پس از شدت گرفتن بحران سوخت در لبنان و محاصره اقتصادی خاموش آمریکا که قرار بود به خلع سلاح نیروهای مقاومت لبنانی منجر شود، سید حسن نصرالله با هوشمندی هر چه تمامتر ورق را بهکلی برگرداند.
آمارها حاکی از آن است که طی ۴ سال گذشته، توجه به مسائل فرهنگی، اجتماعی و نهاد خانواده از دایره برنامهها و توجهات مدیریت شهری حذف شده بود و حال تهران نیاز به تحول و برنامهای جدید دارد.
مدت قریبی است که ویروس کووید 19 دست و پای شهر را درهم پیچیده است. از بهمن 1397 که صدای پای او در شهر قم درآمد همه شهرها دست به گریبان این بیماری خطرناک شدند.شهر ما در هالهای از نگرانی، هراس و ناشناختگی این ویروس قرار گرفت و زنان با ایجاد حفاظی خودساخته از ضدعفونی کردن مواد غذایی تا خانه و اعضای آن مسوولیتی دوچندان را به دوش کشیدند، اما در این محافظت به دلیل آنکه خود نیز درگیر این بیماری شدند چالشهای نگرانکنندهای برایشان ایجاد شد که امنیت سلامتشان به خطر افتاد.
در جهان امروز که رشد و توسعه اقتصادی هر کشوری جایگاه بینالمللی آن را رقم میزند، کشورهای جهان برای آنکه بتوانند در عرصه بینالمللی حرفی برای گفتن داشته باشند در صدد بر میآیند تا شاخصهای توسعه یافتگی خود را بهبود ببخشند و از این طریق بتوانند در چرخه بهبود وضع اقتصادی و بالطبع افزایش نقش موثر خود که موجب تقویت اقتصاد و ایفای نقش تأثیرگذار در صحنه جهانی است تقویت کنند.
دولت سیزدهم در شرایط خاصی تشکیل شده است. با توجه به نارضایتیهایی که در احزاب در زمان انتخابات به خاطر عملکرد شورای نگهبان ایجاد شده و از طرف دیگر اعتراضات در سطح جامعه به دلیل مشکلات معیشتی، اگر آقای رئیسی به دنبال تشکیل دولت قوی و کارآمد باشد مسیر و راهی جز باز سازی سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم به مسئولان وجود ندارد.
مقام معظــم رهبری در دیدار با رئیسجمهور و هیات دولت سیزدهم بر بحث اعتمادسازی که مورد خدشه وارد شده و اینکه دولت تلاش کند در مسیری حرکت کند که اعتماد مردم را بدست آورد، تاکید داشتند.
شهدا چون ستارگانى هستند که در آسمان هستى مى درخشند، اما برخى از این ستاره ها درخشش فوق العاده اى دارند و مى توانند اسوه و الگویى براى دیگران باشند لذا شایسته است ما یاد و خاطره شهداى دفاع مقدس را همیشه گرامى بداریم و پیوند خود را با آنان همچنان مستحکم نگهداریم.
جغرافیای سرزمینی و سیاسی کشور باستانی ایران از دیرباز مورد توجه جهانیان بوده و هست و اکثر کشورهای دنیا، کشور ایران را به فرهنگ غنی و تمدن چندین هزار ساله آن میشناسند و زمانی که مورد هجوم دشمنان قرار میگرفت، در کمتر زمانی مهاجمان به دلیل فرهنگ غنی ایرانی، آداب معاشرت این مردم، این سرزمین کهن را با فرهنگ خود آمیخته میکردند چه در مراودات روزانه و چه در روابط با دنیای خارج.
از زمان پیروزی برقآسای طالبان در 15 اوت و فتح بدون مقاومت تمام ولایات افغانستان، طالبان کنترل یک دولت شکست خورده را در دست گرفته و از خروج سریع ارتش امریکا بهرهمند شده است. در حال حاضر مردم افغانستان و در وهله اول زنان بیشتر در معرض خطر و تهدید قرار دارند.
جهشهای مکرر قیمت مسکن طی سه سال گذشته، یک گروه «بازیگر» داشت، یکسری «بازیگردان» و البته یک دسته «مقصر». درباره بازیگران و بازیگردانان، تاکنون زیاد صحبت شده، اما کسی تا بهحال سراغ گروه سوم را نگرفته است. کاملا محرز است که «سیاستگذار» طی این سالها دستکم بهیک دلیل مشخص مقصر رکود تورمی فرسایشی در بخش مسکن بوده است؛ از این بابت که میتوانست جلوی جهشهای مکرر را بگیرد، اما کوتاهی کرد.
همگان تصاویر منتشره از زندان اوین را دیدهاند. چه باید کرد؟ چگونه عبرت بگیریم؟ یک پاسخ این است که بسان متفکران، راهحلهایی که کم و بیش آشکار است را تنقیح و صورتبندی نظری کرده و آن را ترویج کنیم.
دولت سیزدهم در حالی کار خود را آغاز میکند که گرههای متعددی در حوزههای توسعهای شامل مسائل مختلف و در هم تنیده و پیچیده اقتصادی، فرهنگی و سیاسی، جامعه ایران را احاطه کرده است. گسترش مرگبار کرونا هم پیامدهای انسانی، اجتماعی و اقتصادی گستردهای برجای گذارده است.
در منابع دینی ما، حق در دو دستۀ کلی و مهم قرار داده شده است،«حق الناس» و «حقا...»، اما در همه موارد «حق الناس» بر «حقا...» ارجحیت داده شده وتأکید گشته است که تضییع «حقا...»، در قیامت قابل عفو و بخشش است، اما پایمال کردن «حق الناس» جز با کسب رضایت مردم، قابل عفو وجبران نیست.
جناب علیرضا زاکانی بالاخره بعد از فراز و نشیبهای مختلف و رقابتهای تلخ و شیرین، بهشت به شما رسید و گفتید: سیاهنمایی درباره مشکلات شهر تهران بیانصافی است.» اما شاید شما نمیدانید که قدم در چه راه پر از دشواریها گذاشتهاید.
آنچه مسلم است امسال نیز دولت با کسری بودجه بیش از 300 هزار میلیارد تومانی مواجه است و برای جبران ان مهمترین رویکرد دولت و البته وزیر پیشنهادی اقتصاد افزایش درآمدهای مالیاتی از طریق اصلاح قوانین مربوطه وجلوگیری از فرارهای مالیاتی است اگرچه به نظر میرسد تحقق کسری بودجه در مدت زمان باقی مانده تا پایان سال با توجه به اینکه برنامه مدونی در اصلاح قوانین مالیاتی و همچنین جلوگیری از فرارهای مالیاتی ارائه نشده نیز محقق نخواهد شد.
موضوع کمبود منابع آب در کشور که باید از آن به یک ابرچالش یاد کرد، حال و آینده کشور را به مخاطره انداخته است.عوامل متعددی در ایجاد این ابرچالش نقش داشتهاند که مهمترین آن سوءمدیریت و عدم وجود یک راهبرد مشخص و بلندمدت در استفاده و بهرهبرداری بهینه از منابع آبی بوده است.
در طول ۴۵ روز گذشته که برنامهریزی برای برگزاری نشست بغداد آغاز شد، اهداف متنوع و متعددی برای این نشست از سوی مسوولان عراقی مطرح شد. نخست اینکه با این استدلال که هرچه روابط همسایگان عراق بهتر باشد تاثیر عمیقی بر شکوفایی و امنیت عراق دارد، عراق به عنوان یک کشور کنشگر فعال خواستار برگزاری این نشست برای بهبود روابط میان کشورهای پیرامونش شده و به دنبال این است که روابط جمهوری اسلامی ایران و همسایگان دیگرش را به وضعیت عادی و نرمال برگرداند.
مدتی بود که قصد داشتم متنی را خطاب به آقایان علمای قم بنویسم که به عللی به تاخیر میانداختم، اکنون و پس از پایان عزاداریهای محرم آن را تقدیم میکنم. بیاییم فرض کنیم که یک نفر که از پزشکی سررشتهای ندارد یا نه؛ حتی مدرک پزشکی هم دارد ولی اقدام به انتشار گزارههای غیر یا ضدعلمی کند و با این کار خود جان و سلامت مردم را به خطر اندازد.
اگر از پیچیدگی تعاریف (مانند کسری بودجه غیرنفتی) صرفنظر و از مفهوم ساده تراز عملیاتی استفاده کنیم، دادههای تاریخی نشان میدهد که کسری بودجه دولت، مشکلی مزمن و تاریخی بوده است. بررسی تغییرات درآمدهای عمومی (مالیاتها، عوارض و نظایر آن) و هزینههای جاری در دو دهه اخیر نشان میدهد که این دو متغیر بودجهای تا سال ۱۳۸۸ با شیبی ملایم در حال افزایش بودهاند، اما از سال ۱۳۸۹ به بعد، بنا به دلایلی مانند سیاستهای انبساطی دولت و افزایش قابلتوجه عواید نفتی، هزینههای جاری با شتاب بیشتری در حال افزایش است.
رویکرد مراکز علمی، ادبی و فرهنگی در چندین دهه گذشته عمدتا و بطور اجتناب ناپذیری در تهیه و تولید برنامه های فرهنگی، آثار تصویری و اقلام ادبی مکتوب از مکاتب ادبی و مشرب فرهنگی لیبرال غرب الهام می گرفت.
با رأی اعتماد مجلس به 18 وزیر پیشنهادی سید ابراهیم رئیسی، کار دولت سیزدهم عملا آغاز شد. این دولت به نظرم «نقطهعطفی»در تاریخ معاصر ایران است و سرنوشت کشور به نوع عملکرد آن گره خورده است. تاکنون نزاعِ درون حکومتی مانع از شفاف شدن ریشههای مشکلات جامعه ایران شده بود.
البته هنوز همه علل و ابعاد خروج سراسیمه امریکا از افغانستان کاملا روشن نشده است ولی سقوط برقآسای کابل به دست طالبان و هجوم هزاران تن از مردم و اتباع دیگر کشورها به فرودگاه این شهر برای فرار از حاکمیت جدید این سوال بسیار مهم را مطرح میسازد که آیا کاخ سفید واقعا درک روشنی از اوضاع این کشور و خصوصا وضعیت دولت و ارتش نداشته است؟ یا همه چیز برنامهریزی شده و فقط برخی محاسبات اشتباه از آب درآمدهاند؟
حملات روز پنجشنبه در کابل، دینامیسم پیچیده بین طالبان، شبکه حقانی و القاعده از یکسو و رقیبشان یعنی «داعش خراسان» از سوی دیگر را آشکار کرد. فرمانده امریکایی سنتکام بعد از این حملات تهدید داعش خراسان را «بهشدت واقعی» توصیف کرد و مشاور امنیت ملی بایدن نیز یکشنبه گذشته گفته بود که تهدید داعش «شدید» و «مستمر» است.