به گزارش سایت خبری پرسون، علیرضا تقوینیا؛ کارشناس مسایل غرب آسیا گفت: اخیرا آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرده که ایران با سرعت دادن به روند غنی سازی اورانیوم، به مرحله استفاده نظامی از توان هستهای نزدیک میشود.
براساس این گزارش ایران پیشتر از یک آبشار ۱۶۴تایی از سانتریفیوژهای IR-6 برای غنی سازی اورانیوم تا ۶۰ درصد در نطنز استفاده میکرده ولی اکنون علاوه بر این آبشار ۱۶۴تایی، یک مجموعه ۱۵۳تایی از سانتریفیوژهای IR-4 نیز برای غنی سازی تا ۶۰ درصد استفاده میشود.
گزارش اخیر آژانس انرژی اتمی واکنش های متعددی از سوی کشورهای مختلف در پی داشته و از آمریکا گرفته تا کشورهای اروپایی در خصوص آن ابراز نگرانی کردند.
در این خصوص چند نکته باید گفت:
1) خرابکاریهای اسرائیل و تحریمهای اقتصادی حداکثری، موجبات اخلال اساسی در پیشبرد روند هستهای ایران را فراهم نکرده و اگر هدف آمریکا و غرب از فشار اقتصادی گرفتن مولفههای قدرت جمهوری اسلامی بوده که به وضوح چنین نتیجه ای در بر نداشته و همچنین باعث فروپاشی نظام نیز نگشته است.
2) آمریکا هیچگاه گمان نمیکرد ایران تا این سطح از غنی سازی پیش برود و همزمان اورانیوم فلزی که کاربرد دوگانه دارد را تولید نماید. اما نکته جالب اینجاست که رفتارهای تهران کاملا مطابق با NPT بوده و علنی و رسمی است. در واقع این کشور قصد دارد از ظرفیتهای قانونی جهت اعمال فشار بر آمریکا استفاده کند. پرواضح است که جمهوری اسلامی قصد ساخت بمب اتم را ندارد اما چندی دیگر به آستانه تولید یک بمب اتمی میرسد چیزی که غرب و اسرائیل اصلا تحمل همان را هم ندارند.
در واقع عامل اصلی برتری اسرائیل از لحاظ نظامی در دارا بودن بمب هستهای است و اگر ایران به قابلیت ساخت آن (و نه حتی تولیدش) برسد، موجودیت اسرائیل با خطر جدی روبرو خواهد شد زیرا بازدارندگی نظامی متعارف رژیم صهیونیستی مدتهاست تضعیف شده و تنها اتکای آنها به سلاح نامتعارف هستهای بوده که آنهم با غنیسازی سطح بالای جمهوری اسلامی در حال رنگ باختن است.
3) با توجه به تاکید عالیترین مقام جمهوری اسلامی و مصوبه مجلس در خصوص لغو قطعی تحریمها، به نظر میرسد استراتژی ایران خارج شدن از انفعال، به دست گرفتن ابتکار عمل و در نتیجه توسعه کمی و کیفی برنامه اتمی خود در چهارچوب NPT بوده تا جایی که بتواند غرب را تحت فشار شدید قرار دهد و در اینجا ۲ راه برای آنها باقی میماند.
یا بوسیله گزینه نظامی برنامه هستهای ایران را نابود سازند که قرائن نشان میدهد این گزینه مدتهاست که قابلیت اجرا ندارد و یا تحریم ها را به طور واقعی و قطعی لغو کنند.
اگر هیچ کدام از ۲ گزینه فوق را برنگزیدند بازهم بُرد با ایران است زیرا اولا به آستانه (تاکید میشود آستانه) ساخت سلاح اتمی میرسد و برای همیشه از تهدیدات نظامی خلاص میشود و دوم این که جایگاهش را به عنوان یک کشور نسبتا هستهای در دنیا تثبیت میکند.
انتظار برای فروپاشی ایران از درون را نیز دیگر کسی جدی نمیگیرد و اگر راهبرد مزبور بنای وقوع داشت در دوره ترامپ صورت میگرفت.
شواهد و اظهارات مسئولان دولت جدید ایران بیانگر آن است که این کشور اقتصادش را با تحریمها وفق داده و هر چه میگذرد این فشارهای طرف های غربی است که در حال کم اثر شدن بوده و همچنین جمهوری اسلامی سعی دارد با سیاست نگاه به شرق بر اختناق غرب تفوق یابد.
توجه: مطلب مندرج صرفا دیدگاه نویسنده است و رسانه پرسون در قبال آن هیچ موضعی ندارد.
هر آنچه راجع به موضوع جنجالی طرح صیانت لازم است بدانید، ما برای شما جمع آوری کرده ایم.