اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

تحولات مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران و مذاکرات پیرامون آن ازجمله مهم‌ترین رخدادهای سیاسی ایران در دو دهه گذشته به شمار می‌آید؛ رخدادهایی که نه تنها بر معادلات امنیتی خاورمیانه اثرگذار بوده، بلکه به صحنه‌ای برای سنجش کارآمدی دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در نظام بین‌الملل تبدیل شده است.
وزیر امور خارجه فرانسه با انتقاد از عملیات نظامی اخیر آمریکا علیه قایق‌های مظنون به قاچاق مواد مخدر در دریای کارائیب و شرق اقیانوس آرام، این اقدام را مغایر با قوانین بین‌المللی دریایی دانست و خواستار خویشتنداری واشنگتن شد.
زونگ پی‌وو، سفیر چین در ایران، در بازدید از آستارا تأکید کرد که همکاری‌های اقتصادی و تجاری تهران و پکن در برابر تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا تضعیف نخواهد شد و آستارا را نقطه‌ای استراتژیک برای توسعه تجارت و گردشگری دو کشور معرفی کرد.
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، اعلام کرد که در مذاکرات مستقیم با دونالد ترامپ درباره جنگنده‌های اف-۳۵ به نتیجه مثبتی رسیده‌اند و امیدوار است وعده‌های داده شده عملی شود. وی افزود که دستیابی به اف-۳۵ و همچنین مذاکرات برای یوروفایترهای اروپایی و خلیج فارس، قابلیت‌های فناوری و عملیاتی ترکیه را در منطقه تقویت خواهد کرد.
شان دافی، وزیر حمل و نقل آمریکا، هشدار داد که اگر تعطیلی دولت فدرال ادامه یابد، پروازهای داخلی تا پایان هفته جاری تا ۱۰ درصد کاهش خواهند یافت. این اقدام برای جلوگیری از خطرات احتمالی و حفاظت از مسافران اتخاذ شده و با کمبود کارکنان کنترل ترافیک هوایی همراه شده است.
رئیس‌جمهوری آمریکا مدعی شد که دموکرات‌های کنگره زیر فشار بازگشایی دولت و از بیم دور زدن قانون اطاله بررسی، «مثل سگ پا پس کشیده‌اند.»
مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در ماه ژوئن با حملات اسرائیل به ایران، بی‌نتیجه متوقف شد. دونالد ترامپ روز پنجشنبه مسئولیت این حملات را بر عهده گرفت و آن را روز بزرگی برای اسرائیل خواند. بنیاد کارنگی به علل ثمربخش نبودن مذاکرات ایران و آمریکا پرداخت و شرایط لازم برای دستیابی به توافق را برشمرد.
فایننشال تایمز گزارش داد که کشورهای عربی با طرح آمریکا برای بازسازی نوار غزه با شرط و شروط واشنگتن مخالف هستند و از اختصاص بودجه خود برای این پروژه خودداری کرده‌اند. منابع آگاه می‌گویند، مقامات صهیونیستی و آمریکایی از جمله جرد کوشنر پیشنهاد آغاز بازسازی در مناطق تحت اشغال رژیم صهیونیستی را ارائه کرده‌اند.
وزیر جنگ ایالات متحده:

جهان به سمت جنگی دیگر پیش می‌رود

وزیر جنگ ایالات متحده با هشدار درباره افزایش تنش‌ها و ائتلاف دشمنان واشنگتن، وضعیت کنونی جهان را مشابه دوران پیش از آغاز جنگ جهانی دوم دانست. او تأکید کرد که شرایط امنیتی جهان به شدت نگران‌کننده است و تهدیدها هر روز در حال گسترش‌اند.
آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل سابق ناتو، با هشدار نسبت به خطر تبدیل شدن جنگ اوکراین به درگیری دائمی، از اروپا خواست تا با اتخاذ سیاست‌های تهاجمی‌تر، فشار بر روسیه را افزایش دهد. او پیشنهاد تشکیل سپر هوایی، اعزام نیروهای اروپایی و تجهیز اوکراین به موشک‌های دوربرد را برای بازدارندگی مسکو مطرح کرد.
گردبادی قدرتمند با سرعتی باورنکردنی، شهر ریو-بونیتو-دو-ایگواسو در برزیل را تقریباً با خاک یکسان کرد. در پی این حادثه مرگبار، دست‌کم شش نفر جان باختند و بیش از ۶۰۰ نفر زخمی شدند. نیروهای امداد و نجات همچنان در میان ویرانه‌هایی که به «منطقه جنگی» شباهت دارند، به دنبال قربانیان هستند.
پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا، با هشدار درباره افزایش تهدیدات جهانی، اعلام کرد که صنعت نظامی ایالات متحده وارد وضعیت جنگی شده و روند تولید و تأمین تسلیحات پیشرفته با سرعت بیشتری دنبال می‌شود. این تصمیم بخشی از آمادگی کامل پنتاگون برای مقابله با تهدیدات جهانی عنوان شده است.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، اعلام کرد که دستور ولادیمیر پوتین برای آماده‌سازی و ارزیابی امکان آزمایش‌های هسته‌ای پذیرفته شده و در حال انجام است. وی افزود که نتایج این دستور به اطلاع عموم خواهد رسید و در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ درباره آزمایش هسته‌ای، از عدم وضوح منظور رئیس‌جمهور آمریکا خبر داد.
ترامپ به اروپا هشدار داد:

خرید نفت از روسیه را متوقف کنید

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در تازه‌ترین اظهارات خود بار دیگر از کشورهای اروپایی خواست خرید نفت از روسیه را متوقف کنند. او هشدار داد که وابستگی اروپا به انرژی روسیه، امنیت این قاره را در برابر مسکو تضعیف می‌کند و عملاً به سود کرملین تمام می‌شود.
در حالی که بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران بار دیگر فضای پرتنش میان تهران و واشنگتن را شعله‌ور کرده، دو طرف ضمن ابراز تمایل به گفت‌وگو، از برداشتن گام نخست خودداری می‌کنند. در این میان، حملات نظامی ماه ژوئن، مواضع سختگیرانه آمریکا درباره غنی‌سازی، و محدودیت همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مسیر هرگونه توافق احتمالی را مبهم‌تر کرده است.
نخست‌وزیر عراق «محمد شیاع السودانی» اعلام کرد مذاکرات با ائتلاف بین‌المللی برای خروج کامل نیروهای خارجی از کشور آغاز شده و این روند تا سپتامبر ۲۰۲۶ به پایان می‌رسد.
رئیس جمهور آمریکا رئیس سابق مجلس نمایندگان این کشور را به کسب مال نامشروع از بازار بورس این کشور متهم کرد.
مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی رادیویی هشدار داد که افزایش تنش‌ها میان قدرت‌های هسته‌ای جهان به سطحی رسیده است که احتمال بروز یک درگیری هسته‌ای «به‌طور واقعی» وجود دارد.
سازمان آگهی های پُرسون