بر اساس آمارهای رسمی مردم ایران بیشتر از ۶۰ درصد هزینههای بیمارستانها را خودشان پرداخت میکنند و هر ساله بیشتر از ۷۰۰ هزار نفر به علت سنگینی هزینههای درمانی و بهداشتی به زیر خط فقر سقوط میکنند.
تمام کارگران کشور اعم از کسانی که به هر دلیلی شغل خود را از دست دادهاند، کارگران آزمایشی، ساعتی، نیمه وقت و فصلی مشمول دریافت عیدی هستند و کارفرما موظف به پرداخت است.
تمام کارکنان مشمول قانون کار که طبق تعریف این قانون «کارگر» شناخته میشوند، مشمول عیدی و پاداش پایان سال هستند. عیدی این گروه، متفاوت با میزان عیدی کارکنان دستگاههای اجرایی و دولتی است و به تناسب میزان «حقوق پایه» متفاوت است.
بازنشستگان تامین اجتماعی که روز گذشته در اعتراض به بیتفاوتی به وضعیت مستمری، معیشت و مطالباتشان مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند، با حمل یک بنر معنادار خطاب به رئیس مجلس اعتراض خود را بیان کردند.
معاون فنی و عمرانی سازمان بهشت حضرت زهرا(س) گفت: با توجه به سویه جدید ویروس کرونا و افزایش ابتلا در روزهای اخیر، همچنان از همه شهروندان عزیز خواهشمندیم نسبت به رعایت نکات بهداشتی و مراجعات حداقلی بویژه در روزهای آخر هفته مانند سنوات گذشته با این سازمان همراهی کنند.
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه آنچه که برای طرح جدید بنزینی مصوب و ابلاغ شده اختصاص ۲۰ لیتر بنزین سهمیهای به هر کد ملی است که ممکن است با نظر وزارت نفت تغییر کند، گفت: دولت هیچ برنامهای برای افزایش قیمت بنزین ندارد.
چندی پیش معاون رفاه اجتماعی وزیر تعاون در یک برنامه تلویزیونی گفته است: «میانگین خط فقر در کشور برای خانواده ۴ نفره حدود ۴ میلیون تومان و برای شهر تهران کمی بیشتر و نزدیک به ۵ میلیون تومان است؟» در شرایطی که نمیدانیم این اعداد بیشتر جنبه طنز دارد یا واقعیت،ولی ما یک توافق سهجانبه داریم که دولت در کمیته دستمزد در بهمنماه ۹۹، زیر آن را امضا کرده.
شرایط سخت اقتصادی امان مردم را بریده است. اینکه ایرانیان انسانهای منعطفی هستند و میتوانند در سختترین شرایط زندگیشان را مدیریت کرده و آبرومندانه زندگی کنند حکایت مفصلی است که در یک بحث کارشناسانه باید به آن پرداخت. اما اینکه در این شرایط اقتصادی مسوولی بخواهد شرایط سخت و هزینههای بالا را پایین جلوه دهد یا اصلا نسبتبه آن آگاهی لازم نداشته باشد جای تاسف دارد.
میانگین خط فقر در کشور برای یک خانواده 4نفره 4 میلیون تومان تعیین شده که این میزان برای شهرهای بزرگ مثل تهران بین 4.5 تا 5 میلیون تومان برآورد میشود این سخنان معاون اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرده خط فقر به معنای حداقل هزینههای مورد نیاز زندگی بوده و با استاندارد نرمالی که در اذهان عمومی وجود دارد متفاوت است.
معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خط فقر به طور میانگین در کشور برای خانوار ۴ نفره را حدود ۴ میلیون تومان و برای شهر تهران کمی بیشتر و نزدیک به ۵ میلیون عنوان کرد.
وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه در هفته آینده موضوع اعتبارسنجی و جایگزینی نظام فعلی انجام می شود عنوان کرد: این موضوع موجب نارضایتی افراد شده و بسیاری را از دریافت وام محروم کرده است.
گفتهاند «الآن یک کارگر با یک سوم مزد روزانه میتواند برای ناهار حداقل یک چلوکباب بخورد. اما زمانی که در ایران دلار 7 تومان بود یک کارگر با یک سوم مزد فقط میتوانست نان و پنیر و انگور بخورد. اگر معیارتان شکم است این را هم بگویید!» معیار سنجش اما درآمد سرانه است. نه قیمت چلوکباب، نه کرایه تاکسی، نه سکه و همچنان بالاترین درآمد سرانه مربوط به سال 1356 است با عدد 2545 دلار که در تمام سالهای پس از انقلاب تنها در سالهای 80 و 81 به آن نزدیک شدیم و شگفتا که در همان دو سال همین تریبونها مدام از اقتصاد و معیشت میگفتند!
مدیرعامل بنیاد علوی گفت: شب گذشته نخستین محموله شامل ۵ هزار بسته معیشتی به این مناطق اعزام شد و مجموعاً ۱۵ هزار بسته معیشتی برای این مناطق ارسال میشود.
نایب رییس کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: بهتر است که دولت حذف ارز 4200 برای دارو را نگه دارد و یا پلکانی افزایش دهد. اینکه بخواهد به صورت یک دفعهای این کار را انجام شود آسیب سنگینی به بیمهها خواهد زد و بیمهها هم توانایی اینکه تعهدات خود نسبت به بیمهشدگان را انجام دهند، نخواهند داشت.
بودجه سال آینده، بحث داغ این روزهاست و بخشها و دستگاههای مختلف در تلاشاند علاوه بر اقناع مسئولان، بودجه تخصصی خود را افزایش دهند و اکنون گلایههای جامعه معلولان موجب شده، باری دیگر این موضوع را از منظر کارشناسی در بوته نقد و بررسی قرار دهیم.