بازرس کل امور نیرو و ارتباطات سازمان بازرسی کل کشور گفت: کمبارشی و تأثیر آن در عملکرد نیروگاههای برقآبی، افزایش استخراج غیرمجاز رمزارزها و تعمیرات نیروگاهی از علل قطعی برق در ماه گذشته است و در بحث تعمیرات نیروگاهها، به واسطه اینکه این نیروگاهها سال گذشته با کمبود سوخت گاز مواجه شدند دیرتر وارد مدار تعمیرات اساسی شده بودند و تعمیرات تا اواسط خرداد طول کشید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: برای نجات استان تهران از بحران آب باید پساب در بخشهای کشاورزی، صنعت و آبیاری فضای سبز جایگزین آبهای زیرزمینی شود، اگر این اقدام رخ ندهد در آینده با خالیشدن سفرههای زیرزمینی تهران و وقوع فرونشست روبرو خواهیم شد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با پرسون مطرح کرد؛
زمانی که برق کارخانهها از برق عموم مردم جدا شود، یک تولید پایدار در حوزه برق آنها به وجود میآید و نتیجه آن تولید پایدار در محصول خواهد بود که برای ما بسیار حائز اهمیت است. این طرح نقطه عطفی در صنعت برق است.
مدیرکل حقوقی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: باید در نظر داشت که اقدامات دولت بر پایه قوانین استوار است و متاسفانه در ایران قوانین آب بسیار ناکارامد است.
براساس تفاهمی که بین وزارت نیرو و وزارت صمت انجام شد، قرار بر این شد که برای 13 واحد بزرگ صنعتی کشور تسهیلگری شود که حدود ۱۰ هزار مگاوات واحد نیروگاهی جدید که آن هم نیروگاههای سیکل ترکیبی با راندمان بالا هستند، احداث کنند. در حال حاضر حدود ۸۵ هزار و ۶۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاههای کشور است و با این ۱۰ هزار مگاوات بیش از ۱۰ درصد به ظرفیت تولید برق کشور اضافه میشود.
اگر پیشبینی سازمان هواشناسی مبنی بر ادامه کمبارشی درمناطق غرب کشور محقق شود، تبعات کمآبی در استان خوزستان تا انتهای پاییز ادامه خواهد داشت و احتمالاً بخش مهمی از کشت پاییزهی استان با محدودیت آبیاری مواجه خواهد شد.
بحران آب در خوزستان و رخدادهای اخیر در این استان، آیندهای است که تا چند سال دیگر تمام فلاتِ مرکزی ایران (در استانهایی نظیر اصفهان، فارس، یزد، کرمان و...) را در بر میگیرد. این در حالی است که آمارها نشان میدهند بیش از ۹۰ درصد از منابعِ آب قابل استحصال در ایران در بخش کشاورزی مصرف میشود. به این ترتیب، راه حل تا حدی روشن است و از مسیر تعطیلی کشاورزی در بخشهایی از ایران میگذرد. در مقابل، دولت میتواند با «کشاورزی فراسرزمینی» و کسب سود از آن محل، بابت تعطیلی کشاورزی به کشاورزان ایرانی یارانه بدهد.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید فرهنگ تولید و تامین برق را تغییر داد. ما نباید صرفا به سمت ایجاد نیروگاه های برق آبی یا سیکل ترکیبی برویم.
مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران گفت: حجم آب ذخیره شده فعلی سدهای امیرکبیر، لتیان، لار، طالقان و ماملو به ترتیب 165، 50، 120، 273 و 98 میلیون متر مکعب است که متاسفانه این حجم نسبت به سال گذشته خصوصا در سدهای ماملو و طالقان با کاهش چشمگیری مواجه شده است.
وزیر نیرو گفت: دولت دچار محدودیتهای مالی خاصی است و در صورت برخی گشایشها امکان تامین منابع دولتی برای اجرای پروژههای مربوط به حوزه آب و فاضلاب خوزستان، از شرایط بهتری برخوردار میشود.
رئیسجمهور با بیان اینکه کارنامه دولت یازدهم و دوازدهم نسبت به خوزستان، قابل قبول است، گفت: اگر درگیر خشکسالی بیسابقه در ۵۰ سال اخیر نمیشدیم مردم با مشکل مواجه نمیشدند.
از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۵ تیرماه امسال، در مجموع ۲۷ میلیارد و ۵۶۰ میلیون مترمکعب آب وارد مخازن سدهای کشور شده، در حالی که در مدت مشابه سال آبی گذشته میزان ورودی آب به مخازن سدهای کشور ۵۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب بوده است.
با تولید 400 هزار تن تختال API برای انتقال 1000 کیلومتری نفت کشور، پروژه مهم و استراتژیک انتقال نفت خام گوره به جاسک که به گفته رئیسجمهور مهمترین طرح از نظر امنیت ملی، اقتصاد و انرژی کشور است به صورت رسمی افتتاح شد.
وزیر نفت گفت: در حال حاضر صادرات ۳۵۰ هزار بشکه نفت خام در روز از طریق خط لوله گوره به جاسک امکانپذیر است و بهزودی صادرات آن به یک میلیون بشکه در روز خواهد رسید.