سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

سخنگوی وزارت خارجه:

ظریف واکسن کرونا نزده

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: تامین اکثر قریب به اتفاق واکسن های خارجی و حتی انتقال تکنولوژی‌های لازم برای تولید واکسن در داخل با ورود مستقیم وزارت امور خارجه و حتی در مواردی، شخص وزیر امور خارجه، انجام شده و همکاران ما از اولین تا آخرین مراحل و حتی کمک به تامین منابع ارزی و ریالی از داخل کشور به وزارت بهداشت کمک کرده اند.
پرونده ویژه پرسون؛ چالش‌های پیش روی دولت سیزدهم/ بخش دوازدهم

رفتار احتمالی ابراهیم رئیسی در حوزه سیاست داخلی و خارجی

عمده‌ترین مسئله کشور در حوزه سیاست خارجی موضوع برجام است که نوع رفتار رئیس جمهور منتخب در این زمینه به دغدغه بسیاری از تحلیلگران تبدیل شده است. 
یک کارشناس مسائل بین‌الملل بیان کرد: اصولگراها همیشه علیه برجام بودند و این سند را تائید نمی‌کردند. اگر دولت جدید ایران تمایل به قطع برجام و یا ایجاد شرایطی که منجر به قطع مذاکرات شود را مطرح کند؛ این احتمال وجود دارد که کل مذاکرات نمایشی باشد.
نزدیک به 42 سال از بالا رفتن از دیوار سفارت آمریکا و در نتیجه تحریم ایران از جانب آمریکا می‌گذرد. از آن روز به بعد شاهد ادامه یافتن، تمدید و تشدید شدن تحریم‌ها از طرف دولت آمریکا، نهادهای بین‌المللی و دیگر کشورها به دنبال وقایع مختلف بوده‌ایم. این تحریم‌ها از سال 2006 در پی برنامه‌های هسته‌ای ایران و ارجاع پرونده به شورای امنیت شدت گرفت.
یک کارشناس مسائل شبه قاره هند گفت: واقعیت این است که به نظر می‌رسد ایران هنوز برای بررسی و جمع‌آوری کلیه نظرات در خصوص افغانستان به یک مرکزیت و جمع‌بندی نرسیده است و ما شاهد شنیده شدن نظرات مختلف در این رابطه هستیم.

عضو اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: زمان برای دولت فعلی به سرعت در حال گذر است؛ اما آمریکایی‌ها برخلاف روحانی در انتظار علائمی از دولت منتخب در ایران هستند؛ زیرا آنها با نیم نگاهی به تحولات ایران این نگرانی را دارند که توافق و تمام زحمت‌های‌سیاسی شان توسط دولت جدید مورد قبول واقع نشده و نابود شود.
کارشناس ارشد سیاست خارجی وزارت امور خارجه در گفتگو با​ پرسون:

طولانی شدن مذاکرات وین به ضرر آمریکا خواهد بود

کشورهای عضو برجام مثل روسیه و چین در این مذاکرات مواضع خوب و مثبتی دارند. از طرفی مواضع بینابینی که اروپایی‌ها در مذاکرات دارند به نفع آمریکایی‌ها نیست و آمریکا را در موضع ضعف قرار داده است و این جمهوری اسلامی ایران است که موضع برتر را دارد.
یک پژوهشگر مسایل بین‌الملل گفت: تعدیل جایگاه منطقه غرب آسیا در اولویت‌­بندی‌­های سیاست خارجی آمریکا به عنوان موضوعی مورد حمایت دو حزب حاکم آمریکا است که نمود آن در دولت باراک اوباما و دونالد ترامپ دیده می­‌شود و تداوم آن در دوره بایدن نیز حتمی است.
اکنون و در آستانه برگزاری هفتمین دور از مذاکرات کمیسیون مشترک برجام (احتمالا اواسط تیر)، طرفین با خوش‌بینی محتاطانه‌ای اعتقاد دارند که این دور می‌تواند دور پایانی باشد؛ به شرط اخذ تصمیم‌های سیاسی طرف مقابل.
پنج ماه پس از آنکه طالبان در ایران با محمدجواد ظریف دیدار کردند و وزارت خارجه در خلال میزبانی از آنها وعده تشکیل «حکومت فراگیر اسلامی در افغانستان» را به آنها داد. حالا خبرهای رسیده از افغانستان حاکی از این است که آنها این روزها به شدت رویای افغانستانِ تحت نظر طالب را در سر می‌پرورانند.
با محوریت بازگشت آمریکا به برجام صورت می گیرد؛

دیدار و گفتگوی بایدن و رئیس رژیم صهیونیستی

خبرگزاری رویترز گزارش داد که رئیس جمهور آمریکا قرار است با رئیس رژیم صهیونیستی دیدار کند و موضوع بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای و برنامه هسته‌ای ایران از موضوعات گفت‌وگوی آن‌ها خواهد بود.
سازمان آگهی های پرسون