ثبت آثار تاریخی و فرهنگی در فهرست میراث ملی و جهانی گامی ارزشمند در مسیر حفظ هویت هر منطقه و میراث به جا مانده از پیشینیان است که در استان خراسان جنوبی با ثبت ۲۱۲ اثر ملی و سه اثر جهانی در هشت سال گذشته روند جهشی داشته است.
یک کارشناس گردشگری عنوان کرد: اینکه مطرح میشود سفرها موجب شیوع و افزایش بیماری کرونا شده است و رنگبندی بعضی از شهرها را تغییر داده است، قطعا منظور سفرهای مدیریت شده نیست چرا که گردشگری بهعنوان عضو ستاد مقابله با کرونا در کنار همه اعضا تلاش دارد تا این بیماری کاهش و مدیریت شود.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: کاروانسراهای شهرستان میامی، که به سرزمین کاروانسراها شهرت دارد، توسط ارزیاب یونسکو برای ثبت در فهرست جهانی بررسی میشود.
معبد آناهیتا با مساحتی حدود پنج هکتار در مرکز شهر کنگاور قرار دارد که برخی قدمت آن را به دوران اشکانی و عده ای نیز دوران ساسانی می دانند. این بنای منحصر به فرد در سال ۱۳۱۰ به شماره ۳۱ به ثبت آثار ملی ایران رسیده و از نیمه دهه هشتاد شمسی پرونده آن در فهرست ثبت جهانی یونسکو قرار دارد.
در این مطلب، میآموزیم که چگونه یک بروشور مسافرتی زیبا بسازیم تا مخاطبان سریعا با شما تماس گرفته و بسته سفر را خریداری یا رزرو کنند. یک بروشور مسافرتی خلاقانه، ماهرانه و کاملاً حرفهای طراحی شده و خوانندگان را به خواندن داستانی دعوت میکند که در محلی عجیب اتفاق میافتد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بهمناسبت روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی نوشت: معرفی منظرهای تاریخیفرهنگی به عنوان ثروتی مغفول برای توسعه پایدار در دستور کار جدی است. همچنین توسعه موزههای خصوصی از برنامههای در دست اقدام این وزارتخانه است. با این وجود جدایی، هرچند مقطعی؛ بخشی از شهروندان جوامع از آثار تاریخی به دلیل پاندمی کووید ۱9، جنبههای هویتی و فرهنگی را تحت تاثیر قرار داده و ادامه چنین روندی نیازمند تمهیداتی برای جبران است که با همکاری بینالمللی محقق میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان:
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان با بیان اینکه بیش از ۱۸۰ میلیارد ریال تسهیلات کرونا به واحدهای گردشگری و صنایعدستی زنجان پرداخت شد، گفت: این مهم توسط بانکهای عامل و برای جبران خسارت ناشی از شیوع کرونا در سال گذشته محقق شد.
معاون میراثفرهنگی کشور بهمناسبت روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی عنوان کرد: در سال ۲۰۲۱ با توجه به توصیه ایکوموس و پیچیدگی محور انتخابی، نشستهای مختلفی در سراسر جهان برگزار می شود و در ایران نیز کارشناسان میراثفرهنگی، سمنها، دانشگاههای معماری و مرمت، برنامههای مختلف و نشستهای مجازی برگزار می کنند.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گلستان همزمان با روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی، ضمن تبریک این روز به فعالان، دوستداران و حامیان میراثفرهنگی، از برگزاری دو تور مجازی از محوطه میراث جهانی گنبد قابوس و شهر باستانی جرجان خبر داد.
در ماه رمضان، مردم بندرلنگه و بستک همانند سایر اهالی شهرهای ایران با غبارروبی مساجد و منازل به استقبال ماه خدا میروند و از این فرصت برای برآورده شدن حاجات و دستگیری از مستمندان از همدیگر سبقت میگیرند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران با تاکید بر ویژگیهای چندوجهی این استان در بخش طبیعتگردی، گردشگری تاریخی - فرهنگی، ظرفیتهای کشاورزی، شیلات و همچنین ورزش، از بازنگری در ماهیت و ساختار گردشگردی "ساری" به عنوان میزبان پایتخت گردشگری سازمان اکو در سال 2022 خبر داد.
محدودیت پرواز به ۳۹ کشور،رسمیت یافتن اجرای طرح گردشگری آشوراده،به صدا درآمدن ساعت شمس العماره، برنامه ریزی برای حضور در اکسپو دوبی از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
رئیس گروه ایرانشناسی و اسلام شناسی سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: گردشگرانی چون «شاردن»، «کمپفر»، «کاتوف»، «پترو دلاواله»، «فوروکاوا»، «ماساهارو» و «رنه دالمانی» در سفرنامه هایشان مطالب جالبی از ماه رمضان و روزهداری ایرانیان مانند بیدار شدن وقت سحری، نخوردن و نیاشامیدن در طول روز، شلیک توپ در میادین شهر به وقت سحر و افطار و شور و شوق میان مردم و کسبه به منظور تدارک و آماده شدن افطاری آورده اند.
در کرمانشاه همه پتانسیلهای لازم به لحاظ نیروی اسانی و ظرفیتهای تاریخی و طبیعی برای توسعه فراهم است و اگر یک هماهنگی میان این ظرفیتها صورت گیرد اتفاق بزرگی در استان شکل میگیرد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شمیرانات از اضافه شدن «والک پلو» به منوی غذایی تاسیسات گردشگری شمیرانات تهران خبر داد و گفت: ترویج میراث غذایی ضمن حفظ هویت فرهنگی موجب توسعه گردشگری غذا نیز میشود.
گزارش اقتباسی پرسون از 8 بنای تاریخی دیار روسای جمهور؛
سیاحت و سفر در راهها دستاوردهای متفاوتی را در جریان تاریخ به یادگار گذاشته است. مهمترین و سادهترین آنها، بنای ساختمانی برای آسایش و امنیت از خطرات سفر بود که بیشتر در راههای صعبالعبور و نواحی گرم و خشک ساخته میشد. ایرانیان مبدع چنین ساختمانی بودند که بعدها نام کاروانسرا به خود گرفت، که در ایران لقب سرزمین کاروانسراها نیز به میامی سمنان تعلق گرفته است. دیاری که تاکنون قامت دو رئیس جمهور را در جمهوری اسلامی به ثبت رسانده است.