سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

در محکومیت ترور سردار سلیمانی؛

ایران به شورای امنیت سازمان ملل نامه نوشت

مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نامه ای به رئیس دوره ای شورای امنیت سازمان ملل متحد ترور سردار قاسم سلیمانی از فرماندهان نظامی کشورمان توسط آمریکا را محکوم کرد.
اگر روند مذاکرات ایران و عربستان که مهم‌ترین چالش آن جنگ عربستان علیه یمن است به یک خروجی قابل قبولی برسد قطعا روابط تهران و ریاض در یک فرایند زمانی کوتاه از سر گرفته خواهد شد. اظهار خوش‌بینی حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران نسبت به دورنمای روابط تهران و ریاض نشان می‌دهد که به‌رغم وجود برخی چالش‌ها در مسیر بهبود رابطه بین ایران و عربستان امیدواری‌هایی برای ایجاد همگرایی بین این دو کشور تاثیرگذار منطقه وجود دارد.
دور هشتم مذاکرات وین از روز دوشنبه 6دی‌ماه از سر گرفته شد و طرف‌ها براساس پیش‌نویس مشترک تفاهم‌شده در پایان دور هفتم، به گفت‌وگوها ادامه دادند. در این دور از مذاکرات که با امیدواری سرتیم مذاکره‌کننده ایران همراه بود، نحوه پیاده‌سازی راستی‌آزمایی و تضمین لغو تحریم‌ها مورد مذاکره قرار گرفت. در این میان، دیدار جداگانه نماینده روسیه در مذاکرات با نماینده ویژه آمریکا در امور ایران بر سر احیای توافق برجام، بسیار خبرساز شد و انتقادات زیادی را به عملکرد تیم مذاکره‌کننده کشورمان وارد آورد.
کفه سنگین امیدواری نسبت به نا امیدی

دور هشتم مذاکرات وین؛ چقدر به توافق نزدیک شده‌ایم؟

دور هشتم مذاکرات در حالی کار خود را در وین آغاز کرده که آمریکایی‌ها هفته گذشته ضرب الاجلی برای گفتگو‌های هسته‌ای تعیین کردند. اما یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده ایران که خواست نامش فاش نشود، به ایرنا گفته که حالت اضطراری در مذاکرات وجود ندارد و اسیر ضرب‌الاجل‌های ساختگی نخواهند شد.
یک کارشناس سیاسی گفت: رسیدن به توافق در هر شرایطی به نفع ایران است. حتی اگر توافق کوتاه مدت باشد، بخشی از تحریم‌ها را کاهش می‌دهد و شرایط سخت اقتصادی فعلی کشور را مساعدتر می‌کند.
وزارت امور خارجه در صفحه توئیترش با بیان این‌که ترور حاج قاسم سلیمانی با دستور مستقیم رئیس‌ جمهور آمریکا مصداق بارز تروریسم دولتی است، اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران، آمران و عاملان آن را به پای میز محاکمه خواهد کشاند.
درباره دور هشتم مذاکرات احیای برجام در وین در شرایطی برگزار شد که تروئیکای اروپایی و ایالات متحده گرچه مواضع سختگیرانه‌ای در قبال تعهدات ایران در برجام در پیش گرفتند اما در عین خوش‌بینی‌هایی هم در روند مذاکرات برجام به وجود آمده است.
مذاکرات ایران و 1+4 در وین از روز دوشنبه همگان را متوجه روندی کرده است که نتیجه بی‌تدبیری آمریکایی‌ها و خروج قلدرانه از برجام را به دنبال داشته است؛ اگرچه اروپایی‌ها هم در خوش‌خدمتی به آمریکایی‌ها، چیزی کم نگذاشتند اما حالا چاره‌ای جز تن دادن به خواسته‌های ایران و بازگشت از مسیر نادرست خود ندارند.
مجید تفرشی در یک جلسه محدود هنگامی که از آقای باقری مذاکره‌کننده ایرانی می‌پرسد که از این برجام متعفن (به قول آقای باقری) چه چیزی کم و زیاد شده که اکنون مبنای توافق پیشنهادی شما شده است؟ به یک نقل وی پاسخ داده که آن زمان (منظور زمانی که آن نظر را درباره برجام گفته است) کنشگر سیاسی بوده‌ و به نقل دیگری گفته‌اند که: «آن زمان من منتقد و کارشناس بودم؛ اکنون اما تابع نظر دولت مستقر هستم.»
ایران با حسن نیت و با جدیت مذاکرات را در وین دنبال می‌کند. طرف‌های مقابل تردید نکنند که اگر بخواهند یک امتیاز بدهند و 10 امتیاز بگیرند ایران زیر بار آن نخواهد رفت.
سخنگوی وزارت امورخارجه با بیان اینکه در مذاکرات وین از موضوعات شکلی عبور کردیم، گفت: نگاه جمهوری اسلامی ایران در گفت و گوهای وین رو به جلو بوده و توصیه ما این است که طرف‌های مقابل هم با عزم رسیدن به توافق خوب به وین بیایند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: آمریکا و غربی‌ها از ابزار حقوق بشری برای اهداف سیاست‌خارجی خود سوءاستفاده می‌کنند اما تأکید می‌کنم مذاکرات وین هیچگاه از عوامل بیرونی دیگر تاثیر نمی‌پذیرد. در واقع، هیئت ایرانی چنین اجازه‌ای را نمی‌دهد.
دورهشتم مذاکرات در شرایطی شروع می‌شود که ایران با یک رویکرد نسبتا جدیدتری پا به وین می‌گذارد وآن‌طور که از قرائن برمی‌آید و رصد اخبار تحولات مذاکرات دور هفتم نشان می‌دهد، یک تفاهم نسبی به وجود آمده که تلفیقی است از مذاکراتی که در شش دور قبلی به نتیجه رسیده بود و پرانتزهای خالی که مانده بود و ایران هم اول می‌خواست آن را کنار بگذارد و با این رویکرد جلو رفته و مذاکرات را شروع کرده بود.
سازمان آگهی های پرسون