در برخی از رستوران های تهران چه خبر است؟ از سرو علنی مشروبات الکلی تا رقص و پایکوبی+فیلم

هر از چند گاهی خبر پلمب کافه‌ها به دلیل سرو مشروبات الکلی منتشر می‌شود، گزارش‌ها از فعالیت ده‌ها رستوران و کافه حکایت دارد که با اسم رمز قانون را دور زده و مشتریان خاص خود را با شراب پذیرایی می‌کنند.

به گزارش سایت خبری پُرسون، میشه کوکتلم رو با الکل سرو کنین؟ آره، چراکه نه! قسمت موکتل مِنو می‌تونید سفارش‌تون رو انتخاب کنین!» این گفت‌وگوی یک مشتری با گارسون یک کافه رستوران در فرشته تهران است.

در همین باره یک منبع آگاه به خبرنگار فارس می‌گوید که «‌در برخی کافه و رستوران‌های تهران مشروبات الکلی به‌صورت علنی و آزادانه سرو می‌شود».

سال گذشته بود که دو کافه در شهرستان بهارستان و پنج کافه دیگر در شهرستان رباط کریم تهران به دلیل سرو مشروبات الکلی پلمب شده‌اند. در فروردین امسال هم خبری مبنی بر کشف مشروبات الکلی و مواد مخدر در یک کافه رستوران در بلوار ارتش تهران منتشر شد.

برخی رستوران‌های تهران برای سرو مخفیانه مشروب، ترفندهای هوشمندانه‌ای به کار می‌برند. مثلاً، نوشیدنی‌های الکلی را در لیوان‌های معمولی یا به شکل «موکتل» ها سرو می‌کنند تا کسی شک نکند.

بررسی‌های میدانی خبرنگار فارس نشان می‌دهد در رستوران‌های لوکس، «منوی مخفی» فقط برای مشتریان ویژه باز می‌شود؛ منویی که یا شفاهی ارائه می‌شود یا از طریق واتس‌اپ با رمز و راز به دستشان می‌رسد.

این رستوران‌ها و کافه‌ها گاهی از اینستاگرام یا تلگرام برای تبلیغ زیرپوستی خدمات غیرقانونی‌شان استفاده می‌کنند. گشت‌وگذار با هشتگ‌های خاص در اینستاگرام می‌تواند این مکان‌های مخفی را لو دهد.

طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران، تولید، توزیع، فروش و مصرف مشروبات الکلی ممنوع است و مجازات‌های سنگینی از جمله شلاق، جریمه نقدی و حبس برای متخلفان در نظر گرفته شده است. این ممنوعیت شامل اماکن عمومی مانند کافه‌ها و رستوران‌ها نیز می‌شود.

علی شریفی یزدی، جامعه‌شناس، می‌گوید که «ممنوعیت کامل باعث شده که مصرف الکل به‌صورت مخفیانه و بدون نظارت انجام شود، که خطراتی مانند مسمومیت را افزایش می‌دهد. تنظیم قانونی می‌تواند این مشکلات را کاهش دهد.»

اما محمدی، کارشناس فرهنگی، می‌گوید که «مصرف الکل نه‌تنها حرام شرعی است، بلکه به انحطاط اخلاقی و آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد و جرم منجر می‌شود.»

مجید ابهری، آسیب‌شناس اجتماعی، می‌گوید که برای مقابله با عرضه مشروبات الکلی و آسیب‌های ناشی از آن، باید ابتدا «واقعیت» این معضل را پذیرفت و با آن روبه‌رو شد. «همکاری مردم با نهادهای مربوطه در شناسایی مراکز غیرقانونی، آگاه‌سازی خانواده‌ها و جوانان درباره خطرات مصرف»، مقابله با تبلیغات فریبنده فضای مجازی و برخورد قاطع با متخلفان از جمله راهکارهای مؤثر است.

منبع: فارس

967309

سازمان آگهی های پرسون