سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه با بیان اینکه ساختار فعلی وزارت امور خارجه کارآمدی ندارد، گفت: ما یک معاونت اقتصادی در کنار یک معاونت سیاسی تعریف کرده‌ایم که این خود دارای اشکالاتی است.

یک تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی حل اختلافات میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را ضروری دانست و تاکید کرد: حل نشدن اختلافات میان ایران و آژانس می‌تواند به پیچیده شدن موضوع برجام و سخت‌تر شدن دستیابی به توافق منجر شود.
محمدحسن قدیری ابیانه، کارشناس سیاست خارجی در گفت‌وگو با راهبرد معاصر بررسی کرد؛

چرایی عدم تمایل آمریکا برای اجرای تعهدات برجامی

محمدحسن قدیری ابیانه، کارشناس سیاست خارجی و سفیر اسبق ایران در استرالیا در خصوص احتمال احیای برجام گفت: حتی اگر دولت بپذیرد کلیه تاسیسات هسته ای و موشکی ایران کاملاً از بین برود و نهضت‌های مقاومت را قربانی آمریکا کند، قطعا برجام احیا نمی‌شود و آمریکا دست از توطئه و فشار علیه ایران برنخواهد داشت.
شش دور مذاکره عملا به کاهش اختلافات میان تهران و واشنگتن منتهی شده است. با این حال هنوز اختلافات جدی وجود دارد که نیاز به تصمیمات سیاسی دو کشور ایران و آمریکا دارد. این اختلافات ممکن است به مرگ حتمی برجام منتهی شود.
مجلسی با تاکید بر اینکه دوره هفتم مذاکرات وین نیز به دلیل اختلافاتی که دو طرف باهم دارند، تاکنون برگزار نشده، گفت: اگر قرار است ما از اصول دیپلماسی برای رسیدن به تفاهم استفاده کنیم، باید نقطه‌نظر خود را به طرف مقابل نزدیک کنیم نه اینکه بنشینیم و انتظار داشته باشیم که حرف‌مان یک کلام باشد و طرف مقابل از خواسته‌های خود کوتاه بیاید تا ما به توافق برسیم، چنین چیزی در عرف سیاست روابط بین‌الملل وجود ندارد تا زمانی که وضعیت فعلی بر مذاکرات حاکم باشد توافق قطعاً در کار نخواهد بود.
روزنامه آمریکای وال استریت ژورنال گزارش داده که دولت بایدن تقریبا تا اواخر تابستان امسال تجدید نظر در سیاست به کارگیری تحریم در قبال کشورهای دیگر از جمله ایران را به سرانجام خواهد رساند.
سیاست خارجی یکی از موضوعاتی است که در جریان مناظرات منتهی به انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر بسیار کمتر مورد توجه قرار داشت و برخی اشاره‌ها به آن از سوی برخی کاندیداها تنها در حد کلیات باقی ماند. این در حالی است که همه شواهد و قراین حکایت از آن دارد که در شرایط خاص کنونی کشور ما نقش سیاست خارجی در رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم که موضوع اصلی مناظره‌ها بود و نیز در راس دستور کار رییس‌جمهور منتخب قرار دارد، تعیین‌کننده است.
حسین موسویان،‌ دیپلمات سابق در نشستی که با حضور کمیته روابط خارجی بوستون آمریکا برگزار شد، با ارائه تاریخچه‌ای از سیر پرونده هسته‌ای ایران، به بررسی موانع پیش روی احیای برجام پرداخت. او اولین مانع را عدم‌ارائه تضمین از سوی آمریکا برای حفظ برجام و دومین مانع را گره زدن این توافق به بحران‌های منطقه‌ای توصیف کرد.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیه‌ای به مناسبت سی و نهمین سالروز ربایش 4 دیپلمات ایرانی در لبنان به دست عوامل وابسته به رژیم صهیونیستی، تاکید کرد: پاسخگو نبودن رژیم صهیونیستی سبب شده روند کشف حقایق و ابعاد این حادثه بسیار کند شود.
درحالی‌که طالبان در حال پیشروی در ولایت‌های افغانستان است، سؤالات مهمی رخ می‌نمایاند؛ اینکه برنامه آنها چیست؟ آیا قصد دارند به سمت کابل بروند و امارت اسلامی را در آنجا راه‌اندازی کنند، یا آنکه همین‌طور در ولایت‌های دیگر و جاده‌ها بسان راهزنان به کار خود ادامه می‌دهند؟
ترامپ با انتقاد از عملکرد رییس جمهور امریکا؛

دولت بایدن در برابر ایران سر خم کرده است

رئیس جمهور پیشین آمریکا بار دیگر با انتقاد از رویکرد دولت بایدن درقبال ایران و توافق هسته ای گفت که روسیه، چین و ایران در حال سوءاستفاده از جو بایدن هستند.
عباس زاده در واکنش به درخواست دبیر کل سازمان ملل برای اجرای قطعنامه ۲۲۳۱:

سازمان ملل باید از آمریکا به خاطر نقض تعهدات برجامی خود توضیح بخواهد

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در واکنش به دعوت دبیر کل سازمان ملل از طرفین برجام برای اجرای تعهدات، گفت: جمهوری اسلامی ایران به تمام تعهدات برجامی خود عمل کرد اما طرف‌های مقابل ما به ویژه آمریکا نه تنها به تعهدات خود عمل نکردند بلکه تحریم‌های بیشتری را علیه ما اعمال کردند.
توافق بین‌المللی غیرمعاهده‌ای برجام در عمل و نظر به یک مساله مهم در عرصه دیپلماسی بین‌المللی تبدیل شده است.
رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: باید در تصمیم سران افغانستان تغییر ایجاد شود، زیرا تا زمانی که آنها، آمریکایی‌ها را عامل امنیت افغانستان می‌دانند، وضعیت همین خواهد ماند.
کارشناس مسائل سیاسی در گفت وگو با پرسون مطرح کرد؛

سیاست متفاوت رسانه‌های غربی در پوشش انتخابات ایران و فرانسه

در شرایطی که انتخابات ایران چه از ماه‌ها قبل از برگزاری و چه پس از برگزاری از حیث مشارکت مورد رصد مستقیم رسانه‌های غربی قرار گرفت و آن‌ها مدعی بودند که مشارکت زیر ۳۰ درصدی در انتخابات ریاست جمهوری ایران انجام می‌گیرد و آن را مصداق ضعف کشور، ملت و نظام ایران می‌دانستند، همین رسانه‌ها پس از برگزاری انتخابات فرانسه این مسئله مهم را که فقط نزدیک به ۳۰ درصد شهروندان فرانسوی در انتخابات شرکت کردند را به محاق بردند، در زمره اخبار درجه دو یا سه پوشش دادند و برخی از آن‌ها اصلاً به آن نپرداختند.
سازمان آگهی های پرسون