سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان با قائم مقام وزارت امور خارجه هند در مورد رفع محدودیت های موجود بر سر راه تبادلات تجاری و تکمیل پروژۀ چابهار به عنوان مرکزیت بندرگاهی و مواصلاتی منطقه گفت و گو کردند.
روز شنبه حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در دمشق اعلام کرد که ایران از گسترش روابط با مصر استقبال می‌کند و معتقد است تقویت روابط این دو کشور مهم خاورمیانه به سود منطقه و جهان اسلام است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان با تاکید بر برگزاری ششمین نشست کمیسیون مشترک کنسولی به میزبانی تهران، آمادگی کشورمان برای تبادل تجربیات در بخش های حقوقی و قضایی از جمله امضای موافقتنامه معاضدت قضایی با پاکستان را اعلام کرد.
هربار که امیدی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات و احیای برجام شکل می‌گیرد، به نوعی این امید با مشکلاتی مواجه می‌شود و تازه‌ترین این موارد را می‌توان مذاکرات دوحه دانست که امیدی شکل گرفت که برجام بعد از وقفه‌ای که در مذاکرات پیش آمده بود، نهایتا احیا شود.
با پایان مهلت قانونی اتباع غیرمجاز در ایران در طرح سرشماری، حالا دستور اخراج آنها از کشور به‌گوش می‌رسد و در شرایطی که حدود چهار و نیم میلیون تبعه غیرمجاز افغانستانی در ایران حضور دارند، اتباع افغانستانی باید تا روز چهارشنبه (یکم تیر) مشخصات اقامتی خود را تحویل دفاتر کفالت و پیشخوان دولت می‌دادند و از آن زمان می‌توانستند با طی کردن مراحل دیگر و با تایید مصوبه جدید مجلس از حقوق شهروندی ایران بهره‌مند شوند.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه ایران روز گذشته از تمایل و تلاش ایران و مصر برای بهبود روابط فی‌مابین خبر داد. این در حالی است که بعد از انقلاب ایران، روابط تهران و قاهره همواره پر از فراز و فرود بوده و دو کشور اغلب مناسبات درخور توجهی با یکدیگر نداشته‌‌‌اند. امیرعبداللهیان با اشاره به اینکه تاکنون مذاکره مستقیمی با طرف مصری نداشته‌‌‌ایم، تاکید کرد که مصر کشور مهمی در جهان اسلام است و توسعه روابط بین تهران و قاهره به نفع دو ملت است.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه رژیم صهیونیستی به لحاظ امنیتی و سیاسی در بدترین شرایط خود به سر می برد، گفت: برخی خیال می‌کنند با عادی سازی روابط با این رژیم می‌توانند مشکلات داخلی خود را حل کنند، که بطور قطع اشتباه می‌کنند.
مسائل حول محور مذاکرات احیای برجام که اخیرا دور تازه‌ای از آن در دوحه قطر برگزار و به اتمام رسید با پیچیدگی‌هایی همراه است و همین پیچیدگی‌ها نیز باعث شده تا مذاکرات حداقل در دوحه به نتیجه نرسد.
مذاکرات هسته‌ای و برجام طی هفته‌های اخیر تحولات مهمی را پشت سر گذاشته است. از گزارش آژانس و تصویب قطعنامه شورای حکام علیه ایران تا شروع مذاکرات هسته‌ای در وین و آغاز تلاش‌ها به ثمر رساندن برجام تا بی‌نتیجه ماندن دور جدید مذاکرات، همگی از جمله تحولات اخیر پیرامون مسئله توافق هسته‌ای بوده است. در این رابطه طی چند روز گذشته و همزمان با بی نتیجه ماندن مذاکرات در دوحه قطر، نشست شورای امنیت برای بررسی قطعنامه 2231 و نیز بیانیه سه کشور اروپایی شریک برجام خطاب به ایران نیز از جمله اتفاقات صورت گرفته پیرامون برجام بود.
سازمان آگهی های پرسون