سازمان جهانی بهداشت (WHO) در به روزرسانی گزارش اپیدمیولوژیک هفتگی بیماری کووید-۱۹ که امروز (چهارشنبه) منتشر شد، خطرات مربوط به سویه اُمیکرون را در حد "بسیار زیاد" طبقهبندی کرده است.
بر اساس آمارهای روزانه وزارت بهداشت، روز گذشته ۲۱۲۸ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد. در حالی که روز قبل از آن، این تعداد ۱۹۶۷ بیمار بوده است.
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا درباره سویه دلمیکرون گفت: فعلا چنین چیزی تایید نشده و افزود: اما یکسری موتاسیونهایی مربوط به دلتا و موتاسیونهایی مربوط به امیکرون دیده میشود و چون در برخی ویروسها هر دوی اینها دیده میشود، این موضوع پیش آمد تا شاید چنین چیزی ایجاد شود.
وزارت بهداشت اعلام کرد: در شبانه روز گذشته ۲هزار و ۱۲۸ بیمار مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۴۰ بیمار نیز جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند.
عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا با اشاره به سرعت بالای انتشار کرونای امیکرون، در عین حال بر لزوم واکسیناسیون و اهمیت آن بر افزایش میزان ایمنی و مقاومت بدن در برابر این سویه، تاکید کرد.
وزارت بهداشت اعلام کرد: طی شبانه روز گذشته متاسفانه 34 بیمار کووید19 در کشور جان خود را از دست دادند. همچنین در این بازه زمانی، در ۲۰ استان کشور هیچ موردی از مرگ و میر بیماران کرونایی ثبت نشده و ۵ استان نیز یک فوتی داشتهاند.
آنها که از تزریق واکسن فراریاند و با علم در ستیز هستند، توجیهات خاص خود رادارند. عوارض جانبی و بیاعتمادی از یکسو و زیر سؤال بردن مزیتهای واکسیناسیون و بیماری و ترس از سوی دیگر موجب شده تمایلی به دریافت واکسن نداشته باشند.درحالیکه با توجه به کاهش تدریجی اثر واکسن، در بسیاری از کشورها تزریق دز سوم برای ایجاد ایمنی بیشتر از مدتها پیش آغازشده و مسئولان وزارت بهداشت و کارشناسان نیز بر تزریق دز موسوم به یادآور تأکید میکنند اما تاکنون حدود ۸ میلیون نفر حتی دز اول واکسن خود را تزریق نکردهاند.
خود کرونا وقتی به مترو میآید، ماسک میزند که درگیر آلودگیهای دیگر نشود، نمیدانم شما حماقت را از کدام دکان خریدهاید که به همین راحتی بدون ماسک به جامعه میآیید.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد: ما تا روز گذشته ۲۶ مورد ابتلا به سویه اومیکرون را شناسایی کردیم و ۱۲ مورد مشکوک نیز در آزمایشگاه مرجع در دست بررسی است.
معاون سابق مرکز تحقیقات واکسن موسسه ملی سلامت ایالات متحده، گفت: تاخیر در دوز سوم باید تضمین کند که آنتیبادیهای تولید شده پس از تزریق تقویتکننده کیفیت بهتری دارد.
دوزهای تقویتیِ واکسنهای کووید اکنون به طور گسترده در کشورهای مختلف در دسترس هستند و بزرگسالان (و برخی از نوجوانان) تشویق میشوند تا برای جبران کاهش اثربخشیِ واکسیناسیون اولیه، دزهای بیشتر از واکسن را نیز دریافت کنند.