یادداشت‌ها

رشد قیمت نفت به محدوده بالای ۸۰ دلار و امید به دیدن قیمت بالای ۱۰۰ دلار می‌تواند درآمدهای ارزی کشور را بار دیگر رشد دهد. درصورتی‌که ایران تنها یک میلیون بشکه نفت با میانگین قیمتی ۷۰ دلار صادر کند، درآمد ارزی ایران از جانب فروش نفت در حدود ۵/ ۲۵میلیارد دلار می‌شود که طی سال‌های اخیر یک رکورد است.
در سوم شهریورماه بود که حسین باغگلی گزینه پیشنهادی دولت سیزدهم برای وزارت آموزش‌وپرورش، نتوانست از مجلس رای‌اعتماد بگیرد و رئیس‌جمهور از روز چهارم شهریور‌ماه علیرضا کاظمی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش‌وپرورش را به سمت سرپرست این وزارتخانه منصوب کرد و تا امروز هنوز گزینه اصلی این وزارت برای رای‌اعتماد به مجلس معرفی نشده است.
جبران خسارت و ضمانت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه نفتی موضوع مهمی‌ است. برخی از مدیران راه‌حل‌هایی را ارائه می‌کنند که در میدان این راه‌حل‌ها یا امکان‌‌پذیر نیست یا اگر امکان‌پذیر باشد با ریسک‌های بسیار فراوانی همراهند که بخش خصوصی نمی‌تواند آن را بپذیرد مگر اینکه شرکت نفت یا بازار بورس ضمانت کند که اینکه اصلا معنا ندارد.
شطرنج سیاست، بازنده و برنده آنی ندارد. در صحنه سیاست هیچ تحول و رویداد آنی نداریم. تحولات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در طول زمان بسترسازی شده است و در سیر خود منجر به تغییرات می‌شود.
فکر می‌کنید برای چه در فیلم‌ها و سریال‌ها از درجه بندی سنی استفاده می‌کنند؟ برای اینکه قرار نیست همه اعضای خانواده هر فیلم یا سریالی را کنار هم بییند. اگر این کار را می‌کنید، قطعا تجدیدنظر کنید.
فرآیند یک‌سویه قاعده‌گذاری مالیاتی درباره خانه‌های لوکس و بی‌توجهی به حقوق مالک، مانع جدی برای تحقق اهداف است و هزینه‌های اداری و اجتماعی ناشی از این فرآیند به ظرفیت‌های واقعی و مشروع مالیات بر خانه‌های گران‌قیمت آسیب وارد می‌کند.
سالهاست که جلسات تنظیم بازار با محوریت وزارت صمت، هفته‌ای یک بار برگزار می‌گردد، حاصل آن چند صد مصوبه، که تعداد کثیری از آن اجرا نشده است.
چندی پیش رییس قرارگاه احیای بینش امر به‌ معروف و نهی‌ از منکر اعلام کرد قرار است رشته‌ای در مقاطع ارشد و دکتری به‌ عنوان «رشته امر به‌ معروف و نهی‌ از منکر» راه‌اندازی و محتوای درسی در این زمینه تولید شود.
فقط یک نکته گفتیم از باب یادآوری برای تعهد به انصاف والا اگر این برنامه ها در راستای منافع ملی طراحی بشود خود ما هم برای شان کف می زنیم؛ این جنابِ انریکه مورا اخیرا به تهران سفر و با علی باقری درباره برجام دیدار کرده است، همان که پیشتر "اَخ" بود و تلخ اما انگار حالا "آخ" می شود به اضافه "جون" با شیرینی مضاعف.
برای کشوری همانند ایران که تراز تجاری بالایی ندارد و کسری خود را از طریق فروش اقتصاد متکی بر تک محصولی نفت دارد توجه ویژه به توسعه اقتصادی بدون نفت می تواند مجموع اقداماتی ثمربخش به شمار آید. افزایش صادرات غیر نفتی و به دنبال دیگر منابع همانند، صنعت توریسم و گردشگری که ( سومین صنعت سودآور در جهان ) شناخته میشود به طور خیلی خاص می‌توانند به روند رو به رشد و وضعیت تیره اقتصاد ایران کمک شایانی نماید که همه دلسوزان و کارشناسان بر آن اذعان دارند.
پس از گذشت دو ماه و اندی از روی‌کار‌آمدن دولت سیزدهم و توقف طولانی در ایستگاه ششم مذاکرات وین، ظاهرا قرار است بروکسل میزبانی نشستی بین ایران و ۱+۴ را عهده‌دار شود.
در ابتدای این سطور به‌عنوان مددکار اجتماعی‌، حفظ جان و سلامتی مردم از اوجب واجبات است و موضوع اصلی در این راستا مصون‌سازی شهروندان در قبال ویروس وحشی کووید ۱۹ به ویژه انواع جدید آن، که هر از چندگاه بروز و ظهور می‌کند است، هرچند خطاهایی در ۲۰ ماه گذشته در این خصوص صورت گرفته است که منجر به فوت جمع کثیری از هموطنان مظلوم و داغداری خانواده‌های زیادی شده است، قابل اغماض نیست.
تعلیم‌ و تربیت از پرسشگری آغاز می‌شود و پرسش‌کردن شروع تفکر و آگاهی است. پایه و اساس هر اکتشافی یک پرسش اساسی و بنیادی است و پرسشگری از مهارت‌های مؤثری است که به کیفیت فرایند یادگیری و یاددهی می‌انجامد.
ایران، هم از نظر نرم‌افزاری و هم سخت‌افزاری توانایی‌هایی دارد که حتی در صورت برداشته نشدن تحریم‌ها، بتواند بدون خلق پول خود را اداره کند. انتشار اوراق بدهی برای تامین هزینه‌های دولت و حقوق کارمندان به شکلی که تا الان بوده، کار اشتباهی است. اما اگر اوراق بدهی نه برای هزینه‌های جاری بلکه برای موارد عمرانی منتشر شود، در دنیا رایج و مرسوم است و دولت‌ها این کار را می‌کنند. ضمنا ما در اقتصادمان فرار مالیاتی سنگینی داریم که حدود یک تریلیون ریال برآورد می‌شود.
هرگاه بیماری به پزشک مراجعه می‌کند، برای شناخت بیماری او، اغلب نبض قلب بررسی می‌شود، بعد دمای بدن اندازه‌گیری می‌شود، سپس ممکن است آزمایش خون و... انجام گیرد. اقتصاد کلان یک کشور نیز از طریق شاخص تورم، بی‌کاری، تراز پرداخت‌ها، معوقات بانکی، چک‌های برگشتی، تغییرات شاخص بازار سرمایه و تحلیل اجزای آن و... مورد بررسی قرار می‌گیرد.
به نظر می‌رسد منتقدان دولت حسن روحانی، حالا فهمیده‌اند که اداره کشور با شرایط فعلی چقدر سخت و جانکاه است. آنهایی که فکر می‌کردند، سه روزه می‌شود مشکلات را حل کرد حالا مانده‌اند که با اقتصاد کشور چه کنند! اقتصادی که به صورت دستوری به سامان نمی‌رسد و باید برای آن نقشه راه مشخصی داشت.
چند روز اخیر یکسری اتفاقات افتاد که نشان داد دولت سیزدهم اولا، نوعی سامان و وحدت لازم را در زمینه سیاست خارجی ندارد. دوما، روش دقیقی برای مقدمه‌چینی مذاکرات آینده در پیش نگرفته است. تحلیل و فرضیه‌ام را از گزارش سازمان مدیریت و بودجه دولت شروع می‌کنم. گزارشی که داده شد، نوعی فاجعه‌سازی پوپولیستی بود به‌گونه‌ای که توان چانه‌زنی ایران را در شرایط کنونی تضعیف خواهد کرد، مگر اینکه دولت گزارش واقع‌گرایانه‌ای را ارائه دهد.
به‌گواه آمار و ارغــام، ایران جزء 10 کشور نخست به لحاظ میزان وقوع بلایای طبیعی است و با قرار گرفتن کشور ما در مسیر کمربندی زلزله، هربار حادثه جدیدی در یکی از مناطق کشور رخ می‌دهد و بخشی از هموطنان ما را کشته و مجروح و گروهی را بی‌خانمان و آواره می‌کند. این‌بار زمین لرزه در دامنه‌های زاگرس و در شهرستان اندیکا از توابع استان خوزستان رخ داد و موجب شد بیش از 620 خانه ویران و هزاران نفر آواره شوند. آنچه در این حادثه تلخ خودنمایی می‌کند غافلگیری سازمان‌های مربوطه طبق معمول سنوات گذشته است.
قوه قضائیه به خود این مجوز را داده است که در حوزه سیاست و مدیریت دخالت مستقیم بکند و یکی از برجسته‌ترین مقامات کشور یعنی رییس بانک مرکزی را به جرم اختلال در نظام ارزی و تخلف از قانون محاکمه کند.
داستان تاکسی در شهرها شاید از زمانی آغاز شد که درشکه وسیله رفت و آمد عمومی در عرصه شهرهای نخستین بود. آنجا که مردم شهر برای تردد در سطح شهر نیازمند وسیله‌ای بودند که بتوانند به صورت استیجاری امکان رسیدن به مقصد را پیدا کنند و در عین حال از نوعی امنیت تردد نیز برخوردار شوند.
نهادهای مسئول بر هزینه مراسم تودیع و معارفه نظارت کنند؛

بازار داغ انتصابات

این روزها به واسطه تغییر مدیر ارشد اجرایی دولت و شهرداری ها حرکت کاروان مدیران میانی با تفکرات جدید مدیران ارشد نیز آغاز شده و سیل تغییر و تحول در شهرداری ها، فرمانداری ها، استانداری ها و وزارت خانه ها شروع شده است.
خداوند در قرآن می‌فرماید پس به آن بندگانم بشارت ده که سخنان گوناگون را می‌شنوند و از بهترین آنها پیروی می‌کنند. متأسفانه یکی از مشکلات یا بیماری‌های مزمن جامعه ما حذف و کنارگذاشتن بسیاری از فکرها، نظرات و دیدگاه‌های راهگشا یا حذف نیروهایی است که با گرایش سیاسی و جناحی دولتمردان همخوانی ندارند.
کرونا نیامــده است که بــرود، کرونا مانــدگار اســت و بیرون‌کردنی و تمام‌شدنی نیست، مگر با رعایت الزاماتی که اکنون همه از آن آگاه هستند، پس به جای آماده شدن برای زندگی بعد از کرونا یاد بگیریم که با کرونا زندگی کنیم. در حدود دو سالی که گذشت کرونا با شیوع، همه‌گیری و تلفات بسیار نشان داد که نه‌تنها ضعیف و کم‌اثر نشده است بلکه در هر پیک با اشکالی دیگر، قوی‌تر و خطرناک‌تر وارد زندگی مردم جهان شده است و تنها آنان که آماده‌تر بودند، جان سالم به در بردند.
استفاده از اینترنت در ایران اوایل سال 1370 با عضویت در شبکه اینترنتی دانشگاه وین شروع شد. سرعت این ارتباط هم برای کل کشور 9 کیلو بیت در ثانیه بود که تنها به کار رد و بدل کردن ای میل با کاربران محدود می‌آمد.
سازمان آگهی های پرسون