به گزارش پرسون از خراسان شمالی، اشکنه کشک یکی از خوشمزه ترین، ساده ترین و محبوب ترین غذاهای سنتی خراسان شمالی می باشد، اشکنه یکی از غذاهای اصیل و قدیمی بجنورد است که از زمانهای قدیم در سرزمین خراسان طبخ و طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است.
توجه: در اشکنه از هیچ گونه مواد گوشتی استفاده نمیشود و غذای گیاهیست.
مواد لازم برای تهیه اشکنه کشک ساده
پیاز ۱ عدد
شنبلیله یا مرزه ۱ ق غذا خوری
سیب زمینی ۲ عدد
تخم مرغ ۲ عدد
کشک ساییده شده ۱ پیمانه
گردو رنده شده ۱/۴ پیمانه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه اشکنه کشک مشهدی با گردو
مرحله اول: تفت دادن سیب زمینی
برای شروع کار سیب زمینی ها را پوست گرفته و به شکل مکعبی خرد کنید و داخل تابه کمی روغن ریخته تا داغ شود سپس سیب زمینی با کمی زردچوبه و نمک سرخ کنید و کنار بگذارید.
۱_تفت دادن پیاز
در ادامه پیاز را پوست بگیرید و بشورید سپس به صورت خلالی ریز یا نگینی خرد کنید و داخل تابه با مقداری زردچوبه تفت دهید تا سبک طلایی شود سپس مرزه یا شنبلیله را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
۲_افزودن گردو
وقتی بوی خوب سبزی معطر خارج شد گردو ها را که از قبل پوست گرفته و آسیاب کردید به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا بوی خامی گردوها گرفته شود بهتر است در این مرحله حرارت کم باشد.
۳_افزودن کشک
کشک را داخل کمی ۲ پیمانه آب گرم ریخته و هم بزنید تا رقیق شود سپس به مواد فوق اضافه کنید و مدام سریع هم بزنید سپس سیب زمینی ها را که از قبل سرخ کردید اضافه کنید.
۴_تهیه اشکنه کشک
در ادامه و در صورت دلخواه تخم مرغ ها را داخل کاسه شکسته و با چنگال بزنید تا از لختگی خارج شود سپس به مواد اضافه کنید و خیلی سریع هم بزنید و در ادامه فلفل سیاه و کمی نمک بزنید و برای ۱۵ دقیقه بگذارید تا اشکنه جا افتاده شود وقتی هم مواد خوب منسجم شد و جا افتاد داخل کاسه ریخته و نان تیلت کنید و به همراه سبزی و ترشی میل کنید.
نوش جان