رسانه آمریکایی آکسیوس بامداد چهارشنبه ۳۱ مه-۱۰ خرداد ۴۸ ساعت پس از پایان سفر سلطان عمان به ایران از سفر بیسر و صدای یکی از مقامهای ارشد دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به مسقط برای بررسی امکان توافق با ایران بر سر موضوعات هستهای خبر داده است.
این رزمایش نظامی در حالی اجرا میشود که کره شمالی پیشتر از آن به عنوان یک «تمرین تهاجمی» یاد کرده بود. به گزارش آسوشیتدپرس، این رزمایش به مناسبت هفتادسالگی اتحاد نظامی سئول و واشنگتن در پنج مرحله اجرا میشود و تا ماه ژوئن ادامه خواهد داشت.
اولین جلسه محرمانه دولت جو بایدن برای تمامی سناتورها با محوریت ایران روز سهشنبه ساعت چهار عصر به وقت واشنگتن برگزار شد؛ اما این جلسه یک «غایب» مهم داشت و آن «رابرت مالی»، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران بود.
حیدر علی اف، از سازمان تروریستی پ.ک.ک و همچنین از جنگ 8 ساله صدام جنایتکار علیه ایران حمایت کامل کرد و نقش تعیین کننده ای در تامین تسلیحات این رژیم ایفا کرد.
سفر رئیس جمهور کشورمان به دمشق به نوعی اعلام رسمی پایان جنگ سیاسی برای انزوای سوریه و جشن پیروزی محور مقاومت برای بیش از یک دهه ایستادگی و پایداری است.
سناریوهای حمله احتمالی اسراییل به تاسیسات هسته ای ایران در دو حالت کلی با همکاری یا اطلاع ایالات متحده آمریکا و بدون همکاری و اطلاع آمر یکا قابل دسته بندی است.
پس از آنکه تهران - ریاض با وساطت چین در پکن توافق کردند، قرار شد دو کشور در مدت حداکثر ۲ ماه روابط دیپلماتیک خود را از سرگرفته و سفارتخانهها و نمایندگیها را بازگشایی کنند. گام درستی که روابط دو کشور را در مسیر ترمیم و بازسازی فعال قرار داده است.
بسیاری از صاحبنظران روابط بینالملل، آینده روابط دولتها و کشورها را چه در سطح منطقهای یا بینالمللی به چگونگی ادامه یا پایان «جنگ اوکراین» ارزیابی و پیشبینی میکنند.
یک منبع آگاه به روند مذاکرات ایران و عربستان درباره اهمیت عادیسازی روابط دو کشور میگوید: هرچند که دو طرف در بیانیه مشترک بر توسعه و تعمیق روابط دوجانبه در همه حوزهها تاکید ورزیدند، اما تاثیرات از سرگیری رابطه رسمی دو کشور فراتر از مناسبات دوجانبه، تاثیرات منطقهای و فرامنطقهای خواهد بود.
اکنون میدان جنگ واقعی، در آسمان و موشک نیست، بلکه جنگ اصلی، جنگ دیپلماتیک است که معادلات سیاسی جدیدی به منطقه تحمیل میکند و آمریکاییها و صهیونیستها، هم خود را بازنده این میدان میبینند.
در سالی که گذشت، جهان روزگار پر آشوبی را از سرگذراند. از شدت گرفتن جنگ در اوکراین تا تنش بیسابقه در روابط دو قدرت بزرگ اقتصادی دنیا که طنین لرزه بر پایههای جهان تک قطبی را تداعی کرد.
متضرر شدن رژیم صهیونیستی از توافق ایران و عربستان مقولهای است که از اولین روز امضای این توافق در محافل مختلف منطقهای و بینالمللی و حتی اسرائیلی به شکل گسترده مورد بررسی قرار گرفته است.
روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی درباره توافق ایران و عربستان نوشت: خبر توافق میان ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط دوجانبه، قطعاً تحول قابل توجهی در مناسبات منطقه خاورمیانه و جهان اسلام به وجود خواهد آورد.
ایران و عربستان پس از ۷ سال بحران سرانجام تصمیم گرفتند به بنبست دیپلماتیک خاتمه دهند و طی دو ماه آینده مسیر را برای برقراری روابط دیپلماتیک و تبادل سفیر فراهم کنند.
اختلافاتی که بین غرب و رژیم صهیونیستی بروز کرده نیز در نوع خود، اگر نگوییم بیسابقه کمسابقه است. به نظر میرسد از کنار هم گذاشتن مولفههای فوق بتوان به این نتیجه رسید که، انتهایی برای این «بحران» نمیتوان متصور شد. هر قدر این بحرانها ادامه یابند، نه فقط به نفع کشور ما که، به نفع تمام ملتهای منطقه و حتی غربیها خواهد بود. فلسفه وجودی رژیم صهیونیستی بر پایه نژادپرستی و «خود برتر پنداری» است.