارج از دستان ریاست محترم جمهوری است و کماکان مافیای کارچاق‌کن و متنفذ کنترل این فرمان را به دست دارد و ابر و باد و مه و خورشید و فلک همه دست به دست هم دادند و اجازه نمی‌دهند در این حوزه گشایشی حاصل شود و این فرمان هشتم رئیس جمهور محترم و منتخب ملت خارج از اراده ایشان است یا واقعا ایشان هم راننده مطمئنی برای رساندن خودروی وارداتی به مقصد ایران نیستند.
دولت به جای آنکه در فکر آن باشد تا راهی برای مساله فعلی رئیس سازمان امور اداری و استخدامی پیدا کند، به دنبال اصلاح قانون خدمات کشوری برود و راه را برای ورود افراد شایسته و توانمند از بخش غیردولتی به دولت باز کند. این امر نه تنها مشکل فعلی، بلکه معضل یادشده را که تهدیدی اساسی برای اداره کشور است، از اساس حل خواهد کرد.
آنچه در روز 4 مرداد ماه جاری در نیجر اتفاق افتاد و از سوی ارتش حمایت شد و سپس با استقبال شدید مردم در «ینامی» پایتخت و سایر شهرها مواجه گردید، تلفیقی از جمع‌بندی نخبگان نظامی، نخبگان سیاسی و عناصر نامدار فرهنگی نیجر بوده و مورد حمایت آحاد مردم است. همین نوع تحولات را در هر جای آفریقا می‌توان مشاهده کرد. این وضعیت مسلماً در کشورهایی که تاکنون کمتر خبری از آن شنیده‌ایم، تکرار خواهد شد. این می‌تواند یک موج جدید باشد و چهره آفریقا را تغییر دهد.
ایران جــزو ۱۰ کشور نخست تأثیرگذار و تأثیرپذیر از تغییرات اقلیمی است ولی آماده مواجهه با تغییرات اقلیمی نیست. توجه به آثار تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی بر کشــور ایران، امری اساسی و حیاتی است و نیازمند برنامه ریزی و اقدامات جدی برای ارتقای ســازگاری و تاب آوری در برابر اثرات تغییر اقلیم است. اجرای موفق برنامه های«ســازگاری» و«کاهشــی» نیازمند سیاست گذاری های کارآمد است و بدون تغییر در رویکردهای غلط گذشــته ممکن نیست. اگر تدابیر کاهشی-ســازگاری کارآمد اتخاذ نشود، کشور ایران در آینده ای نزدیک با آثار جدی و غیرقابل بازگشتی مواجه خواهد شــد.
داعش که با شعار «باقیه وتتمدد» در تلاش برای حفظ و توسعه موقعیت و اقتدار خود بود، اکنون با کشته و زندانی شدن چهره‌های اصلی خود طی سالهای اخیر از یک سو و اختلافات داخلی بین رهبران از سوی دیگر، که از زمان خلیفه اول سربرآورد و به حذف فیزیکی، اسارت یا فرار نیروهایی از این گروه منجر شد، برای بقای خود و جلب توجه جهانی و قرار گرفتن در رأس اخبار و جذب نیرو همچنان در تلاش است؛ این اقدامات از بهره‌گیری از مناطق ملتهب و پرتنش با حاکمیت دولت‌های ضعیف و ورشکسته و فشل جهت انجام عملیات تروریستی گرفته تا نبرد با نیروهای امنیتی و گروههای رقیب و حمله به زندانها برای آزادی اعضا و طرفداران خود را شامل می‌شود.
نکته اصلی در سخن مروان رو به‌ راه شدن کار «حکومت» برای «ما» است که با تعبیر «لا یستقیم لنا الامر» بیان کرده است و در نگاه برخی شاگردان مکتب مروان همه واقعیت نیز همین است و بس! با این فرق که مروان این اندازه شجاعت داشت، که انگیزه جریان بنی‌امیه را در ناسزاگویی بازگو کند و ای کاش شاگردان «منطق مروانی» نیز دست‌کم به اندازه مروان شجاعت داشتند و فاش می‌گفتند که با چه انگیزه‌هایی مرتکب چنین رفتارهای غیر اخلاقی می‌شوند و دیگر به پای دین و شرع نمی‌گذاشتند؛ شاگردانی که به گمان خود، مسلط هستند و تو گویی «دستشان باز است که هر چه می‌خواهند بگویند و هر کار می‌خواهند بکنند»
اکنون دولت آمار می دهد که نرخ بیکاری را به ۸,۲ درصد رسانده است. اگر اینگونه باشد باید مشخص شود که این آمارچگونه و بر اساس چه ارقامی بدست آمده است. دولت برای صدق و صحت گفتار خود می تواند آمار خود را به تفکیک استان بیرون دهد تا مشخص شود این آمار چگونه و بر چه مبنایی بیرون آمده اســت.
واقعا وقت آن رسیده هیئت وزیران و مجلس وقوه قضائیه ضمن تشکیل جلسه اضطراری و فوری باحضور متخصصان وکارشناسان و برجستگان این موضوع را با دقت و سرعت بررسی و چاره اندیشی کنند و از پایمال شدن خونهای بسیار بی‌گناهان ومسافران پیشگیری نمایند چراکه تکلیف حاکمیت است که امنیت و ایمنی همه جانبه و در همه جاده‌ها و شوارع وکوی و برزن برقرار کند و هیچ توجیهی پذیرفته نیست چراکه موضوعی بالاتر و ارزشمند از جان انسانها وجود ندارد.
هنر، در دیدن چیزهایی است که تولید نمی‌شوند. برای ارزیابی درست یا نادرست بودن یک سیاست، نباید توجه خود را فقط معطوف و منحصر به آثار مشهود آنها کرد، باید آثار غیر مشهود آنها را نیز بررسی و ارزیابی کرد.
Equity را انصاف ترجمه کرده‌اند، انصاف در آموزش و پرورش یعنی اینکه به هر دانش‌‌آموز متناسب با نیازش محتوای آموزشی دهیم.Equality که آن را تساوی ترجمه کرده‌اند و معنای آن این است که کلیه دانش‌آموزان سراسر کشور در پایه و رشته مشترک، محتوای یکسانی را می‌گذرانند.
در خاورمیانه رژیم صهیونیستی همواره برای بقای خود جنگ پایدار و صلح ناپایدار را دنبال و عملی کرده است. جنگ با مصر، اردن و سوریه، جنگ و اشغال لبنان، جنگ تروریستی با جمهوری اسلامی ایران و ترور دانشمندان هسته‌ای و… از نمونه‌های آن است!
در صداقت و دلسوزی تهیه‌کنندگان لایحه عفاف و حجاب و نیز نمایندگان محترم مجلس تردیدی نیست و دقیقاً به همین علت، از آن عزیزان انتظار می‌رود از روی دیگر این سکه نیز غافل نباشند و خدای نخواسته به جای مقابله با کشف حجاب، دشمن را در اجرای این طرح خزنده و خسارت‌بار، یاری نکرده باشند!
اینقدر فشار اجتماعی و سیاسی را زیاد نکنید. جوانان را به اضطراب و اضطرار نکشانید. به زبان بی‌زبانی به مردم نگویید این کشور مناسب کار و زندگی نیست، چنانکه گفته شده است، 60 درصد جوانان را به صف انتظار مهاجرت نکشانید.
کشور ما جهت رسیدن به مدل چین نیاز به یک مدیر توانمند اقتصادی درسطح شی جی پینگ دارد. مدیری که ارکان نظام از رهبری گرفته تا قوای سه گانه و مردم به او اعتماد داشته باشند وآن فردی کس جز مخبر معاون اول ریاست جمهوری نیست.
کسانی که با نادیده گرفتن این کارنامه پس از 8 سال دوباره آزمودن این راه طی شده را تجویز می‌کنند اگر رگه‌هایی از خیانت نداشته باشند دستکم نشانه‌هایی از یک بیماری روانی خواهند داشتند. در ادبیات پزشکی به این بیماری «سندرم استکهلم» می‌گویند؛ پدیده‌ای که در آن گروگان نسبت به گروگان‌گیر حس همدلی و وفاداری پیدا می‌کند تا جایی که حاضر است خودش را با اختیار و علاقه تسلیم کسی کند که جان و مال و آزادی‌اش را تهدید می‌کند. حالا ما در ایران جهش جدیدی از این اختلال روانی را مشاهده می‌کنیم: «سندرم واشنگتن».
اکنون کیومرث هاشمی وارد عرصه ورزش شده است.سرپرست کنونی وزارت ورزش برای اهالی ورزش فردی شناخته شده است او از جنس ورزش به شمار می آید،اما این کافی نیست.
سازمان آگهی های پرسون