دولت سیزدهم به نیمه رسیده و حالا می شود عملکرد آن را مستقلا قضاوت کرد. نوشتن از کارنامه یک دولت در تمام حوزه ها، سلسله گزارش های منظم و مطولی می طلبد که اینجا قصد پرداختن به آن را نداریم و تنها به بررسی چند رویکرد رئیس جمهور محترم و دولتمردان او می پردازیم
اگر به نقش بخش خصوصی تولید و اشتغال و تامین مالی دولت، تلاش این بخش در دوران اقتصادی سخت تحت شرایط ناکارآمدی و تحریم و همچنین ماهیت اعتمادساز این بخش برای نظام سیاسی توجه شود، این نکته خودنمایی میکند که کمترین انتظاری که بخش خصوصی از دولت دارد این است که دولت در مناسبات درونی صرفا اقتصادی آنها دخالت نکند.
انتخاب مدیر بســیار مورد اهمیت اســت و در تمامی دولت ها ایــن چالش انتخاب مدیران بر مبنای شایسته ســالاری را داشــتیم. یعنی انتخاب هایی صورت گرفتــه که برای یک وزارتخانه از افرادی استفاده شده که تخصص در حوزه دیگری داشتند و وزارتخانه ها متفاوت بوده است.
دریغ از اندکی تحلیل و توصیف مساله حجاب و پوشش زنان که پیوست هر قانونگذاری باید باشد. آنان به درستی متوجه شدهاند که ماده قانونی حجاب شرعی که فعلا وجود دارد، ناکارآمد است و قابل اجرا نیست، از این نظر یک گام به جلو برداشتهاند، ولی با ده گام به پس متوجه نشدهاند که اگر با مجازات میشد مشکل پوشش را حل کرد که همین قانون موجود مجازات لازم را داشت و بازدارنده بود.
رئیس جمهور از دستگاههای اجرایی دخیل در ساخت مسکن خواست در واگذاری پروژههای آماده، معطل بخشهای دیگر نباشند و هر تعداد از واحدهای مسکونی را که آماده شده، به مردم واگذار نمایند.
رئیس جمهور تملک واحدهای تولیدی از سوی بانکها و توقف تولید را برخلاف سیاست اشتغالزایی دانست و تصریح کرد: هیچ واحد تولیدی نباید به دلیل بدهی به نظام بانکی تعطیل شود و بانکها بازپرداخت تسهیلات خود را از مسیرهای دیگری پیگیری نمایند.
با توجه به کاهش سرمایهگذاری و بهرهوری در دهه گذشته، خروج سرمایه و مهاجرت زیاد نیروهای متخصص و تحصیلکرده در سالهای اخیر بعید است با سیاستهای خارجی مندرج در برنامه هفتم بتوان منابع لازم برای تحقق هدفهای برنامه را تجهیز کرد و سرمایهگذاری را افزایش داد؛ به ویژه اگر تنشهای فرهنگی و اجتماعی یکسال گذشته نیز ادامه پیدا کند، شرایط را سختتر میکند. البته نباید ناامید و بدبین بود. میتوان از دولت محترم که دو سال است مسوولیت اداره کشور را عهدهدار است انتظار داشت که بیندیشد و اعلام کند در 2 یا 6 سال آینده چه اقداماتی متفاوت از 2سال گذشته میخواهد انجام دهد تا روندها را تغییر دهد.
اینکه در همین ادارات و سازمانها و شرکتها مدیران و مقامات و آنها که دسترسی بهتری به ارکان قدرت دارند با تمهیدات گوناگون، از جمله ردیفهای درآمدی مندرآوردی و اضافهکاریهای ثابت محیرالعقول ۱۵۰ و ۲۰۰ ساعتی و با دور زدنهای ظاهراً قانونی قانون، مشکل معیشتی خود را با حقوقهای ۴۰ و ۵۰ میلیونی حل کنند و دیگران با درآمد ۱۰ تا ۱۵ یا حداکثر ۲۰ میلیون تومانی خود که حتی ۲۰ میلیون هم پایینتر از خط فقر است بسازند، چه نسبتی با عدالت دارد؟
اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه فضای مجازی، یک دهه رهبر انقلاب اسلامی تاکید داشتند و فرمودند اگر غفلت کنید، تبدیل به قتلگاه خواهد شد. حاصل یک دهه رها شدگی فضای مجازی، یک تأثیر شگرف در حوزه سبک زندگی افراد و انحرافات جدی در مسیر فرهنگی جمهوری اسلامی بود. ما وقتی کار را آغاز کردیم، بنا بر آن داشتیم که در حوزههای مختلف، ریل گذاریها و جهت گیریها به سمت اهداف و آرمانهای انقلاب تغییر کند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه پیگیری برای تحقق کامل منابع بودجه عمومی ضرورت دارد، گفت: از جمله مهمترین رویکردها در بودجه سال ۱۴۰۳، ارائه لایحه بودجه بهصورت دوسالانه است.
سخنگوی دولت درباره روایتش از تاثیر گرانیها بر رئیسجمهور توضیح داد و نوشت: روایتی از دلسوزی رئیسجمهوری نسبت به مشکلات به ارث رسیده و نحوه مطالبه امور از وزرا مطرح کردم اما به مذاق رسانههای لندنی و اشخاص همسو با دروغپردازی آنها خوش نیامد.
قانون اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی که در جلسه علنی مورخ ۱۴۰۲/۰۵/۰۱ مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، توسط رییس جمهور به وزارت کشور جهت اجرا، ابلاغ شد