خود را برای جنگ آینده روسیه آماده کنید. برنامه ریزی برای حمله نظامی چین به تایوان. آماده سازی برای گسترش بیشتر تسلیحات هسته ای. برای نوسانات جهانی حتی بیشتر در آینده دست و پنجه نرم کنید. این موارد تنها بخشی از پیش بینیهایی هستند که بیش از ۱۶۰ کارشناس و استراتژیست برجسته امور جهانی برای اندیشکده "شورای آتلانتیک" انجام داده اند.
یکی از مسیرهای تأثیرگذاری بر انتخابات آمریکا این است که نظر مستقلین واقعی را تغییر دهیم و آنان را از یک حزب به حزب دیگر جذب کنیم. این مسیر، اما برای ما موجود نیست. انبوه نظرسنجیها و دادههای تجربی نشان میدهند جز در موارد بسیار بزرگی مانند جنگ، این قشر از مردم آمریکا کمترین اطلاعات را درباره سیاست خارجی دارند و همچنین اهمیتی نیز به آن نمیدهند.
از دو هفته پیش تعدادی از شهروندان آذربایجانی در اعتراض به آنچه آن را استخراج غیرقانونی معادن قرهباغ از سوی شهروندان ارمنی این منطقه خواندهاند، کریدور لاچین را مسدود کردهاند.
جریان منتقد اصلاح طلب که دوره ای سنگ لای چرخ ارتباط ایران با چین می گذاشت، حالا که رئیس جمهور چین سفری به عربستان صعودی داشته در واکنش به این تعامل اشک تمساح می ریزد و به دولت می تازد.
دنیای اقتصاد نوشت: اینکه منطقه بعد از سفر رئیسجمهور چین به عربستان و حضور در دو نشست شورای همکاری و دولتهای عربی به میزبانی ریاض چه صورتبندی جدیدی پیدا خواهد کرد؟ و ایران در کجای این معادله ایستاده است؟ دو پرسش کلیدی در اهمیت زمانی این سفر و رقابت چین و آمریکا در منطقه است.
اتحادیه اروپا در ماههای گذشته تلاش کرد تا بتواند با میانجیگری بین ایران و آمریکا با یک تیر چند نشان بزند. آنها بر این باور بودند که میتوانند با بستههای پیشنهادی هم موضوع «برجام» را حل کنند و هم بتوانند بهنوعی «بحران انرژی» خود که بر اثر تحریم روسیه ایجاد شده است را برطرف کنند.
در چند روز اخیر زمزمه هایی در رابطه با جنگ قریب الوقوع آلمان و روسیه به گوش رسیده است. چند روز پیش خبری منتشر شد مبنی بر اینکه روزنامه آلمانی «اشپیگل» به یک گزارش محرمانه دست پیدا کرده که نشان می دهد ارتش این کشور برای جنگ احتمالی با روسیه آماده میشود. ارتش آلمان این سند محرمانه داخلی ۶۸ صفحهای را ماه سپتامبر منتشر کرد.
حضور در نیویورک و دیدار شب گذشته رئیسی با رئیسجمهور فرانسه و رئیسشورای اروپا، قابلپیشبینیترین بخش سفر رئیسجمهور ایران به مقر سازمان ملل در نیویورک بود که ظاهراً ابتکاراتی از سوی دوطرف هم مطرح شده است. از میان اروپاییان، فرانسه همواره بهگونهای در سیاستخارجی خاورمیانهای خود بازی کرده است که بتواند پرستیژ دیپلماتیک کشورش را با ایران حفظ کند.
یکی از اقداماتی که امریکا به زعم خود میخواهد در تثبیت جبهه ضد ایرانی حتی در صورت خروج خود از منطقه انجام دهد، ایجاد یک ائتلاف ضد ایرانی و یا بهتر است بگوییم موازنه امریکایی و استکباری در منطقه با همپیمانان خود در مقابل محور مقاومت به رهبری جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورها و سازمانهایی است که با ایران دوست و همپیمان هستند.
در حالی که پاسخ ایران به آخرین نسخه از متن پیش نویس توافق وین به اذعان طرفهای مقابل منطقی و سازنده است، رسیدن به خط پایان و توافقنهایی معطل تصمیمگیریهای سیاسی در کاخ سفید است.
در مقالهای که در مجله «فارین افرز» منتشر شده به ابعاد جنگ اوکراین و رویدادهایی که میتواند به درگیری گسترده میان غرب و روسیه منجر شود، پرداخته شده است.
گرچه هر از چندی شاهد اظهارات مختلف و امیدوار کنندهای از سوی مقامات کشورهای حاضر در برجام در خصوص لزوم احیای این توافق و لزوم پایبندی به آن مطرح میشود اما واقعیت امر بر آن است که احیای برجام همچنان در هالهای از ابهام به سر میبرد و اساسا معلوم نیست که این توافق احیا خواهد شد یا مثل سالیان گذشته صرفا صحبتها در حد اعلام مواضع خواهند ماند و تغییری ایجاد نخواهد شد.
سفر از پیش اعلام نشده بشار اسد به ایران توجه بسیاری از رسانههای منطقهای و بینالمللی را به خود جلب کرد. این دومین سفر بشار اسد به ایران از زمان آغاز بحران سوریه بود که پیامهای ویژهای به همراه داشت.