جلوگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم با آزمایش به موقع "پاپ‌اسمیر"

یک متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اهمیت آزمایش پاپ‌اسمیر در مراحل اولیه پیش سرطانی، گفت: آزمایش پاپ‌اسمیر چنانچه به موقع انجام شود می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان دهانه‌رحم را کاهش دهد.
تصویر جلوگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم با آزمایش به موقع "پاپ‌اسمیر"

به گزارش سایت خبری پرسون، دکتر ملیحه عرب در پاسخ به این سوال که چه زنانی باید تست پاپ‌اسمیر انجام دهند؟، اظهار کرد: همه زنان متاهل از ۲۱ سالگی به بعد باید تست پاپ‌اسمیر را انجام دهند.

وی با اشاره به این که چنانچه تست پاپ‌اسمیر طبیعی باشد باید سه سال یک بار تکرار شود، افزود: آزمایش پاپ‌اسمیر می‌تواند همراه با آزمایش hpv انجام شود و اگر شرایط طبیعی باشد این تست هم باید هر پنج سال تکرار شود.

انجام آزمایش پاپ اسمیر برای چه کسانی ضروری است؟

این متخصص زنان و زایمان با بیان این که تست پاپ‌اسمیر با هدف غربالگری سرطان دهانه رحم درخواست می‌شود، ضرورت انجام تست‌های پاپ اسمیر در برخی گروه‌های حساس را یادآور شد و ادامه داد: افراد HIVمثبت، افرادی که سیستم ایمنی آن‌ها به دلیل شیمی درمانی یا پیوند عضو ضعیف شده و همچنین افراد بالای ۳۰ سال باید تست‌های پاپ اسمیر را در بازه‌های زمانی کوتاه‌تر و تحت نظر پزشک انجام دهند.

او هشدار داد: افرادی‌که از نظر سرطان و یا پیش آگهی‌های ابتلا به سرطان دهانه رحم یا سرویکس پر خطر هستند، باید تست‌های پاپ‌اسمیر را به طور منظم انجام دهند، همچنین برای افرادی که چند بار ازدواج کرده‌اند یا شریک جنسی آنها چند بار ازدواج کرده، افرادی که در سن پایین (زیر ۱۶ سال) ازدواج کرده‌اند، سیگاری‌ها و کسانی که ضعف سیستم ایمنی مثل نارسایی مزمن کلیه دارند نیز انجام آزمایش‌های پاپ‌اسمیر ضروری است.

عرب به عوارض و یا خطرات احتمالی ناشی از آزمایش پاپ‌اسمیر اشاره کرد و توضیح داد: پاپ اسمیر روشی مطمئن برای غربالگری سرطان دهانه رحم است، با این حال ممکن است خطاهایی در این آزمایش وجود داشته باشد و بیماران نتایج کاذب منفی را شاهد باشند، در حقیقت به این معنی که آزمایش نشان می‌دهد که هیچ ناهنجاری وجود ندارد، حتی اگر سلول‌های غیر طبیعی وجود داشته باشد، نتیجه منفی کاذب به این معنی نیست که اشتباهی در روند آزمایش رخ داده است.

نکات ضروری انجام آزمایش پاپ اسمیر

وی درباره نحوه آمادگی برای انجام آزمایش پاپ‌اسمیر نیز گفت: برای اطمینان از موثر بودن نتایج آزمایش پاپ‌اسمیر توصیه می‌شود دو روز قبل از انجام تست از رابطه جنسی، دوش گرفتن، داروهای واژینال، فوم‌ها، کرم‌ها یا ژل‌های اسپرم کش خودداری کنید؛ چراکه ممکن است سلول‌های غیر طبیعی شسته و پنهان شوند همچنین تا حد امکان طی قاعدگی این تست را انجام ندهید.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی در خاتمه گفت: بعد از انجام تست پاپ اسمیر می‌توانید بدون هیچ محدودیتی فعالیت‌های عادی و روزمره خود را داشته باشید.

منبع: ایسنا

482017

سازمان آگهی های پرسون