اقتصاد کلان

اخبار اقتصاد کلان ایران اعم از تورم، اشتغال، بودجه، سیاست‌های پولی و مالی، نقدینگی، حقوق و دستمزد و ... را در حوزه اقتصاد کلان پرسون بخوانید.

روز گذشته حسن روحانی در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی از نهاد‌های ذی‌ربط خواست گزارش‌های لازم از وضعیت اقتصادی کشور و اقدامات انجام شده را به رییس‌جمهور منتخب ارایه کنند.
بررسی آمارهای پولی نشان می‌دهد رشد نقطه‌به‌نقطه «پول» در اردیبهشت‌ماه به ۴۷درصد رسیده که نسبت به نقطه اوج خود در مهرماه سال قبل تقریبا نصف شده است. همچنین رشد نقطه‌به‌نقطه «شبه‌پول» از ۲۶درصد در مهرماه تا ۳۷درصد افزایش یافته است.
پرونده ویژه پرسون؛ چالش‌های پیش روی دولت سیزدهم/ بخش اول

وعده‌های انتخاباتی رییسی به مردم نباید فراموش شود

پرسون در پرونده ویژه پیش رو قصد دارد به بررسی معضلات کشوری در بخش‌های مختلف بپردازد، تا صدای مردم به گوش هشتمین رییس جمهور منتخب برسد.
جدی در گفت‌و‌گو با پرسون؛

تیم اقتصادی دولت آینده نباید "کاسب" باشند

یک نماینده مجلس بیان کرد: توقع مجلس از دولت جدید این است که افراد کاربلد آشنا به تولید، تجارت و بازرگانی معرفی شوند و تاجر مسلک و کاسب نباشند. زیرا بیشترین آسیب در دولت‌های گذشته از همین موضوع آغاز شده و در کشور ما میزان رانت بالا است.
وعده‌های اقتصادی سید ابراهیم رئیسی منتخب مردم در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران، در این گزارش گردآوری شده است.
یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: حل مساله تورم راحت نیست و باید سه ترازی کشور یعنی ناترازی بودجه،‌ بخش تجارت خارجی و ناترازی نظام بانکی را باید حل کنیم. این سه ناترازی یک شبه رخ نداده و برخی از آنها در طول چهار دهه گذشته شکل گرفته‌اند و سابقه تاریخی در اقتصاد ایران دارند.
در روز اعلام نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری، دلار در مسیر کاهشی قرار گرفت و مرز ۲۴هزار تومانی را از دست داد. سکه امامی نیز چهار کانال افت قیمتی را به ثبت رساند و به سوی مرز ۱۰میلیون تومان حرکت کرد. به گفته فعالان، نزول بهای اونس طلا در بازارهای جهانی و کاهش دلار در بازار داخلی، عواملی بودند که سکه را در سرازیری قرار دادند.
وعده های کمّی و زمان دار رئیسی در ۷ محور افزایش تولید و صادرات، بهبود معیشت خانوار، افزایش شفافیت و اصلاح بودجه، نظام مالی و مالیات بازخوانی شده است.
با توجه به شرایط فعلی حاکم بر اقتصاد ایران و دلسردی‌ای که شاید در بعضی از بخش‌های اقتصادی به‌ویژه میان فعالان این حوزه وجود دارد، رشد اقتصادی دور از ذهن باشد. ولی آنچه که مسلم است و تحلیلی که برای آینده وجود دارد و همه انتظار دارند بعد از تعیین تکلیف نتیجه انتخابات با ترکیب خوش‌بینی تحولات و اتفاقاتی در جهت مثبت و ایجاد تقویت روحی و روانی و ایجاد علاقه برای تداوم فعالیت اقتصادی در فعالان اقتصادی ایجاد شود.
مرحبا در گفت‌و‌گو با پرسون؛

حذف یارانه‌های پنهان بحران‌زا است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: بحث یارانه‌های پنهان یک مسئله ریشه‌ای در اقتصاد ایران است. در صورتی که با حذف آن قیمت‌ها واقعی و منابع اتلاف نشده و مردم دچار آسیب نشوند؛ اقدام مناسبی است.
آمار بانک مرکزی در یک سال منتهی به انتهای اردیبهشت ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که تعداد چک‌های مبادله شده برابر با ۱۰۲.۳ میلیون فقره به ارزش ۲۳۴۲.۲ هزار میلیارد تومان و تعداد چک‌های برگشتی نیز در این مدت برابر با ۹.۱ میلیون فقره به ارزش ۲۵۸.۲ هزار میلیارد تومان بوده است.
برخی از تصمیم‌گیرندگان اقتصادی، عنوان کرده‌اند که منشأ تورم در ایران کانال «فشار هزینه» است! اولا این نظریه مورد اجماع اقتصاددانان نیست؛ ثانیا محققانی که به این نوع منشأ تورم اشاره می‌کنند، هرگز دیگر کانال‌های ایجاد تورم را رد نمی‌کنند؛ ثالثا آنکه هیچ اقتصاددانی در دنیا نیست که بگوید در یک کشور و منطقه جغرافیایی خاص فقط یک نوع منشأ تورم وجود دارد!
ایران در سال گذشته توانسته صادرات بخش نفت خود شامل نفت خام، میعانات گازی، فرآورده‌های نفتی و گاز را حتی با وجود تحریم‌های حداکثری آمریکا افزایش دهد که تاثیر مستقیمی بر رشد اقتصادی داشته، به طوری که این شاخص به ۳.۶ درصد رسیده است.
آمار بانک مرکزی درباره چک‌های برگشتی در دومین ماه سال جاری نشان می‌دهد که در این ماه ۶۷۰ هزار فقره چک برگشت خورده که از نظر تعداد و مبلغ معادل ۱۷‌.۸ و ۴۶.۳ درصد افزایش داشته است.
دانیال‌زاده، اعظام، صدرهاشمی‌نژاد، العقیلی، اقدامیان، فلاحتیان، شفیعی، گرامی، ایزدپناه، رستمی صفا و ریخته‌گران ۱۱ ابربدهکار بزرگ نظام بانکی ایران هستند که بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان از سرمایه‌های کشور را در اختیار دارند.
پس از برگزاری مناظرات انتخاباتی و مشاهده کیفیت مباحثی که در آن مطرح شده، این روزها نگرانی‌های زیادی برای کارشناسان اقتصادی از نظر شرایط پیش‌روی اقتصاد کشور و نوع تصمیماتی که در انتظار آن است و پیامدهای آن برای عدم تعادل‌های اقتصاد کلان، به‌وجود آمده است.
این روزها قیمت کالای اساسی روز به روز افزایش پیدا می‌کند و در عین حال چرخه تولید کشور با ارز مقایسه می‌شود؛ ارزی که در سال گذشته با افزایش غیر قابل کنترلی رو به رو بود و این افزایش باعث ایجاد تورم در کشور شد.
سازمان آگهی های پرسون