بایدها و نبایدها در افطار و سحری

ماه رمضان یکی از ماه‌های مهم در تقویم اسلامی است و در آن، مسلمانان در سراسر جهان روزه می‌گیرند. روزه در این ماه به عنوان یکی از ده رکن فرعی اسلام شناخته می‌شود و به معنای پرهیز از خوردن، آشامیدن، و … از اذان صبح تا اذان مغرب است.
تصویر بایدها و نبایدها در افطار و سحری

به گزارش سایت خبری پرسون، یکی از مناسک های اصلی در ماه مبارک رمضان وعده های سحری و افطار است.

با توجه به این موضوع که فرد روزه دار قرار است از اذان صبح تا اذان مغرب چیزی ننوشد و نخورد باید این دو وعده ی غذایی با ترکیب مواد غذایی مختلف بگونه ای پر شود که نیازهای بدن را در طول روز حفظ کند و بدن را از تنش های ناشی از کمبود مایعات و کمبود گلوکز حفظ کند.

تیم تخصصی سلامت مدیا (جامع ترین مجله خبری سلامت محور) برای آنکه مسلمانان بتوانند به بهترین نحو به فرایض دینی خود در این ماه مبارک بپردازند و در عین حال سلامت جسم را در کنار آرامش روح کسب کنند توصیه های تغذیه ای مهمی برای وعده های افطار و سحر ارائه داده است.

اهمیت وعده های افطار و سحری

وعده‌های افطار و سحری در ماه مبارک رمضان بسیار اهمیت دارند و نقش مهمی در سلامتی و روحیه افرادی که روزه می‌گیرند ایفا می‌کنند. در ادامه به توضیح اهمیت تغذیه در ماه رمضان می‌پردازم:

۱. وعده ی سحری

– سحری وعده‌ای است که در آغاز صبح، قبل از طلوع آفتاب، مسلمانان می‌خورند تا انرژی و مواد غذایی لازم برای روز فراهم شود.

– سحری مانند یک نیروی ذخیره در طول روزه است که به افراد کمک می‌کند تا غروب آفتاب بدون خستگی و افت انرژی روزه بگیرند.

– مصرف مواد غذایی مختلف در سحری حتی به میزان کم نیز می‌تواند به افراد کمک کند تا زمان افطار احساس گرسنگی کمتری داشته باشند.

۲. وعده ی افطار

– افطار وعده‌ای است که در زمان غروب آفتاب صرف می‌شود و مسلمانان روزه را با آن باز می‌کنند.

– افطار موقعیتی است برای افراد تا از آرامش و لذت غذا خوردن پس از یک روز پرهیز و پرکار بهره‌مند شوند.

– این وعده فرصتی است برای خانواده‌ها و افراد جامعه تا با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و از لحظات معنوی و اجتماعی بهره‌مند شوند.

باید ها و نباید ها در افطار و سحری

مواد غذایی که بهتر است در سحری مصرف شود:

وعده سحری در ماه رمضان باید شامل مواد غذایی با ارزش تغذیه بالا باشد تا افراد بتوانند تا غروب آفتاب بدون احساس گرسنگی و تشنگی روزه بگیرند. در این وعده مهم است که مواد غذایی با انرژی، پروتئین، فیبر، و ویتامین‌ها و مواد معدنی متنوع مصرف شود. در ادامه چند نکته برای وعدهٔ سحری در ماه رمضان ذکر شده است:

۱. غذاهای حاوی پروتئین

– مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین مانند مرغ، ماهی، لبنیات، تخم مرغ و گوشت قرمز به افراد کمک می‌کند احساس سیری بیشتری داشته باشند.

۲. غذاهای حاوی فیبر

– مصرف غذاهای حاوی فیبر مانند نان‌های چند‌غله، حبوبات، سبزیجات و میوه‌ها می‌تواند انرژی به مراتب پایدارتری ایجاد کند و احساس گرسنگی را کاهش دهد.

۳. مواد غذایی با میزان شکر کم

– مصرف مواد غذایی حاوی شکر به میزان معقول مانند میوه‌ها، نان چندغله، و آرد کامل به افراد کمک می‌کند تا انرژی به مراتب پایدارتری داشته باشند.

۴. مصرف مایعات

– برخورداری از مایعات مانند آب و شربت های ساده به افراد کمک می‌کند تا از تشنگی جلوگیری کنند. اجتناب از مصرف نوشابه‌ها و نوشیدنی‌های دارای کافئین در سحری توصیه می‌شود.

بهترین ترکیب مواد غذایی برای وعده ی سحری می تواند شامل موارد زیر باشد:

وعده سحری باید شامل مواد غذایی با ارزش تغذیه و انرژی باشد تا افراد تا طلوع آفتاب بتوانند از آن استفاده کنند. یک ترکیب خوب ممکن است شامل موارد زیر باشد:

۱. حبوبات

– نخود، لوبیا، عدس و … که منابع خوبی از پروتئین و فیبر هستند.

۲. نان چندغله

– نان چندغله حاوی فیبر و مواد مغذی مهمی است که انرژی به مراتب پایدارتری ایجاد می‌کند.

۳. تخم مرغ

– یک تخم مرغ حاوی پروتئین با کیفیت و اسیدهای آمینه های ضروری برای بدن است.

۴. میوه

– مصرف یک تا دو حبه میوه مانند خرما یا زردآلو برای انرژی فوری و حفظ مایعات مفید است.

۵. لبنیات

– یک لیوان یا یک قسمت از محصولات لبنی مانند ماست که حاوی کلسیم و پروتئین باشد نیز مفید هستند.

۶. سبزیجات

– یک قسمت از سبزیجات تازه مانند خیار یا گوجه که حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی است.

۷. آب

– مصرف مایعات مانند آب به تأمین نیازهای مایعات بدن کمک می‌کند.

۸. مواد پروتئینی

– مصرف یک منبع پروتئینی مانند مرغ یا ماهی که حاوی اسیدهای آمینه های مهم است.

این ترکیب مواد غذایی باعث فراهم آمدن انرژی پایدار، مواد غذایی متنوع، و مایعات لازم برای بدن می‌شود و افراد را برای روزه گرفتن بهتر آماده می‌کند. توجه به مقادیر مناسب و تنوع در انتخاب مواد غذایی مهم است.

باید ها و نباید ها در افطار و سحری

مواد غذایی که در وعده ی افطار باید به آنها توجه داشت:

در وعده افطار نیز مهم است که مواد غذایی مناسب و تغذیه‌ی متوازن رعایت شود تا بدن از انرژی و مواد غذایی مورد نیاز خود بهترین استفاده را کند. در ادامه چند نکته برای افطار در ماه رمضان آورده شده است:

۱. غذاهای حاوی پروتئین

– مصرف منابع پروتئین مانند گوشت، مرغ، ماهی، حبوبات (عدس، نخود، لوبیا) و لبنیات در افطار می‌تواند به حفظ سلامت عضلات کمک کند.

۲. مواد غذایی دارای فیبر

– استفاده از مواد غذایی حاوی فیبر مانند سبزیجات، میوه‌ها، نان‌های چندغله و حبوبات به افطار کمک می‌کند تا گوارش بهتری داشته باشد و احساس سیری طولانی‌تری ایجاد شود.

۳. غذاهای حاوی کربوهیدرات پیچیده

– استفاده از کربوهیدرات‌های پیچیده مانند نان کامل، برنج قهوه‌ای، و غلات کامل کمک به تأمین انرژی پایدار برای طول روز می‌کند.

۴. میوه و سبزیجات

– حضور میوه‌ها و سبزیجات در افطار به عنوان منابع ویتامین‌ها، مواد معدنی، و آنتی‌اکسیدان‌ها اهمیت دارد.

۵. مواد غذایی حاوی آب

– مصرف مواد غذایی حاوی آب مانند خیار، گوجه، هندوانه، و خوراکی‌های آب‌دار به جایگزینی مایعات بدن کمک کرده و از کم آبی موجود در طول روز جلوگیری می‌کند.

۶. توجه به مصرف نمک

– توجه به میزان مصرف نمک در غذاها مهم است. مصرف زیاد نمک می‌تواند تشنگی را افزایش دهد.

۷. مصرف آب

– حتماً از افطار تا سحر مقدار کافی آب بنوشید تا از تشنگی در طول روز جلوگیری شود.

به عنوان مثال، یک افطار متعادل می‌تواند شامل خرما، آب، سوپ ، نان چندغله، مرغ یا گوشت گوساله یا ماهی، سبزیجات تازه، و یک قسمت از لبنیات باشد. انتخاب مقادیر مناسب و تنوع در انتخاب غذاها بهترین نتایج را برای سلامتی افراد به همراه دارد.

منبع: روزیاتو

611783

سازمان آگهی های پرسون