کشاورزی و دامداری

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های خبری سرویس کشاورزی را در پرسون دنبال کنید.

خوزستان قطب تولید خرما، رتبه دوم تولید این محصول و رتبه نخست صادرات آن را در کشور دارد؛ سهم این استان تولید حدود 200 هزار تن خرما است. هم اکنون 43 هزار هکتار از زمین های خوزستان زیر کشت نخیلات است که بیش از 32 هزار هکتار آن بارور است. در سال های اخیر میلیون ها اصله نخل در جنوب خوزستان قربانی کمبود و شوری آب شده اند.
برنج یکی از کالاهای اساسی است که در سبد غذایی خانوار ایرانی قرار دارد، از همین رو میزان تولید برنج در کشورمان جایگاه خوبی دارد، اما این میزان تولید جوابگوی سرانه مصرف کشور نیست، به طوری که کل برنج تولیدی در سه استان شمالی و برخی از استان های جنوبی کشور حدود 2 میلیون و 200 هزار تن در حالی که میزان مصرف برنج بیش از 3 میلیون تن است.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی توجه ویژه ای به استان خوزستان شده است، به طوری که این استان جنوبی کشور با 5 میلیون نفر جمعیت قطب کشاورزی کشور را در دست می گیرد؛ اما این روزها این قطب کشاورزی کشور با دارا بودن چندین رودخانه آب شیرین با کمبود آب کشاورزی مواجه شده است.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: تنها 5 درصد محصولات کشاورزی تولید ایران صادرات می شود و 7 برابر آن یعنی 35 درصد آن را ضایعات تشکیل می دهد، اگر بتوانیم جلو ضایعات محصولات کشاورزی را بگیریم مواد غذایی میلیون ها نفر به راحتی فراهم خواهد آمد.
رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت قرمز، مرغ و تخم‌مرغ اهواز با بیان این که بعید است قیمت مرغ کاهش یابد، گفت: توزیع مداوم مرغ منجمد در بازار در کاهش قیمت‌ها موثر است.
دبیر انجمن ملی خرمای ایران:

تلفات نخل از بی‌آبی نداریم

دبیر انجمن ملی خرمای ایران با بیان این که تلفات نخل از بی‌آبی نداریم، گفت: ضعیف شدن درختان نخل در خوزستان به دلیل کم آبی و گرمای هوا زمینه‌ساز حمله آفات بوده است.
یک مقام صنفی از تعطیلی 60 درصد مرغداری ها در گفتگو با پرسون خبر داد؛

سریال گرانی ها ادامه دارد / قیمت هر مرغ تخم گذار صد هزار تومان

رئیس اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران گفت: مرغداری ها جوجه یک روزه از نوع تخم گذار را 17 هزار تومان خریداری می کنند در حالی که قیمت مصوب آن 8 هزار تومان است و تا جوجه به تخم گذاری برسد صد هزار تومان برای مرغداری هزینه بر خواهد بود.
وجود نهاد تنظیم‌گر و به کارگیری گروه‌های مختلف مشروعیت تصمیمات وزارت کشاورزی را بدون اینکه لزوماً بار مالی جدیدی را بر دولت تحمیل کند در امر حکمرانی کشاورزی بالا می‌برد و نظام تنظیم‌گری به نوعی نقش میانجی و واسط بین حاکمیت و گرو‌داران بخش کشاورزی را پیدا می‌کند.
رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار اهواز گفت: دلال‌ها میوه‌های خود را دپو می‌کنند و با کاهش و یا عدم عرضه میوه در بازار، قیمت را کنترل می‌کنند.
مجری طرح دانه‌های روغنی در وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشت کنجد یک هشتم برنج و یک پنجم ذرت، آب نیاز دارد؛ اما قیمت بالای برنج مانع اجرای این طرح در خوزستان است.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران دلایلی را که باعث افزایش هزینه تمام شده تولید تخم مرغ و کاهش میزان جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری شده را تشریح کرد.
بحران آب در خوزستان و رخداد‌های اخیر در این استان، آینده‌ای است که تا چند سال دیگر تمام فلاتِ مرکزی ایران (در استان‌هایی نظیر اصفهان، فارس، یزد، کرمان و...) را در بر می‌گیرد. این در حالی است که آمار‌ها نشان می‌دهند بیش از ۹۰ درصد از منابعِ آب قابل استحصال در ایران در بخش کشاورزی مصرف می‌شود. به این ترتیب، راه حل تا حدی روشن است و از مسیر تعطیلی کشاورزی در بخش‌هایی از ایران می‌گذرد. در مقابل، دولت می‌تواند با «کشاورزی فراسرزمینی» و کسب سود از آن محل، بابت تعطیلی کشاورزی به کشاورزان ایرانی یارانه بدهد.
نائب رئیس بنیاد ملی گندمکاران کشور گفت: کاهش تولید گندم در اثر خشکسالی، انحراف از مسیر خرید تضمینی و ذخیره گندم توسط کشاورزان از دلایل پایین آمدن آمار خرید تضمینی آن در سالجاری است.
نایب رئیس کانون سراسری انجمن‌های صنفی مرغ گوشتی کشور بیان کرد: پس از کشتار مرغ، شاهد نوعی رهاشدگی هستیم و کشتارگاه‌ها می‌توانند مرغ را به هر نرخی که بخواهند عرضه کنند.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران‌گوشتی از کاهش قیمت جوجه یک‌روزه خبر داد و گفت: نرخ کنونی هر قطعه جوجه یک‌روزه ۶ هزار و ۵۰۰ تومان است.
طی سه روز آینده در شرق کشور تداوم وزش باد شدید و گردوخاک پیش بینی شده و امروز گردوخاک به همراه کاهش دید و کاهش کیفیت هوا در استان‌ هرمزگان ادامه دارد که فردا شرایط رو به بهبودی خواهد رفت.
سیاست نادرست دولت در تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی باعث کوچک شدن بازار نهاده‌های دامی شده است. دلیل آن نیز توزیع رانتی ارز و کاملا سلیقه‌ای به نهادهای دولتی و وابسته‌های دولت است که همین اقدامات مشکل تامین نهاده‌های دامی را هم دو چندان کرده است.
دامداری به عنوان شاخه‌ای مکمل با دیگر فعالیت‌های بخش کشاورزی، همواره از مشاغل سخت و پردغدغه محسوب می‌شود. صرف‌نظر از اینکه دام به عنوان سرمایه‌ای آسیب‌پذیر است، اما در خلال بهره‌برداری و ایجاد انس عاطفی و احساس مسئولیت برای ادامه حیات دام بر دشواری‌های دامدار برای تأمین نهاده‌های نگهداری و بهره‌برداری افزوده می‌شود.
سازمان آگهی های پرسون