قالیباف:

از همه می‌خواهم که موضوع مسکن را رها نکنند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امروز هزینه مسکن در خانواده به گونه‌ای است که حداقل بین ۵۰ تا ۷۰ درصد و حتی تا ۷۵ درصد درآمد خانواده‌ها، مسکن اختصاص می‌یابد.
تصویر از همه می‌خواهم که موضوع مسکن را رها نکنند

به گزارش سایت خبری پرسون، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری که به مناسبت ۱۰ آذر روز مجلس که با حضور ۲۴۵ خبرنگار، عکاس و تصویربردار از مجموعه ۱۰۰ رسانه داخلی و خارجی برگزار شد، اظهار کرد: ایام فاطمیه را به همه محبین اهل بیت (ع) تسلیت می‌گویم. به یکایک برادران و خواهران گرامی خودم عرض خیر مقدم دارم که دعوت ما را پذیرفتند و حضور پیدا کردند. از همه اصحاب رسانه تشکر می‌کنم که انصافاً افکار عمومی را نمایندگی می‌کنند و خواسته‌های مردم را پیگیری می‌کنند.

وی افزود: رسانه‌ها با پیشنهادهای سازنده خودشان به مسئولین کشور در سطوح مختلف کمک می‌کنند. یکی از نقدهایی که به من وارد می‌شد این بود که چرا در دوره قبل کنفرانس خبری برگزار نکردم. در روز خبرنگار قول دادم که در این دوره خدمت در مجلس حداقل در سال دو نوبت و در مقاطع مورد نیاز نیز نشست خبری برگزار کنم.

رئیس مجلس عنوان کرد: خوشحالم که شاهد آتش بس در لبنان هستیم و از این آتش بس استقبال می‌کنیم. از اینکه مردم عزیز لبنان از زیر ظلم و بمباران‌های جنایتکارانه رژیم صهیونیستی، امشب را در آرامش به سر می‌برند، خداوند را شاکر هستیم و بابت اینکه رزمندگان حزب الله با عزت و افتخار و شجاعت درایت مقاومت کردند و جنگیدند و هرگز اجازه ندادند یک وجب از خاکشان در بمباران‌های دشمن در تصرف آنها درآید، خداوند را شاکر هستیم.

بر اساس این گزارش در ادامه نشست خبری، خبرنگاران با حضور در جایگاه، سوالات خود را مطرح کردند.

خبرنگار ایسنا: می‌خواستم در خصوص بحث مسکن به عنوان موضوع مهم و دغدغه مردم بپرسم؛ مجلس یازدهم دو قانون در خصوص مسکن تصویب کرد. ادعایی مطرح شده است که به اندازه ۳۰ برابر مساحت تهران زمین انتخاب شده است. شما چنین ادعایی را تأیید می‌کنید؟ مجلس چه اقدامی می‌تواند کند که رؤیای خانه‌دار شدن مردم حداقل کوتاه‌تر شود؟

قالیباف در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا گفت: این موضوع در سالروز تأسیس بنیاد مسکن مطرح شده بود و نه در صحن مجلس، موضوع مربوط به یک ماه قبل است که من صحبتی داشتم. مسئله مسکن در معیشت مردم بسیار مهم و اساسی است.‌

وی افزود: از همه می‌خواهم که موضوع مسکن را رها نکنند، ما به اندازه تورم عملاً نمی‌توانیم جبران حقوق را داشته باشیم و معمولاً ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش حقوق داریم. امروز هزینه مسکن در خانواده به گونه‌ای است که حداقل بین ۵۰ تا ۷۰ درصد و حتی تا ۷۵ درصد درآمد خانواده‌ها، مسکن اختصاص می‌یابد و سایر مشکلات فرهنگی و اجتماعی و سختی‌هایی که به آنها تحمیل می‌شود، بماند که می‌گویند دو بار اسباب کشی جهاز را منهدم می‌کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در همین رابطه گفت: اگر مشکل مسکن خانواده‌ها حل شود، مشکلات معیشتی آنها را حل کرده‌ایم. به علاوه اینکه در بحث رفاه و منزلت نیز به همین صورت است. من معتقدم برای یک موضوع دو نکته را باید مورد توجه قرار دهیم، وقتی مسئله‌ای وجود دارد ما مسئولین باید آن مسئله را به رسمیت بشناسیم. یعنی آن را کنار نگذاریم و اجازه دهیم منتقدان و صاحب نظران نظر دهند، با خرد جمعی آن را دنبال کنیم.

قالیباف تصریح کرد: معتقدم باید مشکل مسکن را به رسمیت بشناسیم. اگر یک نفر در طول عمر یک سوم از حقوق خود را در هر ماه ذخیره کند و در دهک‌های ۱ تا ۵ قرار بگیرد، در طول ۷۰ سال قادر نخواهد بود یک خانه زیر ۱۰۰ متر برای خود فراهم کند.

وی ادامه داد: در مجلس به عنوان قانونگذار موضوعات اقتصادی را در اولویت قرار دادیم و از همین جهت مسکن در اولویت قرار گرفت، اول باید تولید مسکن را دنبال می‌کردیم. در مرحله بعدی باید جلوی احتکار مسکن را می‌گرفتیم. بساز بفروش‌ها و بانک‌ها و همه سازمان‌ها و نهادهای عمومی دولتی و غیردولتی و هر نهادی که توان ساخت مسکن را داشت، در نظر گرفتیم. هم اکنون در تهران یک میلیون مسکن احتکار شده است.

رئیس مجلس همچنین به بین موجر و مستأجر و کنترل نرخ اجاره بهای مسکن پرداخت و گفت: امروز در هر دو عرصه مسکن و اجاره آن قوانین تصویب و ابلاغ شده است. در فصل پنجم از ماده ۵۰ تا ماده ۵۵ قانون دقیقاً در برنامه هفتم سیستم نظام تأمین و مسکن روستایی همینطور بافت فرسوده و همه مسیرهایی که باید انجام شود مورد توجه قرار گرفته است، همینطور در قانون جهش تولید شیوه‌های تولید مسکن را در نظر گرفته‌ایم.

قالیباف روش‌های اجرایی در تولید مسکن را درست ندانست و گفت: وقتی می‌گوئیم باید مسکن تولید کنیم باید مشخص باشد که چه کسی باید آن را تولید کند، دولت نباید مسئول ساخت و تولید مسکن باشد طبیعتاً مردم خودشان می‌توانند مسکن بسازند. شرکت‌ها و بنگاه‌ها نیز می‌توانند مسکن بسازند، ساز و کار این امر مشخص است. طبق قانون دولت مکلف است زمین را برای تولید مسکن تأمین کند.

وی در همین رابطه بیان کرد: هم اکنون زمین ۵۰ تا ۷۰ درصد قیمت تمام شده مسکن را به خود اختصاص می‌دهد. دولت باید زمین را در اختیار مردم بگذارد. و یک جایی زمین را مجانی در اختیار مردم بگذارد، این حق مردم است و زمین از انفال است. طبقات پایین جامعه که قدرت خرید زمین را ندارند باید از دولت زمین دریافت کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با طرح این موضوع که ۱۵ درصد از کل جغرافیا و سرزمین قابل سکونت است ادامه داد: الان کمتر از یک میلیون هکتار تحت پوشش مسکونی داریم، سازمان ملی زمین و مسکن بیش از زمین‌هایی که در آنها ساختمان احداث شده است و در اختیار دارد همین مقدار زمین در تملک دارد که ساخته نشده‌اند و این‌ها یا در حریم هستند و یا در داخل محدوده قرار دارند. حدود ۳۰۰ هزار هکتار از این اراضی که حدود دو دهم درصد مطابق برنامه هفتم توسعه است پیش بینی کرده و دولت را مکلف کرده‌ایم که این زمین‌ها را در اختیار نیازمندان مسکن قرار دهد.

قالیباف ادامه داد: دولت باید برای اعطای زمین و ساخت مسکن برای مردم تسهیلگری کند. باید دولت بتواند نظام وام مسکن را پشتیبانی کند، زمین‌ها را در اختیار بگذارد و اجازه دهد مردم خودشان بسازند. موضوع مهمی داریم که کجا جمعیت را مستقر کنیم. در یک رصد سرزمینمان قریب ۲۱ درصد جمعیت را در دشت تهران متمرکز کرده‌ایم.


وی ادامه داد: حالا که مسکن مهر و قانون جهش تولید مسکن را دنبال می‌کنیم همه این‌ها در ۱۰۰ کیلومتری تهران و یا اطراف دیگر کلان شهرهای کشور هستند. ما باید در توزیع بخش‌های فضایی مسکن توجه کنیم. دولت باید خود را مکلف بداند که زمین به کسی که نیاز مسکن دارد و پول ندارد، اختصاص دهد. در تهران هم اکنون در هر هکتار ۱۵۰ نفر جمعیت داریم و در توکیو این جمعیت نیم این میزان است و همینطور در نیویورک این میزان کمتر است و ما در این طرح‌ها برای هر هکتار ۶۰ نفر را پیش بینی کرده‌ایم.


رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: چرا کار مسکن را پیچیده می‌کنیم کسی که زمین دارد می‌تواند با کسی که پول دارد مشارکت کند و خانه بسازند. قریب ۱۷ سال از طرح مسکن مهر می‌گذرد و باید ببینیم که چند میلیون مسکن ساخته‌ایم و تا جایی که من اطلاع دارم این میزان حدود ۲ میلیون بوده و ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار مسکن هنوز واگذار نشده‌اند.


قالیباف به حساب ۱۰۰ حضرت امام خمینی رحمت الله علیه اشاره کرد و گفت: هدف امام در همان حساب به موضوع مسکن اشاره کرده بود. و ترکیب آن این‌طور بود که به صورت یک شورای مردمی در محله اتفاق بیفتد، معتقدم باید برای حل مشکلات معیشت اولویت را باید به مسکن اختصاص دهیم. مردم صاحب مسکن شوند دیگر حتی همین یارانه‌ای که دریافت می‌کنند را نمی‌خواهند. باید این روش را دنبال کنیم و دولت هم روش‌های خود را تغییر دهد. لازم است قدرت بخش خصوصی را نیز پای کار بیاوریم.

منبع: فارس

815442

سازمان آگهی های پرسون