روند افزایشی قیمت طلا و سکه در نخستین روز از دومین هفته اردیبهشت همچنان پابرجا بود. معاملهگران پیش از این به رونق قیمت، در بازارهای مالی طی اردیبهشتماه اشاره کرده بودند. سیگنالهای متفاوتی از تلاشهای دولتی و اخبار نه چندان مساعد خارجی به بازار روانه میشود. در روزهای آینده باید دید زور کدام بیشتر است.
رییس سابق اتحادیه نان سنگک میگوید: سه سال است قیمت مصوب تغییر نکرده است. همه نانواییها با ضرر نان میفروشند. الان قیمت خمیر نان یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است. درحالی که ما ۳ سال قبل آن را حدود ۱۰۰ الی ۱۵۰ تومان میخریدیم.
چرا شرکت مکث موتور که در وبگاه رسمی اش هدف خود را تبدیل شدن به سومین خودرو ساز کشور در سه سال آینده قرارداده و تنها مزیت خود در برابر رقبا را عمل به تعهدات تحویل مطابق زمانبندی عنوان می نمود این چنین بی تعهدی از خود نشان داده و به قرار داد عمل نمی کند؟
قیمت نان هم در کنار قیمت سایر اقلام اساسی خانوارها درحال افزایش است. رشدی که فعالان صنعت نان آن را ناگزیر میخوانند. درحال حاضر در نانواییها قیمت هر عدد نان سنگک بین ۵ هزار تومان تا ۳۵ و ۴۰ هزار تومان عرضه میشود.
امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ قیمت سکه امامی یک میلیون و ۱۲۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت و به کانال جدید راه یافت. سکه امامی با بیشترین مقدار رشد قیمت در خانواده سکهها، در لحظه نگارش این گزارش با قیمت ۳۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان معامله میشود.
نانوا اگر بخواهد بر اساس شاخص های دستگاه های هوشمند نان بفروشد، با توجه به قیمت آرد و یارانه دولتی، سود زیادی نخواهد کرد. بخش زیادی از سود نانوا به فروش آرد، نان های غیر ساده کنجدی و... مربوط می شود.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن گفت: با توجه به افزایش هزینههای تولید، با وزارت جهاد کشاورزی برای قیمت ۴۷ هزار و ۳۰۰ تومان تخم مرغ درب مرغداری به تفاهم رسیدیم اما این نرخ هنوز در ستاد تنظیم بازار مصوب نشده است.
پنیر سفید نسبت به بقیه پنیرهای بازار قیمت مناسبتری دارد و البته مورد مصرف افراد بیشتری هم است. قیمت هر کیلو پنیر سفید فلهای در میادین میوه وترهبار ۶۷ هزار و ۵۰۰ تومان و در لبنیاتیهای سطح شهر ۸۵ هزار تومان است.
در تابلوی معاملاتی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، امروز چهارشنبه ۶ اردیبهشت ماه قیمت هر اسکناس دلار ۴۱هزار و ۹۶۶ تومان و نرخ حواله دلار ۳۸هزار و ۱۵۰ تومان اعلام شد.
تاکنون برنامهریزان همواره در برابر شناسایی و تطبیق جامعه هدف، موضوع فقدان بانک اطلاعاتی یکپارچه یا مرتبط بههم را به عنوان مانع زیرساختی برای تامین اهداف قانونگذار در حوزه اخذ مالیات خانههای خالی مطرح کردهاند. این در حالی است که همه دستگاهها و سازمانهای ارائهدهنده خدمات در صورت وجود شناسه خانوار منحصر (مانند شناسه ملی افراد) به هر خانوار ایرانی میتوانند مطابق دستورالعملهای سازمان هدفمندی یارانهها اقدام به اعمال تعرفه یارانه به جامعه هدف کرده و به هدف تنظیمگری مطلوب و تنسیق منابع یارانهای به اقشار ضعیف جامعه دست یابند. آثار تبعی تخصیص بهینه منابع یارانه موجب کاهش اتلاف منابع محدود، کاهش نرخ رشد تورم و کاهش رشد شکاف طبقاتی در کوتاهمدت میشود و از این رو اجرای آن بر مالیات خانههای خالی مقدم است.
یک نمونه آشکار از سیاستهای مخرب دولت و به طور مشخص وزارت جهاد کشاورزی، نحوه مدیریت قیمت گوشت مرغ، بعد از حذف ارز ۴۲۰۰تومانی و به اصطلاح «جراحی اقتصادی» است.
کاهش عرضه مرغ در بازار زمینه سوء استفاده برخی واحدهای صنفی مرغ فروشی را فراهم کرده است و علاوه بر گران فروشی، بعضی از واحدها از فروش مرغ کامل خودداری کرده و با خرد کردن، آن را با قیمتهایی بالاتر به فروش میرسانند.