رئیس گروه ایرانشناسی و اسلام شناسی سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: گردشگرانی چون «شاردن»، «کمپفر»، «کاتوف»، «پترو دلاواله»، «فوروکاوا»، «ماساهارو» و «رنه دالمانی» در سفرنامه هایشان مطالب جالبی از ماه رمضان و روزهداری ایرانیان مانند بیدار شدن وقت سحری، نخوردن و نیاشامیدن در طول روز، شلیک توپ در میادین شهر به وقت سحر و افطار و شور و شوق میان مردم و کسبه به منظور تدارک و آماده شدن افطاری آورده اند.
در کرمانشاه همه پتانسیلهای لازم به لحاظ نیروی اسانی و ظرفیتهای تاریخی و طبیعی برای توسعه فراهم است و اگر یک هماهنگی میان این ظرفیتها صورت گیرد اتفاق بزرگی در استان شکل میگیرد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شمیرانات از اضافه شدن «والک پلو» به منوی غذایی تاسیسات گردشگری شمیرانات تهران خبر داد و گفت: ترویج میراث غذایی ضمن حفظ هویت فرهنگی موجب توسعه گردشگری غذا نیز میشود.
گزارش اقتباسی پرسون از 8 بنای تاریخی دیار روسای جمهور؛
سیاحت و سفر در راهها دستاوردهای متفاوتی را در جریان تاریخ به یادگار گذاشته است. مهمترین و سادهترین آنها، بنای ساختمانی برای آسایش و امنیت از خطرات سفر بود که بیشتر در راههای صعبالعبور و نواحی گرم و خشک ساخته میشد. ایرانیان مبدع چنین ساختمانی بودند که بعدها نام کاروانسرا به خود گرفت، که در ایران لقب سرزمین کاروانسراها نیز به میامی سمنان تعلق گرفته است. دیاری که تاکنون قامت دو رئیس جمهور را در جمهوری اسلامی به ثبت رسانده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در توئیتی از تمدید 6 ماهه مهلت بازپرداخت تسهیلات بانکی کرونا برای فعالان گردشگری تا پایان شهریورماه 1400 خبر داد.
در زبان ژاپنی به شکوفه های گیلاس میگویند ساکورا. چندی پیش در اخبار ژاپنیها آمده بود که زودرسترین فصل روییدن شکوفه گیلاس (ساکورا) در ژاپن در ۱۲۰۰ سال گذشته بی سابقه بوده است. دانشمندانِ ژاپنی میگویند، فصلِ شکوفه گیلاس امسال زودتر از همیشه فرا رسیده است. در ۱۲۰۰ سالی که زمان به شکوفه نشستن درختهای گیلاس در ژاپن ثبت شده، این نشانه سنتی بهار هیچوقت اینقدر زود فرا نرسیده بود.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دماوند از چاپ نخستین نقشه گردشگری دماوند خبر داد و گفت: نقشه روستاهای گردشگری دماوند نیز تا پایان سال ۱۴۰۰ تهیه میشود.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان از صدور مجوز فعالیت هفت اقامتگاه بومگردی و سنتی در این استان و در یک سال گذشته خبر داد.
کمیته بحران گردشگری جهانی در سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) تشکیل جلسه داد و ازسرگیری سفرهای امن و فرامرزی، ترویج سفر ایمن در تمام مقاطع سفرهای توریستی، تأمین نقدینگی برای مشاغل گردشگری و محافظت از مشاغل و بازیابی اعتماد مردم به سفر بررسی شد. همچنین در کمیته، UNWTO و IATA (انجمن حمل و نقل هوایی بینالمللی) از راهاندازی قریبالوقوع یک ردیاب مقصد جدید خبر داده شد.
سازمان بهداشت جهانی خواستار از سرگیری سفرهای ایمن؛
افزایش انتقادها درباره سفر ایرانیان به ترکیه ، نمایان شدن تاثیر سفرهای نوروزی بر تعداد مبتلایان، برگشت آثار تاریخی از وین به ایران از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
تمام نظریه پردازان در علم گردشگری متفقالقول هستند که استانداردترین مدل سفر، مسافرت همراه با تور است، بنابراین هم اکنون در ایام کرونا زمان مناسبی است تا زیرساختهای صنعت گردشگری در حوزههای اقامتی و یا سفرهای استاندارد به وسیله تور بررسی و سیاستگذاری مناسبی در حوزه جایگزینی تدریجی آنها به جای سفرهای انبوه در حد امکان اندیشیده شود.
احیای خانه یک روحانی بیدارگر و تبدیل آن به خانه موزه یکی از اقداماتی است که در راستای زدودن غبار نسیان از چهره این شهید راه آزادی و سعادت ملت ایران انجام شد و به نظر میرسد تأسیس این خانه موزه در شهر تبریز در احیای هویت تاریخی محله «خیابان» بیتأثیر نبوده و در آینده تأثیرات آن جلوه بیشتری در چهره فرهنگی شهر اولین ها خواهد داشت.
معاون هماهنگی و سخنگوی وزارت کشور از ابلاغ تصمیم ستاد ملی مدیریت کرونا در خصوص ترددهای مسافری مرتبط با ترکیه خبر داد و گفت: مقرر شد وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری لغو تورهای ترکیه را به شرکتهای گردشگری ابلاغ کند.