اقتصاد کلان

اخبار اقتصاد کلان ایران اعم از تورم، اشتغال، بودجه، سیاست‌های پولی و مالی، نقدینگی، حقوق و دستمزد و ... را در حوزه اقتصاد کلان پرسون بخوانید.

باگذشت یک هفته از اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها و همراهی مردم با انجام آن، ضرورت اهتمام ملی برای اجرای موفق آن بیش‌ازپیش آشکارشده است.
کیفیت حلقه مفقوده‌ای‌ است که پروژه‌های عمرانی و کلیت اقتصاد ایران به شدت بدان نیازمند است و این کیفیت بدون ارتباطات بین‌المللی مداوم، هدفمند و یادگیری از جهان امکانپذیر نیست.
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: تغییر و اصلاح نحوه تخصیص ارز ترجیحی یکی از خواسته‌های فعالان اقتصادی بود که با همکاری دولت و بخش خصوصی می‌تواند، موفقیت‌آمیز باشد.
اظهارات مسئولان و بررسی مراکز پژوهشی نشان می‌دهد تورم ناشی از اصلاح یارانه‌ها حداکثر ۷ درصد است اما تداوم تخصیص ارز ترجیحی ضمن اینکه منجر به ثبت تورم‌های دورقمی می‌شد.

کوپن، خاطره روز‌های شروع جنگ برای نسلی است که آن روزها وقتی از هر خیابانی رد می‌شدند شاهد صف‌های طولانی توزیع کالای اساسی بودند. از گوشت و مرغ گرفته تا روغن و شکر همه و همه به شکل کوپن میان افراد توزیع می‌شد و مردم ساعت‌ها در صف‌ خرید کالاهای اساسی می‌ماندند. حالا پس از سال‌ها قرار است دوباره کوپن با شکل و شمایلی به روزتر مهمان اقتصاد ایران شود.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم با بیان اینکه دولت قبل ۲ برابر واریزی به صندوق توسعه ملی از آن برداشت کرد، گفت: تنها ۱۵ درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بخش خصوصی تخصیص داده شد که سه میلیارد دلار از این مبلغ معوق شده است.
افزایش قیمت ارز در بازار آزاد و عبور دلار از مرز 30 هزار تومان شکاف قیمت ارز در صرافی‌های بانکی با آزاد را عمیق‌تر کرده و تا بیش از 5 هزار تومان رسانده است.
سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها اعلام کرد: یارانه تکمیلی کمک معیشتی مرحله ۱۳۵ به حساب سرپرستان متقاضی بازبینی دهک‌بندی و قطع یارانه اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ واریز شد.

رئیس کمیسون اقتصادی مجلس گفت: افرادی که برگه سهام عدالت دارند، در اولویت دریافت سهام عدالت هستند و شرایط کنونی آن‌ها مبنای تصمیم گیری برای واگذاری سهام به آن هاست.
معاون فناوری اطلاعات شرکت سپرده گذاری مرکزی از واریز سود سهام عدالت در ۳۰ اردیبهشت خبر داد و گفت: جاماندگان دریافت واریز قبلی تا آخر هفته نسبت به ثبت شماره شبای خود اقدام کنند.
تنها چند روز پس از اعلام نرخ جدید کالاهای اساسی و لبنیات پس از حذف ارز 4200 تومانی از تامین این کالاها، فضای رسانه‌ای با نگاه‌های متفاوتی با قیمت‌های تازه برخورد کرده است.
اصلاح نظام یارانه‌ای کشور از هفته پیش کلید خورد و پس از آن یارانه نقدی 300 و 400 هزار تومانی بر اساس دهک‌بندی صورت گرفته از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت شد.
از زمان خاتمه جنگ تاکنون نه تنها اقتصاددانان که دولت‌ها با گرایش‌های متفاوت برحذف یارانه‌ها از روی کالاها هم‌نظر بوده‌اند تا قیمت‌ها راه تعادل خود را براساس عرضه و تقاضا در پیش گیرند.
بازار ارز در روزهای اخیر تحت تاثیر سیاست‌های یارانه‌ای دولت و همچنین تحلیل‌هایی که در زمینه مذاکرات برجامی با نوسانات زیادی همراه بوده است.
از واریز یارانه‌های نقدی جدید در قالب اصلاح تخصیص ارز مرجع کالاهای اساسی و جبران مابه‌التفاوت آن با نرخ ۲۳‌هزار تومانی ارز در بودجه ۱۴۰۱ به‌عنوان مهم‌ترین برنامه اقتصادی دولت یاد می‌شود. بر همین اساس، دولت می‌خواهد یارانه ارزی را به‌جای واریز به حساب وارد‌کنندگان در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهد.
طبق اعلام وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، یارانه کمک معیشتی به افرادی که در دهک‌های 1 تا 9 درآمدی قرار دارند، واریز شده است، به‌گونه‌ای که برای سه دهک کم‌درآمد 400 هزار تومان و برای 6 دهک با درآمد بیشتر 300 هزار تومان واریز شده و دهک دهم که افراد پردرآمد هستند، اصولاً واریزی برایشان صورت نگرفته است.
طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها که هفته گذشته با واریز معادل دو ماه یارانه‌های 300 و 400 هزار تومانی به حساب 72 میلیون ایرانی وارد مرحله اجرا شد، روز پنجشنبه با دو اتفاق یعنی آزاد‌سازی یارانه‌های ماه نخست و اعلام نرخ‌های جدید 9 قلم کالای اساسی عملیاتی شد.
سازمان آگهی های پرسون