روانشناسی

روانشناسی مجله پرسون با رویکردی تخصصی به ارائه مطالبی آموزشی در زمینه سلامت روح و روان می پردازد.

رابطه والد و فرزندی بی حد و مرز نیست و مانند هر رابطه دیگری حدودی مشخص دارد. این ارتباط هرگز نباید مخدوش و جایگاه والدین و فرزندان برعکس شود.
اختلال عاطفی فصلی ممکن است سالانه ۱۱ میلیون نفر را در ایالات متحده تحت تأثیر قرار دهد و ۲۵ میلیون نفر دیگر نیز ممکن است شکل خفیف‌تری از آن موسوم به «بلوز زمستانی» را تجربه کنند.
بررسی چگونگی مواجهه با بالا رفتن سن والدین

چگونه با دغدغه‌های افزایش سن پدر و مادر کنار بیاییم

گذر زمان و بالا رفتن سن، دغدغه‌های زیادی به همراه دارد که یکی از آن‌ها بالا رفتن سن والدین است که گاهی برای بعضی فرزندان به نوعی فوبیا و ترس تبدیل می‌شود که حتی مانع ازبرخورداری آرامش آن‌ها خواهد شد. اما گذر زمان و مواجهه با پیری واقعیتی است که باید آن را پذیرفت وبه نوعی با آن کنار آمد.
تشخیص دروغ می‌تواند بسیار دشوار باشد، حتی برای دستگاه‌هایی که برای گیر انداختن دروغگوها ساخته شده‌اند. پس چگونه می‌توانیم واقعیت را از دروغ تشخیص دهیم؟ محققان چند ترفند در آستین خود دارند.
آیا در ماه‌های زمستان بیش از آنچه فکر می‌کنید احساس بی‌حالی و ناراحتی دارید؟ اگر چنین است، ممکن است به افسردگی فصلی مبتلا شده باشید که به عنوان اختلال عاطفی فصلی (SAD) نیز شناخته می شود.
کلمات قدرت و تأثیر زیادی بر عملکرد ما دارند. بنابراین باید کلمات خود را در انتقال به فرزندانمان با دقت انتخاب کنیم؛ به خصوص در موقعیت‌های استرس زا یا عصبانیت که می‌توانیم به راحتی هر چیزی را که فکر می‌کنید به آن‌ها منتقل کنیم و تأثیر نامطلوبی بر جای بگذاریم که به آسانی نیز جبران نخواهد شد.
یک متخصص روان‌شناس بالینی و جامعه‌شناس با تأکید بر اینکه فرد درون‌گرا لزوماً علائم افسردگی را ندارد و فاقد این علائم است، گفت: بعضی از افراد، درون‌گرایی را با بیماری روحی روانی اشتباه می‌گیرند، درون‌گرایی یک بیماری نیست و با در خود فرورفتگی و افسردگی تفاوت دارد. بسیاری از زنان درون‌گراتر از مردان هستند و با افزایش سن گرایش به سمت درون‌گرایی برای یافتن انگیزه ملموس‌تر می‌شود.
کابوس های مربوط به خیانت، در این مقاله، یک رمزگشایی از دلایل و ابعاد عاطفی و روانی این پدیده گسترده را ارائه می‌دهد. با بررسی این کابوس ها، این مقاله به نقد و تفکر درباره چگونگی مدیریت و پیشگیری از این تجربه‌های ناخوشایند پرداخته و به خوانندگان اطلاعات جالبی ارائه می‌کند.
محققان دست به پژوهشی بر روی هزاران جوان درباره ی ارتباط میان هوش و عادت های خواب زدند. این پژوهش نشان داد اغلب افراد باهوش ترجیح می دادند هم در روزهای آخر هفته و طی هفته، تا دیر وقت بیدار بمانند.
برای احساس شادی بیشتر، پیشنهاد می‌کنیم کمی از دغدغه‌های زندگی فاصله بگیرید و بخواهید تا شادی به سراغتان بیاید. در آن صورت خواهید دید که برخلاف تصور حتی کوچک‌ترین اتفاقات زندگی نیز می‌توانند موجب شادی‌تان شوند.
فرزند پروری از سنین پایین که بچه‌ها جز گریه کردن کاری بلد نیستند تا رشد گام به گام آنها، هر مرحله صبوری و سعه صدرش خودش را می‌طلبد! تصور کنید با موجودی روبه رو هستید که چیزی نمی‌داند، این شما هستید که هرآنچه انجام بدهید یاد می‌گیرد و آموزش می‌پذیرد! همانطور که بچه‌ها راه رفتن، حرف زدن، خندیدن، دست زدن، دویدن و... را از بزرگتر‌ها یاد می‌گیرند تمام واکنش‌های شما را هم به هنگام هر رخداد در ذهنشان ثبت و ضبط می‌کنند و به موقع خودش آن‌ها را پیاده خواهند کرد!
هوش جز آن دسته از سازه‌های روانشناختی است که تعاریف مختلف و گا‌ها ضد و نقیضی داشته است. اخیرا پژوهشی منتشر شده که بر اساس تعریف خود از هوش نشان می‌دهد افراد باهوش بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلالات روانی هستند و علت احتمالی آن را واکنش‌پذیری بیش از حد نسبت به محیط اطراف تبیین کرده‌اند.
مقایسه خودمان با دیگران امری طبیعی است و می‌تواند برای رسیدن به اهداف‌مان به ما انگیزه دهد. با این حال، مقاسه بیش از حد خود با دیگران می‌تواند برای سلامت روان ما مضر باشد و باعث شود که در این حس بمانیم که به اندازه کافی خوب نیستیم.
سازمان آگهی های پرسون