کیهان آزادمنش، مدیر گروه ویروس شناسی موسسه پاستور ایران در گفتوگو با مجله علمی «نیچر» گفت: ما در ایران سابقه طولانی در تولید واکسن داریم. موسسه پاستور ایران در سال ۱۹۲۰ تأسیس شده و واکسنهای ضد سل و هاری تولید کرده، همچنین واکسنهایی در ایران علیه سرخک، اوریون و ویروس پاپیلومای انسانی ساخته شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو ضمن تشریح اقدامات انجام شده در جهت تولید داخلی داروهای مورد مصرف در درمان کرونا و همچنین تولید واکسن ایرانی کرونا افزود: ایران سومین کشور تولید کننده داروی رمدسیویر در دنیا است.
اخیرا دو دانشمند از کشورهای آمریکا و کانادا در یک مطالعه درباره روش ساخت واکسنهای گیاهی گفتهاند و هدفشان از این کار را نیز کاهش هزینهها و در دسترس بودن درمانی مناسب برای همه افراد مطرح کردهاند.
رییس انستیتو پاستور ایران گفت: مبتلایان به کرونا لزوما نباید در بیمارستان بستری شوند و بستری شدن در بیمارستان در بعضی مواقع احتمال انتقال ویروس را افزایش میدهد.
بررسیها نشان میدهد که شواهدی در خصوص تداخل داروهای بیحسی با اثرات ایمنیزایی واکسن کووید19 وجود ندارد. در دستورالعملهای بینالمللی نیز انجام مداخلات درمانی که نیاز به بیحسکننده دارند، پس از تزریق واکسن کووید19 بلامانع است. در مورد انجام بیهوشی اما توصیه شده در صورت امکان، جراحی را تا زمان بهدست آمدن ایمنی کامل از واکسیناسیون به تأخیر انداخت.
برخی از محققان با توجه به ظهور سویههای جدید از ویروس کرونا باور دارند، نسل جدیدی از واکسنها نیاز است که انتقال ویروس را نیز مسدود کنند. تا آن زمان، جهان در برابر ظهور انواع جدید ویروس کرونا آسیب پذیر خواهد بود.
زندگی افرادی که مبتلا به دیابت نوع اول هستند با رژیم غذایی، ورزش و انسولین درمانی همراه است اگرچه راههای زیادی برای بهبود کیفیت زندگی مبتلایان به دیابت وجود دارد اما محققان این بار با تمرکز بر انسولین به رویکرد امیدوارکننده جدیدی دست یافتهاند.