به گزارش سایت خبری پرسون از خراسان شمالی، همه ساله عشایر نشینان و دامداران در فصل بهار کشک درست میکنند تا در فصول مختلف سال بتوانند از این غذای مقوی و سبک استفاده کنند.
قروتی با آب کشک درست می شود که این غذا یکی از ساده ترین غذای سنتی و محلی خراسان شمالیست.
نحوه ی درست کردن غذای قروتی به شرح زیل است.
مواد لازم:
پیاز متوسط: یک عدد
کشک: 250 گرم
ماست: 250 گرم
مغز گردوی خرد شده: 50 گرم
سبزی خردشده ( تره، جعفری و ترخون): 100 گرم
روغن حیوانی یا کره: 50 گرم
نعنا خشک: یک قاشق غذاخوری
شیرینبیان: یک قاشق غذاخوری
نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا ماست را خوب هم میزنیم تا کمی شل شود (اگر ماست ترش باشد، بهتر است).
کشک را به ماست اضافه کرده و هم می زنیم تا مخلوط و یک دست شود.
سپس دو و نیم لیوان آب به آن اضافه میکنیم تا ماست و کشک به صورت مایع غلیظی درآید.
روغن یا کره را در قابلمهای میریزیم و پیاز را خرد کرده و سرخ میکنیم.
وقتی پیاز طلایی شد، نعنا خشک و زردچوبه را به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم.
سپس سبزی خرد شده را به آن اضافه میکنیم و خیلی کم تفت میدهیم.
بعد مغز گردو، شیرینبیان و نمک را میریزیم.
در انتها مخلوط ماست و کشک را به آن اضافه کرده و مرتب هم میزنیم. چون این غذا، ماست دارد باید دائما هم بزنیم تا به جوش آید و اگر هم نزنیم ماست اصطلاحا میبُرد.
بعد از اولین جوش، میگذاریم مدت 10 دقیقه به خاطر کشک، غذا بجوشد.
اکنون، قروتو آمادهی خوردن است.
قروتو را مثل آبگوشت با نان ترید شده میخورند که بسیار خوشمزه است. به صورت سوپ هم میتوان آن را میل کرد.