سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین با اشاره به بیعملی طرفهای اروپایی در اجرای تعهداتی برجامی و در پیش گرفتن رویکرد تقابلی درباره برنامه صلحآمیز هستهای ایران تصریح کرد که فشار، ارعاب و رویکرد تقابلی مسیر بادوامی نیست و جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به یک راهحل پایدار از طریق گفتوگو و همکاریهای سازنده آماده تعامل مثبت است.
اگر پیش نویس قطعنامه علیه تهران تصویب شود ایران متقابلا مکانیزم ماشه خود را فعال خواهد کرد و سطح غنی سازی خود را افزایش می دهد و ممکن است اجازه بازرسی سرزده به بازرسان آژانس را ندهد.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس، به سفر ۲ روزه خود به ایران پرداخت و نوشت: «دیدار ضروی و بسیار مهمی با سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران داشتم.»
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: انتظار ایران به عنوان عضوی پایبند به تعهدات خود از آژانس بین المللی انرژی اتمی این است که رویکردی مستقل، حرفهای و به دور از فشارها و ملاحظات سیاسی برخی کشورها داشته باشد.
گروسی در رأس هیاتی پس از ورود به فرودگاه مهرآباد تهران مورد استقبال رسمی بهروز کمالوندی، سخنگو و معاون امور بینالملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی قرار گرفت.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در آیین رونمایی از دستاوردهای مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران گفت: سازمان انرژی اتمی در همه عرصهها پرظرفیت و قوی حضور دارد.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: قابلیت های دفاعی و امنیتی همیشه در ترازی بوده که با هرگونه تهدیدی مقابله کند و تاسیسات هستهای هم بخشی از این کشور است و در قالب همین تمهیدات از آن دفاع میشود.
مجله آمریکایی نیوزویک در گزارشی نوشت که ساخت سلاح هسته ای از نظر فنی برای ایران امکان پذیر است و تنها به تصمیم آیت الله خامنه ای وابسته است. حتی حمله به تاسیسات هسته ای ایران نیز نمی تواند زیر ساختهای برنامه هسته ای آنرا از بین ببرد.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبهای در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل مدعی شد که احتمال بازگشت بازرسهای لغوانتصابشده به ایران بعید است.
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد، تعداد بازرسان منتصب آژانس بین المللی انرژی اتمی در ایران، با هیچ کشور دیگری قابل مقایسه نیست و این همکاری با آژانس ادامه دارد.
اتحادیه اروپا با صدور بیانیهای ادعایی در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای ایران، نسبت به «صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران» ابراز تردید کرد.