به تازگی گزارشی از مرکــز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت منتشر شده که نشان میدهد نرخ فوت در افراد کامل واکسینه شده که دو هفته از دریافت دُز دومشان می گذرد و این بهمعنای بیش از ۷۰ برابر میانگین جهانی است.
معاون گردشگری در نامهای از وزارت بهداشت درخواست کرد مشاغل گردشگری را برای ایمنسازی سفر در اولویت واکسیناسیون کرونا قرار دهند. این درخواست حدود یک ماه پیش به وزارت بهداشت ارائه شده، اما هنوز پاسخی دریافت نکرده است.
تعطیلات برای عدهای مساوی با در خانه نماندن و راهی سفر شدن است. بخشی از جامعه تا اسم تعطیلات به گوششان میخورد بدون در نظر گرفتن شرایط و رعایت پروتکلهای بهداشتی راهی سفر میشوند.
دکتر احمد رضا بهره مند، فوق تخصص ژنتیک میکروبهای عفونی درباره تاریخچه به وجود آمدن کرونا، راههای پیشگیری و درمان و واکسیناسیون صحبتهایی انجام داده است که در ادامه بخشی از آنها را با هم میخوانیم.
یک میلیون و ۱۱۰ هزار دُز واکسن در شانزدهمین محموله واکسن کرونا تهیه شده توسط جمعیت هلال احمر، امروز یکشنبه ۳۱ مردادماه، در فرودگاه امام خمینی (ره) به وزارت بهداشت تحویل داده شد.
محققان ایتالیایی یک سیستم رباتیک برای افراد دیابتی ابداع کرده اند که به اندازه یک موبایل تاشو است و داخل شکم ایمپلنت می شود تا در صورت نیاز انسولین آزاد کند.
گزارشها حاکی از این است در برخی استانها شاهد عبور از پیک پنجم هستیم. براساس این دادهها میزان ابتلا به افراد تستشده ۱۶ واحد درصد کاهش یافته و میزان افراد فوتشده و بستریشده در روزهای اخیرکاهش یافته است.
یافتهها نشان داده است دریافت دو دوز از این نوع واکسن به طور موثر میتواند باعث تولید سلولهای ایمنی مانند سلولهای B شود. سلولهای B در مواجهه با ویروس کرونا به آن میچسبند و مانع از آن میشوند که ویروس سلولهای سالم بدن را آلوده کند.
معلوم نیست تجربههای رفتارهای قبلی چه وقت برای ما آموزنده و مفید خواهند بود؟ نکته جالبتر عدم توجه اعضای محترم ستاد کرونا به نظریات کارشناسان و صاحبان دانش وتجربه از اپیدمیولوژیستها تا آسیب شناسان و جامعه شناسان است.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: کرونا تاکنون جهشهای مختلف شامل آلفا، بتا و گاما داشته و به اذعان متخصصان دلتا جدیدترین نسخه جهش یافته این ویروس بوده و بر اساس نتایج تحقیقات پزشکی، کرونا دلتا ۵۰ تا ۶۰ درصد نسبت به جهشهای قبلی بیشتر مسری است.