به گزارش سایت خبری پرسون، زهرا نژاد بهرام، عضو شورای شهر نوشت: شیوع بیماری کووید 19 موجب غیرحضوری شدن آموزش در شهر شده است و شهرها امکان استشمام بوی ماه مهر را ندارند. در گذشته در هر کوی و برزنی مادران، دختران و کودکانی را میدیدیم که در مسیر عبور به سوی مراکز آموزش، با کولهباری از شور و عشق به آموختن، دستهای خود را در هم گره زده بودند و مهر را به دانش تجربه میکردند! تهران با داشتن نزدیک به چهار هزار مدرسه دولتی و غیردولتی و جمعیت دانشآموزی بیش از یکونیم میلیون نفر در مقاطع گوناگون به همراه جمع کثیری از دانشجویان بزرگترین مرکز تجمع دانشآموختگی کشور محسوب میشود.
رنگ دانش در شهر تهران تصویری دلنشین از آگاهی برای همه دارد اما برای زنان این موضوع تفاوت دارد! زنان شهر تهران چه در قامت دانشآموزی و چه در قامت دانشجویی و چه در قامت مادرانی که فرزندان را به محل آموزش هدایت میکنند فرصت یگانهای برای تصویرسازی از ضرورت و عشق به دانش را رنگآمیزی میکنند. آنان چهره تهران را با آغاز سال تحصیلی جدید، به رنگ پنجره تازهای به سوی آینده تصویرسازی میکنند.
در این میان الزاماتی برای آنان در شهر باید مورد توجه قرار گیرد. آنان نیازمند حملونقل عمومی گسترده و باکیفیت هستند. از سویی، صفهای طولانی اتوبوسها و متروها، پیادهروهایی که در شهر کمتر مورد توجه قرار گرفته و از سویی دیگر، کمبود ظرفیتهای دیگر وسایل حملونقل عمومی نظیر تاکسی و تاکسی اینترنتی بیانگر محدودیتهای جدی در سطح شهر برای تردد همه شهروندان و زنان است. در این میان بهرهگیری از ظرفیتهای حملونقل ادارات که در گذشته نیز مرسوم بود قابل تامل است.
به خصوص که بخشی از نیروهای دستگاههای دولتی که سرویسهای ویژه برای کارکنان خود داشتهاند اکنون میتوانند در اختیار حملونقل عمومی شهر قرار گیرند و محدودیتهای ناشی از کمبود اتوبوس و... را تا حدی مرتفع سازند. زنان که اکنون در شهر گام برمیدارند به دنبال ظرفیتهایی هستند که بتوانند با حداقل هزینه بیشترین امکان دسترسی را برای آنان فراهم کند. طرحهایی فراگیر نظیر مناسبسازی معابر شهری که در دستور کار شورای پنجم و شهرداری قرار گرفته بود امکانی تازه برای استفاده از مدلهای مختلف تردد از جمله دوچرخه و پیاده را فراهم کرد.
بر اساس مصوبه ستاد مناسبسازی شهر تهران در آن دوره تا پایان سال 1401 باید 1500 کیلومتر از معابر پیاده شهر تهران مناسبسازی شود که تاکنون 500 کیلومتر آن انجام شده است. این مهم بستر تردد در شهر را امنتر و آسانتر میکند. زنان که معمولا به دلیل نامناسب بودن پیادهروها مجبور به تردد از میانه خیابان هستند، با مشکلات عدیدهای نظیر مراقبت از عدم تصادف، کیفقاپی و... روبهرو هستند که مناسبسازی پیادهروها فضای حضور آنان را در شهر ایمنتر میکند. در این میان با توجه به کوتاه شدن ساعات روشنایی روز در طول فصول پاییز و زمستان توجه به نورپردازی معابر و کوچهها ضرورتی جدی است.
دانشآموزان دختر یا زنانی که برای رساندن فرزندان به مدرسه و بازگشت از آن در این معابر تردد میکنند نیازمند ایمنی نور هستند. نور در شهر یکی از ظرفیتهای مهم برای امنیت و ایمنی تردد در سطح شهر است. طی چند ماه گذشته به دلیل کمبود امکانات انرژی برخی معابر شهری نور کمتر یا فاقد نور بودند که باید این مهم با توجه به گشایش فصل دانش برطرف شود.
برای صرفهجویی در انرژی بهترین کار اعمال محدودیت نورپردازی در بزرگراهها است چرا که معابر درونمحلهای و درونشهری ظرفیتی است که تردد پیاده در آن امری ضروری و عادی است و زنان در این میان نیازمند تردد ایمن و امن در سطح معابر محلی و درونشهری هستند. این توجه به آمادهسازی و مناسبسازی فضای شهری برای تردد زنان در نیمه دوم سال به دلیل آغاز سال تحصیلی باید از سوی مدیریت شهری با دقت بیشتری پیگیری شود خصوصا اینکه با توجه به آغاز واکسیناسیون دانشآموزان و احتمال گشایش مدارس در آذرماه مدیریت شهری میتواند نسبت به آمادهسازی فضای شهری توجه خاص داشته باشد و با همکاری ادارات برق و سایر دستگاهها فضای مناسب برای تردد در شهر را بازبینی نماید. در این میان نکتهای که شاید کمتر به آن توجه شده است نشاط شهری با رنگآمیزی و نقاشیهای دیواری و گلآرایی برای دلپذیر کردن ماه مهر است.
ماه کسب دانش با توجه به تاکید آموزههای دینی برای این مهم ضرورت توجه به دلنشین ساختن فضای شهری به عطر ماه مهر را بیشتر میکند. خصوصا اینکه زنان با این فضاسازی بیشتر میتوانند رابطه تعاملی با شهر برقرار کنند و امکان توسعه ارتباطات و تعاملات انسانی فارغ از خشونت بیشتر در شهر نمایان میشود؛ لذا ماه مهر میتواند فرصتی دوباره با رونق نمادهای دانش در شهر و شور آموختن و آرامش زنان محسوب گردد.
توجه: مطلب مندرج صرفا دیدگاه نویسنده است و رسانه پرسون در قبال آن هیچ موضعی ندارد.
منبع: اعتماد