یادداشت‌ها

سید مسعود رضوی در یادداشتی نوشت:

مجلس و دولت

قانونگزاران واقعی، یعنی نمایندگان وجدان و خرد اکثریت ملت، نه تنها باید پایبند منافع ملی بر اساس ضوابط قانونی باشند، که باید دانش وسیع در حوزه کارها و آداب حضور در قانونخانه را نیک بدانند و سرمشق قرار دهند.
جعفر بلوری در کیهان نوشت:

صندلیِ تحقیر هورا کشیدن ندارد!

این یادداشت می‌خواهد یک نمونه از پیچیدگی‌ها را که در قالب «واکنش‌» به ماجرای جدل «زلنسکی-ترامپ» خود را در ایران نشان داد، از این دریچه بررسی کند. سؤال اصلی این است: «چرا عده‌ای تحقیر زلنسکی مقابل آمریکا را، «عزت» می‌بینند و عده‌ای آن را «ذلت»؟
محمد هادی جعفرپور در یادداشتی نوشت:

استیضاح و مردمی که درباره آن سخن می‌گویند

عطف به آنچه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه استیضاح وزیر اقتصاد بیان داشتند، مبنا و دلیل اصلی سلب رای اعتماد از وزیر اقتصادِ دولت چهاردهم گرانی‌های اخیر و رشد بی‌رویه ارزش دلار طی چند ماه گذشته بوده، مطالبی که در نطق برخی موافقان استیضاح بیان شد مبین این ادعاست که نمایندگان ظاهرا در راستای دفاع از حقوق ملت و کنترل بازار و پیشگیری از افزایش قیمت‌ها طرح استیضاح وزیر را مطرح کرده‌اند.
تغییر وزیر اقتصاد، مستلزم انتخاب جایگزینی شایسته و کارآمد است. هنگامی که رئیس‌جمهور به‌ شدت از استیضاح و سلب اعتماد مجلس از دکتر همتی ابراز نارضایتی می‌کند، این پرسش مطرح می‌شود که آیا جایگزین وی واقعاً توانایی لازم برای مدیریت شرایط دشوار اقتصادی کشور را خواهد داشت؟
دستیار اجتماعی رئیس جمهور در یادداشتی نوشت:

پزشکیان روزهای سخت‌تری در پیش خواهد داشت

علی ربیعی دستیار رئیس جمهور با اشاره به استیضاح همتی نوشت: پزشکیان روزهای سخت‌تری در پیش خواهد داشت. باید وفاق با جامعه را گستراند و به آن عمق بخشید.
جعفر گلابی در یادداشتی نوشت:

آقای پزشکیان وفاق را با مردم معنا کنید

مسوولیت سنگین جناح اصولگرا که داعیه ولایت‌مداری دارد و قاعدتا باید شکست دولت را شکست خود و همه بداند بیش از همیشه است. اما آقای پزشکیان نمی‌تواند به انتظار کنترل افراطیون از سوی بزرگ‌ترهایشان بنشیند، وی راهی جز وفاق با مردم و تکیه بر هوش و آگاهی و مسوولیت‌شناسی ملت ندارد.
اقدام شجاعانه و مسئولانه مجلس در استیضاح که نقطه عطفی در تاریخ اقتصادی کشور محسوب می‌شود. نشان داد که مجلس شورای اسلامی، در راستای دفاع از معیشت مردم و حفظ ارزش پول ملی، اراده‌ای جدی و مطالبه‌گر دارد.
محمد ایمانی در یادداشتی نوشت:

تاثیرات استیضاح وزیر اقتصاد در دولت

نمایندگان مجلس، دیروز پس از چند ساعت بحث و بررسی، به برکناری وزیر اقتصاد رای دادند.۱۸۴ نماینده ملت از مجموع ۲۷۳ نماینده حاضر در جلسه، در حالی به عملکرد آقای همتی رای منفی دادند که ۱۹۲ نفر از نمایندگان‌، ۳۱ مرداد امسال اعتماد کرده و سکان وزارت را به او سپرده بودند.
محمد مهاجری در یادداشتی انتقادهایی را متوجه موضع گیری برخی سیاسیون داخلی نسبت به مشاجره ترامپ و زلنسکی کرد.

علی بیگدلی کارشناس روابط بین الملل در یادداشتی نوشت:

تنش سه گانه و آینده مبهم

به نظر می رسد بندهای نازکی که اروپا و آمریکا برای دهه ها بر آن استوار بوده اند، اکنون در حال پاره شدن است. این روند، گواهی است بر آن که جهان در حال حرکت به سمت یک دوران تاریک و نامعلوم است و آینده روابط بین الملل به طور فزاینده ای مبهم و پیچیده به نظر می رسد.
محمد کوکب در یادداشتی نوشت:

ضیافت رحمان و بهار

از خصوصیات ممتاز این ماه عنایت خاصی است که به قرآن مجید از طریق تلاوت آیات نورانی‌اش می‌شود؛ چه اینکه لیله القدر یعنی شب نزول کلام وحی بر قلب پاک پیامبر اسلام، در این ماه قرار دارد. بدیهی است که تلاوت قرآن مقدمه فهم معانی آیات و در مرحله بعد تفکر و تامل در آنها و نهایتا عمل به مضمون و مفاد آیات است.
دست ترامپ خالی است. بله از آنجا که عقلا بر آمریکا حکومت نمی‌کنند، نمی‌توان آسوده خاطر نشست. باید دانست آنکه دستش تهی است تلاش می‌کند تا چیزی به دست آورد. اگر در مقابل آن ایستادگی صورت گیرد، سرجایش می‌نشیند.
منصور بیطرف روزنامه نگار در یادداشتی نوشت:

ترامپ؛ فرصت یا تهدید؟

اگر بر‌اساس تجربه چهار سال نخست ریاست‌جمهوری ترامپ (۲۰۱۶-۲۰۲۰) قضاوت کنیم، او بیش از آنکه فرصتی برای ایران باشد، یک تهدید محسوب می‌شود. خروج از برجام، اعمال فشار حداکثری از طریق تحریم‌های اقتصادی و ترور سردار شهید قاسم سلیمانی، همگی نمونه‌هایی از اقدامات خصمانه ترامپ علیه تهران بودند.
منابع رسانه‌ای صهیونیستی در ماه‌های اخیر از بیش از ۶۰۰ اقدام جاسوسی به نفع ایران از جمله جمع‌آوری اخبار از محیط‌های نظامی و امنیتی توسط شبکه‌های جاسوسی کشف‌ شده، خبر داده بودند.
عباس عبدی در یادداشتی نوشت:

مقایسه سه دوره

کل رشد اقتصادی از سال ۱۳۹۰ تا پایان ۱۴۰۲، حدود ۱۰ درصد است، یعنی سالی کمتر از یک درصد رشد اقتصادی داشته‌ایم که اگر رشد جمعیت را هم منظور کنیم، درآمد سرانه منفی شده است. در این ۱۲ سال شاخص قیمت‌ها ۲۳ برابر شده که یک جهش تورمی است، حداقل دستمزدها در این سال‌ها تا حدی کمتر از این رقم افزایش یافته است.
دکتر علیرضا مخبر دزفولی پزشک و دکترای تخصصی روان شناسی نوشت:

مردم کشورم عجول شده اند/ انباردارِ آرزوهایِ رسیده ی نچشیده شده اند!

مردم! عمر به قدر کافی تند میدود، شما آهسته راه بروید... به خودتان هر روز نگاه کنید، آدم ها را یواش یواش دوست بدارید، چایتان را آهسته بنوشید، از نعمت هایی که دارید لذت ببرید، قدر پدر، مادر، همسر و فرزندانتان را بدانید، شاکر باشید،
مهرداد لاهوتی نماینده مجلس در یادداشتی نوشت:

الزام به اصلاحات اقتصادی

منطقی‌تر این است که به جای ایجاد فضای بدتر و بی‌ثباتی، به دنبال اصلاحات اساسی باشیم و مشکلات را برطرف کنیم اینکه بخواهیم برای بهبود وضعیت وزیر را تغییر دهیم به خودی خود می‌تواند باعث افزایش حاشیه‌های فضای سیاسی باشیم.
حسن رشوند در یادداشتی نوشت:

نصرالله؛ درخت پرثمر مکتب روح‌الله

اگر بخواهیم یک تعریف و توصیف از شخصیت شهید نصرالله به عنوان روحانی شاخص و در تراز اسلام ارائه دهیم آن تعریف این است که؛ شهید نصرالله، شاخص، الگو و مصداق اتم و اکمل از جریان روحانیت اصیل، ربّانی و تراز در منظومه اسلام ناب محمدی (ص) است. جریان اصیلی که امام خمینی (‌ره) به خوبی آن را در «پیام منشور روحانیت» تبیین فرموده بودند.
مجید قاسم کردی، حقوقدان و فعال مدنی در یادداشتی نوشت:

دستمزد ۱۴۰۴ زیر ذره‌بین | آیا حقوق کارگران از تورم جا می‌ماند؟

یکی از مهم‌ترین مشکلات ساختاری در تعیین حقوق و دستمزد کارگران، نبود تعریف مشخص و دقیق از خط فقر است. کارشناسان تخمین می‌زنند که خط فقر نسبی حدود ۳۵ میلیون تومان باشد، در حالی که حداقل حقوق کارگران بسیار کمتر از این میزان تعیین شده و این فاصله معنادار، چالش‌های اقتصادی و اجتماعی متعددی را ایجاد کرده است

‍ علیرضا خامسیان به بهانه قتل امیر محمد خالقی نوشت:

فضای شهری بی دفاع است/ باید شهر را از شب‌مردگی نجات داد

قتل دانشجوی جوان دانشگاه تهران مرحوم امیرمحمد خالقی درمیان، باعث شد بار دیگر موضوع ناامنی در فضای شهری مورد توجه قرار بگیرد. برای اولین بار نیست که این حادثه تلخ در کشور ما بویژه مرکز کشور اتفاق می‌افتد، اما از آنجا که این بار مقتول نخبه دانشگاهی بود، این حادثه بیشتر مورد توجه افکار عمومی قرار گرفت.

نظم نوین جهانی با رویکردهای قبیله ای و مافیایی آن، با توزیع منابع میان قدرت های محور، در صدد شکل دهی به نیروهای پیرامونی است به نحوی که حوزه خارجی آنان به حوزه داخلی امتداد یافته، سامانه های آنان را تحت تاثیر جدی خود قرار دهد. ایران بدون تحول در سیاست خارجی، و تحول در داخل حول شهروند محوری و شرکت محوری، آسیب های بسیار سختی را پیش روی خود خواهد داشت.

حضور عظیم و میلیونی مردم لبنان در تشییع پیکرهای شهید سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین نشان از پایگاه مستحکم حزب الله در بین ملت لبنان دارد گرچه متأسفانه رئیس جمهور و نخست وزیر لبنان حاضر نشدند به پاس یک عمر مجاهدت و حفاظت سید حسن نصرالله از تمامیت ارضی لبنان در مراسم تشییع حاضر شوند! و حال آنکه اگر حزب الله نبود همانطور که رژیم صهیونیستی بارها بیروت را به اشغال خود درآورده بود، تمام کشور لبنان را تصاحب می کرد.
سازمان آگهی های پرسون