گزارش و تحلیل

مهمترین و حرفه ای ترین تحلیل ها در حوزه جهانی را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد که اقدامات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه ایران، منجر به اختلال در تردد کشتی‌ها از تنگه هرمز و در نتیجه کمبود جهانی ماده شیمیایی ضروری اسید سولفوریک و افزایش چشمگیر قیمت آن شده است.
گزارش جدید بلومبرگ هشدار می‌دهد که پیامدهای اقتصادی تنش‌ها از بازار سوخت فراتر رفته و اکنون بخش‌های گسترده‌ای از اقتصاد آمریکا را درگیر کرده است. این موضوع می‌تواند مانعی جدی برای رشد اقتصادی ایالات متحده باشد.
یک استاد دانشگاه آمریکایی معتقد است که پنتاگون با استفاده از آمار ناقص، هزینه‌های واقعی عملیات نظامی علیه ایران را از افکار عمومی پنهان کرده است. این تحلیل نشان‌دهنده تلاش واشنگتن برای فریب افکار عمومی است.
مخفف‌های جدید «TACO» و «NACHO» که توسط تحلیلگران بازار برای دونالد ترامپ ساخته شده‌اند، بازتاب‌دهنده نگاه پessimistic (بدبینانه) وال‌استریت به توانایی آمریکا در باز کردن تنگه هرمز است.
شبکه سی ان ان گزارش داد که ۱۶۰۰ کشتی در حوالی تنگه هرمز سرگردان شده‌اند و سازمان بین‌المللی دریانوردی نیز اسکورت دریایی در این تنگه را راه‌حلی بلندمدت و پایدار برای بحران فعلی ندانسته است.
روزنامه فایننشال تایمز با اشاره به طرح‌های «دونالد ترامپ» از جمله ایجاد طاق نصرت در واشنگتن و ساخت سالن رقص در کاخ سفید، او را فردی توصیف می‌کند که به شکوه سلطنت علاقه دارد و آرزوی حکومتی خودکامه را در سر می‌پروراند.
بر اساس گزارش میدل ایست آی، نیروهای اسرائیلی با وجود آتش‌بس، کنترل خود را به نزدیک به ۶۰ درصد نوار غزه گسترش داده‌اند و با ایجاد «خط زرد»، جمعیت را به ۴۰ درصد باقی‌مانده منطقه محصور کرده‌اند. این گزارش‌ها نشان می‌دهد که اسرائیل تنها در انتظار تأیید سیاسی برای از سرگیری حملات است.
سردبیر رسانه انگلیسی‌زبان میدل ایست آی با تحلیلی عنوان کرد که راهبرد تغییر نظام ایران که با توسل به ترور، تجاوز نظامی و با حمایت آمریکا، اسرائیل و امارات دنبال می‌شد، با شکستی مفتضحانه مواجه شده و اکنون ایران قدرتمندتر از گذشته، معادلات منطقه را ترسیم می‌کند.
یک نشریه آمریکایی با اشاره به اینکه دونالد ترامپ در جنگ کنونی هزینه‌های زیادی متحمل شد و هیچ دستاوردی نداشت، افزود که جنگ در ایران به «کابوس استراتژیک» ترامپ تبدیل شد.

تحلیل‌ها نشان می‌دهند ایران با استفاده از تنگه هرمز به عنوان اهرم فشار، ترامپ را در موقعیت دشواری قرار داده است. اصرار کشورهای بزرگ جهانی بر بازگشایی این تنگه، راه‌های خروج آسان از این بحران را برای کاخ سفید مسدود کرده است.
رسانه انگلیسی‌زبان میدل‌ایست‌آی در تحلیلی نوشت اتحادیه اروپا با وجود در اختیار داشتن ابزارهای اقتصادی مؤثر، از اعمال تحریم علیه اسرائیل خودداری کرده و این رویکرد به کاهش نقش و نفوذ جهانی اروپا انجامیده است.
دونالد ترامپ مدعی شده که عدم صادرات نفت ایران منجر به انفجار زیرساخت‌های نفتی می‌شود، اما کارشناسان انرژی این ادعا را اغراق‌آمیز و فاقد پشتوانه علمی می‌دانند. این اظهارات در حالی مطرح شده که تنش‌ها بر سر تنگه هرمز به اوج رسیده است.
گزارش‌ها حاکی از آن است که هزینه واقعی جنگ آمریکا علیه ایران احتمالا بسیار بیشتر از برآورد رسمی پنتاگون است و با احتساب خسارات واردشده به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه، ممکن است به ۵۰ میلیارد دلار برسد.
برخی کارشناسان تهدیدات اخیر دونالد ترامپ درباره نفت ایران را نه یک اقدام جدید، بلکه ادامه‌ی همان سیاست‌های قدیمی می‌دانند. به باور آن‌ها، این رفتار ریشه در یک منطق تاریخی دارد که در آن آمریکا منابع کشورهای در حال توسعه را هدف قرار داده است.
در یادداشتی که در الجزیره منتشر شده، آمده است که ترامپ پس از آغاز جنگ مشترک آمریکا و اسرائیل علیه ایران، اهدافی چون سرنگونی نظام جمهوری اسلامی را دنبال می‌کرد اما به نوشته این رسانه، این اهداف تحقق نیافته است.
تحلیل‌گران بر این باورند که ترامپ و وزیر جنگ او، برای توجیه شکست‌ها و ناکامی‌های داخلی خود، سران ارتش را به عنوان قربانیان خودشیفتگی و جاه‌طلبی‌هایشان انتخاب کرده‌اند. این رویکرد ممکن است عواقب سنگینی برای ارتش و امنیت ملی آمریکا به دنبال داشته باشد.
سازمان آگهی های پُرسون