اروپا و امریکا

سرخط مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های تحلیلی کشورهای اروپا و امریکا را در سرویس بین الملل پرسون بخوانید.

روابط راهبردی آمریکا و چین از انقلاب کمونیستی سال ۱۹۴۹ تاکنون دچار چرخش‌های مهمی شده و از تنازع سخت‌افزاری و جنگ و خونریزی به همکاری و از همکاری به رقابت در امور نرم افزاری کشید و اکنون در آستانه تقابل راهبردی قرار دارد.
مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری تاکید کرد: هرگونه صدور بیانیه و قعطنامه احتمالی علیه ایران در نشست اخیر شورای حکام سیگنال منفی به تهران است و حسن‌نیت طرف‌های اروپایی و آمریکایی را زیرسوال برده و بر دیواری بی‌اعتمادی میان ایران و آمریکا و اروپا می‌افزاید.
طرح توسعه میدان نفتی آذر با ذخیره نفت درجای ٢٩ میلیارد و ٤٠٠ میلیون بشکه درحالی افتتاح شد که برآورد می‌شود برای ٤٠ سال حدود ٤٠٠ میلیون بشکه  نفت تولید کند.
سخنگوی سابق وزارت خارجه در گفتگو با پرسون مطرح کرد:

فصل جدیدی از توافقات ایران و آژانس/ مهلت سه ماهه به اعضای 1+5

نتیجه سفر دبیرکل آژانس به ایران و مذاکراتی که انجام شد این بود که ایران مصوبه مجلس شورای اسلامی را عملی خواهد کرد و پروتکل الحاقی را متوقف می‌کند اما برای این‌که آن‌ها بهانه‌ای نداشته باشند و زمینه کافی برای هماهنگی‌های لازم برای لغو تحریم‌ها را فراهم کنند سه ماه به آژانس مهلت داده شد. در طی این مدت جمهوری اسلامی ایران کار نظارت را بر عهده می‌گیرد و دوربین‌ها این نظارت را انجام می‌دهند اما اطلاعات آن را در اختیار آژانس قرار نخواهیم داد.
کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با پرسون:

چین و روسیه رقبای درجه اول آمریکا و اروپا

چین نیز با سرعت رشد اقتصادی بالا و پتانسیل‌هایی مثل جمعیت، وسعت و جغرافیا به عنوان یک خطر برای آمریکا مطرح است و این خطر مختص حزب دموکرات یا جمهوری‌خواه نیست. از طرفی روسیه نیز با توجه به پتانسیل‌هایی که دارد به عنوان یک رقیب برای آمریکا و اروپا مطرح شده است.
یک کارشناس روابط بین‌الملل گفت: در برهه بسیار حساس کنونی باید با رصد دقیق طلیعه‌های رفتاری در منطق و نگرش ایالات متحده به جهان واکنش‌های متناسب برای صیانت از منافع ملی و دفع شر صورت بپذیرد.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه پیگیری قطعنامه علیه ایران در شورای حکام باعث بهم ریختگی شرایط کنونی می‌شود، گفت: توضیحات لازم را درباره این شرایط به همه اعضای شورای حکام داده‌ایم. امیدواریم عقل غلبه کند و اگر چنین نشود راهکارهایی داریم.
رئیس‌جمهور آمریکا در کنفرانس امنیتی مونیخ، بخشی از مانیفست سیاست خارجی کشورش را در دوران پساترامپ به جهان اعلام کرد. بازگشت آمریکا به همکاری نزدیک با اروپا به‌عنوان متحد استراتژیک، یکی از این موارد است.
سفیر سابق ایران در مکزیک و ایتالیا؛

آمریکا به تعهدات خود در برجام عمل نخواهد کرد

یک تحلیلگر سیاسی گفت: سرنوشت برجام قبل از اجرای پروتکل الحاقی مشخص بود. غربی ها به هیچ وجه حاضر به انجام تعهدات خود که نسبت به امتیازهایی که گرفته اند اندک است نیستند. بایدن نیز مانند ترامپ و اوباما به تعهدات خود عمل نخواهد کرد و تحریم ها را افزایش می دهد.
کارشناس ارشد سیاست خارجی وزارت امور خارجه در گفتگو با پرسون:

آمادگی مشروط ایران برای تعاملات سازنده با آژانس انرژی اتمی

جمهوری اسلامی ایران همواره آمادگی دارد که به تعامل مثبت و سازنده با آژانس برگردد به شرط آنکه کشورهای متعهد در برجام نیز به تعهدات خود پایبند باشند و تمامی تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران لغو شود.
با انتشار گزارش قتل جمال خاشقچی، روزنامه نگار منتقد سعودی، محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در برابر رقبای داخلی در موضع ضعف قرار می گیرد. در عین حال و در گذر زمان با توجه به مطرح شدن این گزارش در وضعیت کنونی و در نظر گرفتن این نکته که تحریمی علیه بن سلمان اعمال نمی شود، می توان گفت که تبعات آن در طول زمان کاهش پیدا خواهد کرد اما نگفته نماند که این اتفاق برای ولیعهد عربستان بدون پیامد نیست.

مخالفان دولت باید توجه داشته باشند که عرصه دیپلماسی جای شعار دادن نیست؛ بلکه جای محاسبه سود و زیان است. در واقع توافق با آزانس اقدامی حساب شده است که می تواند راه را برای سوءاستفاده محافل ضدایرانی در منطقه و آمریکا ببندد. 

ایده استقلال اروپا از آمریکا بیش‌تر در دهه ۱۹۶۰ توسط فرانسوی‌ها و دوره ژنرال دوگل مطرح شد. در سال ۲۰۰۳ و به دنبال زیر پا گذاشتن قواعد و سازوکارهای حقوق بین الملل توسط ایالات متحده آمریکا و حمله آمریکایی‌ها به عراق شاهد مطرح شدن این نگاه استقلال گرایانه و کاهش وابستگی اروپا به ایالات متحده توسط فرانسوی‌ها و آلمانی‌ها بودیم.نگاه اتحادیه اروپا یکپارچه و یکدست نیست اما عمدتاً کشورهای پیشروتر اتحادیه اروپا این نگرش را نمایندگی می‌کنند و دنبال مطرح کردن آن هستند.
دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل نوشت: دستور بایدن برای حمله به نیروهای بومی مبارزه کننده با ‎داعش، نشان داد که کاخ سفید با اعمال سیاست دوگانه در استفاده از تروریسم، دوست داعش می‌ماند.
تحلیلگر مسائل بین الملل در گفتگو با پرسون:

تاریخ سیاه استعمارگری فرانسه در آفریقا و الجزایر

دوران استعمار فرانسه در آفریقا بعد از انقلاب لیبرالیسم فرانسه بود که تحت عنوان آزادی و دموکراسی و ایدئولوژی لیبرالیسم در فرانسه به وقوع پیوست. در حقیقت فرانسه حتی بعد از انقلاب آزادی‌خواهی که داشت به عنوان یک کشور استعمارگر سیاه در قاره آفریقا عمل کرد و مردم این کشور را تحت شدیدترین فشارها و قتل عام‌ها قرار داد.
سخنگوی کاخ سفید با ادعای اینکه آمریکا آماده گفت‌وگوهای دیپلماتیک با ایران در چارچوب 1+5 است، گفت که واشنگتن قصد کاهش تحریم‌های وضع شده علیه ایران را ندارد.