به گزارش سایت خبری پرسون، عباس شمسعلی در یادداشتی نوشت: فارغ از نتیجه نهائی در انتخابات؛ همیشه یکی از مهمترین و مورد توجهترین عناصر مرتبط با هر انتخاباتی، مسئله میزان مشارکت و حضور پای صندوقهای رای بوده و هست که از زوایای مختلف قابل بررسی است. در کشور ما که طی 45 سال پس از انقلاب اسلامی به نوعی رکورددار دفعات حضور و مشارکت مردمی پای صندوقهای رای محسوب میشود؛ شاهد برپایی بیش از 40 انتخابات مختلف از رای کمنظیر یا شاید بینظیر به اصل و مدل نظام در ابتدای انقلاب و در ادامه برپایی رفراندوم قانون اساسی برای زدن مهر تأیید مردم روی قانون مصوب و در ادامه برپایی انواع انتخابات مجلس، ریاست جمهوری، مجلس خبرگان و شوراهای شهر و روستا بودهایم که بارها میزان مشارکت در بالاترین رتبههای قابل تصور و گاه حتی فراتر از میزان انتظار بوده است. علت این موضوع را میتوان مردمی بودن نظام و اعتماد و باور مردم به صندوقهای رای و همچنین اراده مردم در به رخ کشاندن وحدت ملی در عین تفاوت سلیقه یا گرایش سیاسی با هدف تقویت پایههای قدرت کشور و تقویت مردم سالاری دینی دانست.
در مشارکتهای بسیار چشمگیر انتخاباتی در کشورمان گاه یک گروه و گرایش سیاسی یا یک شخص با سلیقه و تفکری خاص موفق به کسب رای اکثریت شدهاند و گاه گروه و اشخاصی از گرایش و تفکری متفاوت، حتی گاه نتیجه رای مردم غافلگیرکننده بوده است. به عبارتی همواره در انتخاباتهای مختلف شاهد گردش و جابهجایی نیروهای سیاسی منتخب بودهایم که این پویایی، اثربخشی و واقعی بودن نتیجه حضور مردم در پای صندوقهای رای را نشان میدهد. موضوع ارزشمندی که نه تنها در بسیاری از کشورهای همسایه و منطقه سابقه ندارد و شاید آرزو و حسرت مردم در آن کشورها باشد، بلکه در سطح جهانی هم نمونهای خاص از اثربخشی واقعی رای و حضور مردم محسوب میشود.
این حضور و اثربخشی قوام بخش مردمی است که در سالهای مختلف عزت ایران اسلامی و سرشکستگی دشمنان و بدخواهان را در پی داشته است تا آنجا که همواره از سوی دشمن تلاش فراوانی شده است تا به هر وسیله ممکن در تجلی دوباره آن ایجاد اختلال شود؛ گاه با طراحی فتنه و بلوا پس از ثبت رکورد چشمگیر حضور مردم پای صندوقها و گاه با تلاش برای ایجاد حس دلسردی و ناامیدی در مردم و القای این باور غلط که حضور مردم در انتخابات بیتاثیر و بیفایده است. دشمن در این راه از همه ظرفیتهای رسانهای و شبکههای متعدد مجازی و... نهایت استفاده را کرده و میکند. نمونه بینظیری که مردم هیچ کجای دنیا تا این حد برای حضور یا عدم حضور پای صندوقهای رای مورد هجمه سنگین رسانهای و مداوم قرار نگرفتهاند. این نشاندهنده درک دشمنان این نظام و سرزمین از اهمیت و نقش مردم ایران پای صندوقها و حضور در انتخابات است وگرنه چنانچه نقش مردم ما در انتخابات بیاهمیت، ظاهری و در تجلی وحدت ملی و تقویت کشور بیاثر بود دیگر دلیلی برای این همه مانع تراشی و دلسرد کردن مردم وجود نداشت.
از سوی دیگر در سالهای اخیر و بروز برخی مشکلات به ویژه اقتصادی و معیشتی، عدهای در داخل و در ادامه تلاش دشمن برای دلسردی مردم به این تلقی غلط دامن میزنند که رای دادن تاثیری در رفع مشکلات ندارد یا در ادامه برخی به این موضوع دامن میزنند که رای ندادن واکنشی اعتراضی به مشکلات اقتصادی و معیشتی است!
ابتدا باید گفت که نمیتوان منکر وجود مشکلات اقتصادی و گرانیها و تورم به ویژه در یک دهه اخیر در کشور بود، اما آیا میتوان پذیرفت که انتخاب افراد با کارآمدی و توانایی و انگیزه بیشتر و بهتر تاثیری در حل یا کاهش مشکلات ندارد؟
به هر حال در دورههای مختلف مجلس یا دولتهای مختلف تلاش بر ارائه کارنامه بهتر وجود داشته است و هر کدام از منتخبان مردم به اندازه خود کارهای مثبت هم داشتهاند، البته در موارد زیادی هم میتوان نتیجه عملکرد نامطلوب یا نداشتن توانایی و همت کافی این افراد را مشاهده کرد. اما همین تفاوت در عملکردها نشاندهنده اهمیت دقت در انتخاب و مؤثر بودن رای مردم در روی کار آوردن افراد موفق و کارآمد یا ناموفق و کم بازده است.
بنابراین وقتی رای دادن و روی کار آمدن افراد مختلف به کارنامههای متفاوتی از دولت و مجلس منجر میشود پس نمیتوان پذیرفت که رای مردم بیتاثیر است یا پذیرفت که در واکنش به وجود مشکلات باید از حق انتخاب افراد دیگر و بهتر صرف نظر کرد.
از سوی دیگر حتی اگر مشارکت بالا باعث تغییر در نتیجه انتخابات نشود و صرفاً افزایش رای منتخبان ملت را در پی داشته باشد باز هم پشتوانه قوی و بیشتر مردمی نقش مؤثری در عملکرد منتخبان خواهد داشت.
اکنون که زمینه بیش از هر زمانی برای مشارکت بالا فراهم شده است و در اتفاقی کم نظیر شاهد تأیید صلاحیت حدود 75 درصد داوطلبان نمایندگی مجلس از سوی شورای نگهبان و افزایش بیش از دو برابری کاندیداهای نمایندگی مجلس نسبت به دوره قبل و رقابت گرم بیش از 15 هزار کاندیدا برای290 کرسی مجلس هستیم، باید از این فرصت نهایت استفاده را کرد و با حضور مسئولانه پای صندوقها و استفاده از حق قانونی و مؤثر و تعیینکننده رای دادن، راهحل مشکلات را از حوزههای انتخاباتی بیابیم.
همه مردم این سرزمین چه آن خیل عظیمی که به فرموده شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی، جمهوری اسلامی را همچون حرم دانسته و حفظ این حرم و این سرزمین پاک و سربلند را بر خود واجب میدانند و چه آنها که با نگاه عزیز و والای میهندوستی تحمل دشمن شاد شدن این آب و خاک را ندارند، یا آنها که دلسوزانه به دنبال حل مشکلات و رفع موانع هستند و یا حتی آنها که از مشکلات یا برخی کم کاریها گلایه دارند راهی بهتر از شرکت در انتخابات برای دفاع از این حرم و ناکامی دشمنان این میهن عزیز و حل مشکلات و موانع نخواهند یافت.
به فرموده رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با مردم شریف آذربایجان شرقی، «همه باید در انتخابات شرکت کنند. انتخابات رکن اصلی نظام جمهوری اسلامی است. راه اصلاح کشور انتخابات است. آن کسانی که دنبال این هستند که مشکلات را برطرف کنند، ترمیم کنند، بایستی به انتخابات رو کنند. راهِ درست، انتخاب است.»
آنها که دل در گرو «وحدت ملی»؛ این خار چشم دشمنان دارند هم امروز تجلی این وحدت را در شرکت همگانی در انتخابات دنبال میکنند، وحدتی که همواره این ملت را از گذرگاههای دشوار به سلامت عبور داده است؛ آن چنان که رهبر عزیزمان در همین دیدار اخیر فرمودند: «عزیزان من! ما با اتّحاد و با ید واحده بودن مبارزه کردیم، با ید واحده بودن پیروز شدیم، با ید واحده بودن تا حالا ادامه دادهایم، باید بعد از این هم با ید واحده بودن حرکت کنیم. اختلافات سلیقهای و سیاسی و این حرفها نباید در وحدت ملّی ملّت ایران در مقابل دشمنان تأثیری بگذارد.»
منبع: کیهان
نظرات شما ( 1 نظر )