سیاست خارجی

آخرین و مهمترین خبر ها از تحولات جهان و خبرهای سیاست خارجی را در صفحه سیاسی پرسون بخوانید.

خطیب زاده در واکنش به سفر نخست‌وزیر رژیم صهیونسیتی به امارات؛

مخالفت مردم منطقه با روند عادی‌سازی روابط با این رژیم ابدیست!

سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به سفر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به امارات این گونه اقدامات را مخل تامین امنیت منطقه و برخلاف مصالح و منافع امت اسلامی و مردم منطقه دانست.
بعد از دو هفته پر دست‌انداز، ظاهراً مذاکرات در وین روی غلتک افتاده؛ این را، هم می‌شود از موضع روس‌ها فهمید که گفته‌اند «مذاکره‌کنندگان توانستند خودشان را با ایده‌های جدید ایران و ضرورت مذاکرات تطبیق دهند» و هم از سکوت طرف‌های امریکایی و اروپایی که دو روز کامل است دیگر ضجه و ناله نمی‌کنند که ایران انعطاف‌ناپذیر است. هرچند اختلافات به گفته دیپلمات‌های ایرانی «متعدد و متنوع است»، ولی طوری نیست که توافق در دسترش نباشد.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد با بیان اینکه هرگونه توسل به زور را در فضای سایبری رد می کنیم، اظهار داشت: ایران قربانی حملات روز افزون سایبری همچون استاکس نت از سوی آمریکا و اسرائیل بوده است.
مذاکره کننده ارشد ایران در وین در صفحه کاربری خود با انتقاد به رویکرد غیرسازنده برخی طرفین مذاکرات وین، گفت: توافق خوب و سریع در صورتی میسر می شود که اراده ای برای جبران خطای مقصر وجود داشته باشد،
روئسای جمهور ایران و ترکمنستان ضمن تاکید بر تقویت همکاری‌های مرزی و تسهیل در مبادلات کالا بر ارتقاء همکاری‌های اقتصادی و تجاری برای افزایش سطح روابط بین دو کشور تاکید کردند.
مذاکره کننده ارشد ایران گفت: اختلافات در متن پیش‌نویس وین ۶ به ویژه در بحث هسته ای مشهود بود که در این زمینه هیچ ابتکاری از سوی طرف مقابل دریافت نکرده‌ایم .
در این دور از گفت‌وگوها، کار بر روی متون صرفا به کارگروه‌ها محدود نیست و طرف‌ها در فرمت‌ها و سطوح مختلف در حال کار در دو حوزه رفع تحریم و اقدامات هسته‌ای هستند .
مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین ضمن اشاره به وجود برخی از هویت های نامشروع که همه تلاششان برهم زدن مسیر توافق و مذاکرات است، گفت:اختلاف دیدگاه بین دو طرف وجود دارد، ولی روند کار رو به جلوست.
برجام از کجا آمد و به کدام سمت می‌رود؟!/ بخش سوم

مذاکرات برای رفع تحریم‌های ایران از چه زمانی آغاز شد؟

با آشکار شدن تبعات منفی و فشار تحریم‌های بین المللی علیه ایران، در ابتدای دهه نود، مذاکرات مجددآغاز شد، زیرا قبل از آن و در سال‌های دهه 80 نیز چنین روندی دنبال شده بود.
دیپلماتهای ایران در مذاکرات وین باید برای سناریوی شکست مذاکرات و رفتن دوباره پرونده ایران به شورای امنیت و زنده شدن دوباره گزینه نظامی برنامه داشته باشند
بازی ضد ایرانی مشترک کاخ سفید و کنگره وارد فاز تازه‌ای شده است. طی روزهای اخیر، شاهد نقش‌آفرینی هدفمند کنگره آمریکا جهت تأثیرگذاری معکوس در پروسه‌ مذاکرات برجام هستیم.این نقش‌آفرینی با نظارت و همراهی دولت فعلی آمریکا صورت می‌گیرد هرچند که دولت بایدن سعی دارد منکر این مسئله اساسی و مهم شود.
رییس هیات مذاکره‌کننده ایران گفت: من شخصا نسبت به حصول توافق خوشبین هستم اما با توجه به سابقه ناخوشایندی که مردم ما از طرف مقابل دارند قطعا ساده‌اندیش نخواهیم بود.
از سرگیری مذاکرات احیای برجام و رفع تحریم‌ها در هتل کوبورگ وین و تلاش طرف‌های توافق برای بازیابی برنامه جامع اقدام مشترک، نقش‌یابی بازیگران منطقه‌ای تاثیرگذار و تاثیرپذیر در روند این توافق را مجددا به فضای رسانه‌ای آورده است. عربستان سعودی از جمله مهم‌ترین بازیگران منطقه‌ای است که سابقه کارشکنی در روند مذاکرات و همراهی در تحریم‌ها و کمپین فشار حداکثری آمریکای ترامپ علیه ایران را در کارنامه خود دارد.
پرونده ویژه؛ برجام از کجا آمد و به کدام سمت می‌رود؟!/ بخش دوم

چرا فعالیت‌های هسته‌ای باعث تحریم ایران شد؟

همانطور که در گزارش قبلی بیان شد، ماجرای تسخیر سفارت آمریکا در 13 آبان سال 58 و گروگان گرفتن کارمندان سفارت و همچنین فعالیت‌های هسته ای ایران دو بهانه قوی غرب برای آغاز تحریم ایران بود. در این گزارش به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که چرا فعالیت‌های هسته ای ایران باعث تحریم‌اش شد، در حالی که بسیاری از کشورها بدون مزاحمت و فشار برنامه هسته‌ای خود را تحقق بخشیدند.
شکل‌گیری منافع متعارض عامل اصلی رو به جلو نبودن مذاکرات است. واقعیت این است که تا وقتی که عزم توافق بین دو طرف ایرانی و آمریکایی شکل نگیرد، شاهد احیای برجام نخواهیم بود و اشتباه دو طرف ایرانی و آمریکایی این است که با پرهیز از مذاکره مستقیم، زمام این بخش از دیپلماسی را به دست کشورهای واسط قرار داده‌اند که این کشورهای واسط هر کدام موضوع برجام را از زاویه منافع، دغدغه‌ها و سیاست‌های خودشان می‌بینند.
خطیب‌زاده درخصوص لغو تحریم‌ها خبر داد؛

به زودی؛ خبرهای خوبی در راه است!

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نوید داد روزهای آینده خبرهای خوشی برای خنثی سازی تحریم‌ها خواهد رسید.
بیگی‌نژاد خطاب به مقامات آمریکایی؛

شرم هم خوب چیزی است!

یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: این آمریکایی ها بودند که از برجام خارج شدند و حال امروز ایران را متهم می کنند.
سازمان آگهی های پرسون