بهداشت و درمان

آخرین و مهمترین خبرهای پزشکی را در صفحه بهداشت و درمان پرسون بخوانید.

گروهی از مدارس کشور از شنبه هفته جاری بازگشایی شده‌اند و دانش‌آموزان بعد از حدود دو سال می‌توانند همانند سابق قدم در حیاط مدارس بگذارند اما از سوی دیگر، تعداد شهرهای قرمز کرونایی هم افزایش یافته و علائم نگران‌کننده دیگری هم درباره رشد شهرهای قرمز در استان‌های مختلف مشاهده شده است. این تناقض موجب می‌شود تا نگرانی‌ها از بابت بازگشایی مدارس، لغو دورکاری کارمندان و نیز عادی‌انگاری ازسوی مردم خطرناک باشد. این در شرایطی است که سطح رعایت پروتکل‌های بهداشتی چون استفاده از ماسک به 49درصد رسیده است.
شمار مبتلایان به بیماری «کووید-۱۹» در جهان تاکنون به ۲۵۰ میلیون و ۶۱۳ هزار و ۸۱۴ نفر رسیده، مرگ پنج میلیون و ۶۴ هزار و ۶۵۵ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده و همچنین ۲۲۶ میلیون و ۸۷۱ هزار و ۴۶۵ نفر از مبتلایان کووید نیز بهبود یافته‌اند.
همگی نام فاویپیراویر، رمدسیویر و اکتمرا را زیاد شنیده‌ایم و آن‌هایی که خود و یا اطرافیانشان به کرونا مبتلا شده‌اند؛ بیش از دیگران با نام این داروها آشنا هستند، حالا همین نام‌ها مدت‌هاست که خبرساز شده‌اند؛ به یک روایت ۴۰ درصد در روند بهبود بیماری مؤثر هستند و به روایتی دیگر نه‌تنها در درمان این بیماری سودبخش نیستند بلکه عواقب و عوارض هم دارند.
از زمانی‌که کرونا در کشور شیوع پیدا کرد 21 ماه می‌گذرد و آنچه که در حدود این دوسال دیده نشد، افزایش هزینه‌های خدمات بیمارستانی و تخلف آنها از تعرفه‌ها بود، آن‌هم در شرایطی که مردم به دنبال یک تخت خالی بودند. این موضوع نه‌تنها در بیمارستان‌های خصوصی بلکه در بیمارستان‌های دولتی نیز مشاهده می‌شد تا جایی که طبق آمار، میلیون‌ها نفر در مدت دو سال اخیر به دلیل پرداخت هزینه‌های درمانی چوب حراج به زندگی‌شان زدند و به زیر خطر فقر سقوط کردند. چند روز پیش وزیر بهداشت گفت: «مردم با پرداخت 43 درصد هزینه درمان از جیب خود به فقر سقوط می‌کنند!»
افراد ۵۰ سال به بالا، افرادی که در گروه‌های خطر بالینی قرار دارند، زنان باردار، افرادی که در مراکز نگهداری طولانی‌مدت زندگی می‌کنند، افرادی که تماس نزدیک با افراد یا مراقبین دارای نقص ایمنی دارند، کارکنان خط مقدم بهداشت یا مراقبت‌های اجتماعی، کودکان ۲ تا ۱۱ سال باید برای دریافت واکسن اقدام کنند.
بهترین راه مواجهه علمی و منطقی با آن‌هایی که در مقابل واکسیناسیون صف‌آرایی کرده‌اند و اصطلاحا ضدواکسن‌اند این است که از برخی خدمات عمومی محروم شوند اما موضوع این گزارش، پرداختن به مباحث تشویقی و تنبیهی نیست، بلکه هدف از نگارش متن پیش رو، تحلیل و واکاوی این آمار است که ۲۵ درصد از مردم دربرابر تزریق واکسن کرونا مقاومت می‌کنند و آن‌گونه که معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفته، این گروه با افکار و تبلیغات سوء، سلامت بقیه مردم جامعه را هم به خطر می‌اندازند.
روز گذشته (شنبه) و در اولین روز از اعمال محدودیت‌های جدید کرونایی شامل همراه داشتن گواهی تست منفی کووید۱۹ برای افراد واکسینه نشده و به منظور جلوگیری از شیوع این بیماری در یونان، صف‌هایی طولانی در خارج از فروشگاه‌ها در آتن تشکیل شد.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به عزم جزم وزارت بهداشت برای استفاده از ظرفیت طب سنتی ایرانی، گفت: نتیجه جلسات متعددی که تاکنون برگزار شده است به زودی به عنوان ابلاغ پروتکل طب ایرانی منتشر خواهد شد.

شمار مبتلایان به بیماری «کووید-۱۹» در جهان تاکنون به ۲۵۰ میلیون و ۲۷۴ هزار و ۶۴۰ نفر رسیده، مرگ پنج میلیون و ۶۰ هزار و ۲۳۴ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده و همچنین ۲۲۶ میلیون و ۵۶۱ هزار و ۹۰۷ نفر از مبتلایان کووید نیز بهبود یافته‌اند.
با افزایش مجدد تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ در اتریش و به منظور ترغیب واکسینه نشده‌های این بیماری به دریافت واکسن، دولت اتریش روز گذشته (جمعه) ورود افراد واکسینه نشده را به شماری از اماکن عمومی ممنوع اعلام کرد.
فوق تخصص بیماری‌های عفونی به کاهش محدودیت‌ها به علت بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: در فصول سرد سال امکان همپوشانی کرونا و آنفلوانزا و درگیری افراد با آنها وجود دارد.

مدیر روابط عمومی فرمانداری تهران با اشاره به اینکه وضعیت کرونایی تهران ازنارنجی به زرد تغییر کرده است، گفت: تردد از تهران به شهرهای زرد و آبی نیاز به مجوز ندارد.
شمار مبتلایان به بیماری «کووید-۱۹» در جهان تاکنون به ۲۴۹ میلیون و ۸۵۴ هزار و ۶۹۵ نفر رسیده، مرگ پنج میلیون و ۵۳ هزار و ۸۸۴ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده و همچنین ۲۲۶ میلیون و ۲۱۵ هزار و ۱۸۴ نفر از مبتلایان کووید نیز بهبود یافته‌اند.
عضو کمیته علمی کشوری کرونا با بیان اینکه تعداد مرگ‌ومیر را بعد از واکسیناسیون در یک سیر کاهشی مشاهده می‌کنیم، گفت: البته همواره باید مسائل پیشگیری را هم در کنار واکسن قرار دهیم. تجارب نشان می‌دهد که با عدم رعایت مسائل بهداشتی، بعد از واکسیناسیون، ‌ تاثیر واکسن بسیار کاهش می‌یابد.
سازمان آگهی های پرسون