به گزارش سایت خبری پرسون، دانشمندان آمریکایی میگویند مصرف مواد غذایی حاوی رنگ مصنوعی میتواند باعث بروز یک بیماری دردناک شود.
استفاده از رنگ غذای مصنوعی امروزه به طور گسترده در صنایع غذایی کاربرد دارد. با این حال، یافتههای محققان نشان میدهد این مواد دارای مضراتی برای بدن هستند.
بر این اساس، تحقیقات دانشمندان آمریکایی حاکی از آن است که مصرف مواد غذایی حاوی رنگ مصنوعی میتواند آسیبهای جدی به سلامت بدن وارد کند. تحقیقات بر روی موشها در محیط آزمایشگاهی نشان داد مصرف مواد غذایی حاوی رنگ مصنوعی در موشهایی که از اختلال سیستم ایمنی و عدم تناسب سیتوکین آی ال ۲۳ (cytokine IL-۲۳) رنج میبرند، میتواند باعث بروز کولیت (ورم مخاط روده بزرگ) در آنها میشود.
کولیت فرمی از بیماری التهابی روده است که در روده بزرگ و راست روده (رکتوم) دیده میشود. بیماری کولیت میتواند به دلایل مختلف از جمله دلایل ژنتیکی و محیطی بروز کند. این بیماری سالانه میلیونها نفر را در جهان درگیر میکند. محققان آمریکایی برای بررسی تاثیرگذاری عوامل محیطی در بروز این بیماری دست به انجام یک آزمایش بر روی موشها زدند.
دانشمندان در این تحقیق ابتدا موشهایی که دارای اختلال در ترکیب سیتوکین آی ال ۲۳ در سیستم ایمنی خود بودند را مورد مطالعه قرار دادند. شواهد نشان داد این اختلال به خودی خود باعث بروز کولیت نمیشود. سپس محققان اقدام به دادن مواد غذایی دارای رنگ مصنوعی به این موشها کردند.
کولیت روده
نتایج حاکی از آن بود که داشتن یک رژیم غذایی حاوی رنگ مصنوعی باعث بروز بیماری کولیت در این موشها میشود. با این حال محققان میگویند گرچه یافتهها در موشها از ارتباط مستقیم میان مصرف مواد غذایی حاوی رنگ مصنوعی و اختلال در ترکیب سیتوکین آی ال ۲۳ سیستم ایمنی بدن حکایت دارد، اما هنوز به قطعیت نمیتوان این موضوع را به انسانها تعمیم داد.
محققان برای اطمینان از اینکه رنگ مصنوعی دلیل بروز کولیت است بر روی موشهای سالمی که دارای اختلال در سیستم ایمنی نبودند این آزمایش را انجام دادند. شواهد نشان داد داشتن رژیم غذایی حاوی رنگ مصنوعی باعث بروز کولیت در این موشها نمیشود.
سرپرست این تحقیقات میگوید: ما برای سالها بر روی آلودگیهای آب و هوا و نیز تاثیرات مصرف غذاهای فرآوری شده بر روی سلامت بدن تحقیق کرده ایم. شواهد نشان میدهد مسائل ژنتیکی و عوامل محیطی نقشی مهم در بروز بیماریهای مختلف در انسان دارد.