گردوغبار ناشی از سفر پاپ فرانسیس به عراق و اقلیم کردستان فروننشسته بود که اتخاذ یک تصمیم جنجالی برای انتشار یک تمبر یادگاری، توجه تمام رسانههای منطقه و جهان را بهسوی خود جلب کرد.
طی ۲۰ سال اخیر بخش صنعت کشور در روندی نزولی، کوچک شده و بیشترین فرصت توسعه نصیب صنایع بالادستی به خصوص صنایع پتروشیمی و شیمیایی شده است. این الگوی نامتوازن رشد عملا ما را در مقابل ریسکهایی مانند تحریم هم خلعسلاح کرده است چراکه صادراتی که به یکسری گروههای کالایی محدود شده است.
نظر نوروز با تمام اعیاد دیگر تفاوت دارد. به عبارتی نوروز مانند سایر اعیاد و جشنهای آغاز سال نو در فرهنگهای دیگر نیست که بر مبنای فضای مشترک یا اصولی واحد برگزار میشود. بلکه هر کس و هر فردی در اقصا نقاط کشور، بر اساس طبیعت و فرهنگ متفاوتی که دارد بهطور ویژه و خاص این جشن را برگزار میکند و در کنار سفره نوروز قرار میگیرد.
متاسفانه با همه سر و صداها و بعد از تجمعها و وعدههای مسوولان بالاخره همسانسازی آنگونه که برای بازنشستگان کشوری و لشکری اعمال شد برای بازنشستگان تامین اجتماعی به ثمر ننشست و در واقع همه چیز به سال آینده حواله شد و تا سال آینده هم به قول معروف کی زنده است و کی مرده؟!
از ابتدای شیوع ویروس کرونا نیز طیف گستردهای از باورهای عمومی به واسطه عدم اعتماد به مجاری رسمی اطلاعرسانی شکل گرفته بود. از یکسو مردمی بودند که معتقد بودند، هفتهها قبل از اعلام رسمی شیوع کرونا، ویروس به کشور وارد شده و در سوی دیگر، گروههایی بودند که اساسا ویروس کرونا را یا توطئهای از سوی نهادهای بینالمللی میدانستند.
یادداشت/ بیشتر شوراهای شهر به شورای شهرداری تبدیل شده و برخی از اعضای این شوراها که توان و صلاحیت لازم را برای این کار ندارند با توجه به اینکه کار عزل و نصب شهردار به آنان سپرده شده با سوء استفاده از این اهرم، بیشتر تلاش خود را صرف امتیاز گیری از شهرداران می کنند.
یادداشت/ در سالی که گذشت اقتصاد ایران در تله عدم قطعیت ها گرفتار شد و در سایه نبود یک الگوی مدون و برنامه ریزی شده، بودجه ۱۴۰۰ تقدیم مجلس شد که دعوای بین جناح های سیاسی را با خود به همراه داشت. هرچند رفت و برگشت های بودجه در نهایت به اصلاحاتی در آن منجر شد، اما تغییری در شاکله آن ایجاد نکرد. بودجه ای که ارائه شد تا چه اندازه می تواند روشنگر مسیر اقتصاد ایران در سال آینده باشد؟
با تشکیل وزارت شعار، فرق میان شعار و واقعیت، به طور کامل مشخص می شود. مردم و مسوولان می دانند کدام بخش از سخنان و عملکردها، شعاری و کدام بخش، واقعیت است.
میزبانی ایرانیها در جام باشگاههای آسیا به عربستان و هند رسید و بحرینیها هم میزبان تیم ملی ایران شدند. بعد از اعلام این خبر، صدای وا مظلومای اهالی فدراسیون و فوتبال به آسمان رفت.
آیا ما در حوزه «سیاست» و تأمین «رفاه ملی» در دولت انقلابی آینده شاهد ظهور چنین مردانی هستیم که بتوانند از سیمخاردار درونشان عبور کنند و در ساخت و تولید «قدرت ملی» هر کدام نقش ویژه خود را ایفا کنند و مردم را در انتخاب درست رئیسجمهور آینده یاری کنند؟
مثلث تعیینکننده حداقل دستمزد، اکنون هر سه در بحراناند و هریک نیز وضعیت خود را بحرانیتر از دیگری عنوان میکند. لذا رسیدن به یک توافق جمعی و افزایش 39 درصدی حداقل دستمزد را باید به فال نیک گرفت و برآمده از درک محدودیتهای سه ضلع این توافق دانست.
بنابر مطالعات انجامشده در این برنامه بینالمللی، ایران در ناحیهای فعال از نظر جنبایی پوسته قرار دارد که بخش بیشترش بدون لرزه و بخش کوچکی از آن به صورت زمینلرزه خودنمایی میکند. این منطقه هرساله زلزلههای با بزرگاهای مختلف را تجربه میکند.
نرخ تورم بسیار بالا است و بهویژه در کالاها و خدمات مورد استفاده دهکهای پایین(از قبیل مواد خوراکی) نرخ تورم بسیار نامطلوب بوده و به شدت به سطح رفاه این دهکها آسیب زده است، اما هنوز نرخ تورم متوسط سالانه رکورد قبلی سال ۱۳۷۴ را پشت سر نگذاشته است.
این حجم از خروج سرمایه و نیروی انسانی در گذشته بیسابقه بوده است. تا موانع پیش روی مردم برداشته نشود، هیچ تحولی را در اقتصاد شاهد نخواهیم بود. تمامی هم و غم بخشی از صاحبان قدرت متوجه دوچرخهسواری بانوان و امثال این است. در حالی که آنان اهتمام چندانی به رفع فقر، رفع نابرابری، کاهش فساد، ایجاد اشتغال و تولید ندارند.
بازگشت کامل ایران به اجرای تعهدات برجامی آنگونه که آمریکا از ایران انتظار دارد به نوعی تحقیر تهران تلقی خواهد شد. از گذشته نیز مرسوم بوده که ممکن است کشور شکست را بپذیرد اما تحقیر را به هیچ وجه نخواهد پذیرفت.
احتمالا هر جامعهای ساسیمانکن و تتلوی خودش را دارد. با این تفاوت که ما سالهاست داعیه فرهنگسازی داریم و دنبال اتوپیای غریب خود هستیم، اما یک ویدئوکلیپ از خوانندهای مطرود همه برساخته های ذهنیمان را به هم میزند.
اگر کسی دچار اضطراب «افراطی وغیر منطقی» شود؛ مشکل عادی را «فاجعهای» میپندارد که «به زودی» و «اجتنابناپذیر» بر او فرود میآید و میپندارد، به خاطر «خطاها وگناهان نابخشودنی» که حتی «در گذشتههای دور» مرتکب شده است سزاوار این «بلای بزرگ» است!
برخی از متولیان رسمی، گمان میکنند که باید نظام آموزشی را انحصاریتر از قبل کنند و دانشآموزان و دانشجویان را با متون و افراد گزینششدهتری آموزش دهند! اگر این راه نتیجه میداد تاکنون داده بود. بعید است که جامعهای را بتوان یافت که جوانان آن تا این حد نسبت به تاریخ معاصر خود بیگانه شده باشند.
جامعه بینالمللی با ضربالاجلی سه ماهه برای دستیابی به توافق با تهران روبهرو است که براساس آن اگر تا خرداد سال آینده گام مثبتی در راستای حل و فصل این پرونده برداشته نشود و تحریمها کنار نرود، ایران درصدد کنار گذاشتن توافق اخیر با آژانس بینالمللی انرژی اتمی برخواهد آمد.
ساختار سیاسی در جمهوری اسلامی، جزو ساختارهای تمرکزگراست و استانها، شهرستانها و مناطق کوچکتر نقش محدودی در اداره کشور دارند. این درحالی است که در بسیاری از کشورهای جهان، تحولاتی گسترده در حوزه اداره شهرها و ارایه خدمت به مردم رخ داده و اگر ما نخواهیم با این مسیر همراهی کنیم باید هزینه سنگینی بپردازیم.