به گزارش سایت خبری پرسون، هزینه چلوخورشتها معمولا از ۱۵۰ هزار تومان تا ۳۰۰ هزار تومان است، اما با توجه به قیمتهای بالا که میتواند خریداران معمولی را از مشتریهای رستورانها و کترینگها حذف کند، بسیاری از آنها تصمیم گرفتهاند تا منوی اقتصادی را به خوراکیهای خود اضافه کنند.
هفت صبح در خبری نوشت:مثلا یکی از آنها در مرکز پایتخت بابت جوجهکبابی که ۲۱۰ هزار تومان قیمت دارد، در منوی اقتصادی ۱۱۰ هزار تومان پول میگیرد. برای خورشتها و پلوها هم یک فاصله تقریبا ۱۰۰ هزار تومانی بین غذاها در منوی اقتصادی با منوی عادی وجود دارد.
وقتی نگاهی به مواد مورداستفاده در غذاهای دو فهرست میاندازیم، متوجه میشویم که وقتی پای کلمه اقتصادی بهمیان میآید، یعنی میزان غذای کمتری در نظر گرفته شده است. مثلا ممکن است برنج ۱۰۰ گرم در مقایسه با منوی عادی کمتر باشد و از گوشت کمتری در مقایسه با غذایی که گرانتر قیمتگذاری شده، استفاده شده باشد.
در فستفود روشهای مختلفی برای اینکه بتوانید یک وعده را با قیمت مناسبتر تهیه کنید وجود دارد. برخی روی کیفیت موادمصرفی، دقت کافی نمیکنند و برخی دیگر خوراکیهایی مانند فلافل و ساندویچ بندری را در فهرست غذاهای اقتصادی آوردهاند. گروهی دیگر پیتزا را با اندازه کوچکتر و یکنفره میفروشند و حتی برخی از آنها، یک پیتزا را به هشت قسمت تقسیم کرده و هرکدام را جداگانه به خریداران کمغذا میفروشند
رستورانی در حوالی مرکز تهران، در بخش منوی اقتصادی خود نوشته است که شما برای میل کردن یک چلو جوجهکباب به ۱۰۰ هزار تومان پول نیاز خواهید داشت. همین رستوران در بخش دیگری از منوی خود نوشته که چلو جوجهکباب مخصوص را با ۳۰۰ گرم گوشت، ۲۰۷ هزار تومان و چلوجوجه با استخوان را ۲۱۲ هزار تومان میفروشد. همین رستوران چلوکباب کوبیده اقتصادی هم دارد که قیمت آن را ۱۲۰ هزار تومان تعیین کرده و مشخص نیست میزان گوشت و برنجی که در آن استفاده شده، چقدر است؛ اما اگر بخواهید چلوکباب کوبیده نگیندار را با وزن گوشت ۲۷۴۰ گرم میل کنید، باید ۲۳۵ هزار تومان خرج کنید.
گزینه بعدی یک تهیه غذای خانگی است که انواع و اقسام غذاها را دارد و در جنوب شرق تهران قرار گرفته و منوی اقتصادی دارد. برای خرید یک پرس چلوکباب کوبیده از این غذافروشی شما باید ۸۵ هزار تومان هزینه کنید. در توضیحات مقدار غذا آمده است که با این پول برای شما ۳۵۰ گرم برنج ایرانی، یک سیخ کباب کوبیده ۱۰۰ گرمی و یک جوجه کبابی در نظر گرفته میشود. اگر بخواهید از همین رستوران چلوکباب معمولی را سفارش دهید، باید ۱۸۵ هزار تومان برای یک پرس هزینه کنید.
این غذا دارای دو سیخ کبابکوبیده با وزن ۱۱۰ گرم برای هرکدام، ۴۵۰ گرم برنج ایرانی و دورچین گوجه، فلفل و لیمو است. در این رستوران قیمت چلوجوجه با برنجی به وزن ۳۵۰ گرم و ۱۱۰ گرم جوجه کبابی و یک گوجه ۸۵ هزار تومان گفته میشود. اگر بخواهید در رستوران این غذاها را بخورید در مقایسه با کترینگها که بیرونبر هستند، باید پول بیشتری بپردازید. مثلا یکی از رستورانهای سنتی در پایتخت، قیمت چلوجوجه اقتصادی را که شامل ۲۰۰ گرم مرغ ساطوری و ۳۰۰ گرم برنج ایرانی میشود را ۱۶۰ هزار تومان تعیین کرده است.
اگر بخواهید از منوی اقتصادی این رستوران چلوکباب کوبیده سفارش بدهید، باید ۱۹۹ هزار تومان به ازای هر پرس هزینه کنید. این غذا شامل ۱۵۰ گرم کوبیده گوسفندی و ۳۰۰ گرم چلو کره ایرانی میشود. در صورتی که بخواهید در همین رستوران، خارج از منوی اقتصادی غذا سفارش بدهید، باید ۴۳۹ هزار تومان پول بدهید. یک پرس چلوکوبیده در این رستوران شامل دو سیخ کوبیده گوسفندی با وزن ۳۰۰ گرم و برنج ایرانی و دورچین گوجه و لیمو میشود
کترینگی که در خیابان ولیعصر قرار گرفته در منوی اقتصادی خود تنها چلوخورشت روز را نوشته که یک پرس را باید ۸۰ هزار تومان بخرید. این یعنی تنوع زیادی در روز برای نوع خورشت وجود ندارد و هر روز تنها یک مدل با چنین مبلغی سرو میشود. همین رستوران، خورشتهای خود را خارج از منوی اقتصادی با قیمت حداقل ۱۲۵ هزار تومان و حداکثر ۲۰۰ هزار تومان میفروشد. در مورد خورشتها هم قیمت رستورانها با غذافروشیهای بیرونبر، تفاوتی چشمگیر دارد.
مثلا شما اگر بخواهید یک پرس خورشتقرمهسبزی از منوی رستورانی در غرب تهران را سفارش بدهید که شامل ۲۰۰ گرم گوشت گوسفند و ۳۰۰ گرم برنج ایرانی میشود، باید ۱۶۰ هزار تومان هزینه کنید. این رستوران خورشت قیمه را با ۲۰۰ گرم گوشت، بدون برنج ۱۰۵ هزار تومان میفروشد و اگر بخواهید برنج ایرانی را هم کنارش برایتان سرو کند، همان ۱۶۰ هزار تومان را میگیرد. در خیابان فاطمی یک تهیهغذا قیمت چلوخورشت قیمه را در منوی اقتصادی ۷۵ هزار تومان اعلام کرده که شامل ۳۵۰ گرم برنج ایرانی و ۲۵۰ گرم خورشت و دوتکه گوشت با وزن ۲۵ گرم میشود.
برای اینکه در این تهیهغذا بتوانید قرمهسبزی سفارش بدهید هم باید چنین مبلغی را بپردازید. یک پرس قرمهسبزی در این غذاخوری ۳۵۰ گرم برنج ایرانی، ۲۰۰ گرم برنج و دو تکه ۲۵ گرمی گوشت خواهد بود. کترینگ دیگری که در اطراف خیابان مطهری قرار گرفته، در منوی اقتصادی خود، چلوخورشت قیمه را با ۳۰۰ گرم برنج ایرانی و ۵۰ گرم گوشت ران گوسفندی و تهچین ۱۴۴ هزار تومان قیمت داده است. این درحالیست که اگر بخواهید همین غذا را خارج از منوی اقتصادی سفارش دهید، به ۲۰۰ هزار تومان پول نیاز دارید.
تفاوت این دو در میزان برنج و گوشت آن است. یعنی در حالت عادی، کترینگی که حرفش را میزنیم ۴۰۰ گرم برنج ایرانی و ۷۰ گرم گوشتگوسفندی را برای سفارشها در نظر گرفته است. در همین رستوران اگر هوس خورشت قیمه بادمجان کرده باشید که شامل ۲۵۰ گرم خورشت و ۵۰ گرم گوشت گوسفندی و بادمجان میشود، باید ۱۳۰ هزار تومان هزینه کنید. در غیراینصورت، خارج از منوی اقتصادی و در شرایطی که ۳۰۰ گرم برنج و ۷۰ گرم گوشت برایتان در نظر گرفته شده، باید ۱۷۰ هزار تومان کارت بکشید.
یک کترینگ در خیابان سهروردی که منوی اقتصادی دارد، برای زرشکپلو، باقلاپلو و سبزیپلو با مرغ، قیمت ۱۰۰ هزار تومان را تعیین کرده است. اگر شما بخواهید سبزیپلو یا باقلاپلو با گوشت سفارش بدهید، به ۱۲۰ هزار تومان بهازای هر پرس غذا نیاز خواهید داشت. با همین پول میتوانید دوغذایی که نام بردیم را با ماهی سرخشده یا کبابی هم سفارش بدهید. قیمت غذاها در همین کترینگ و خارج از منوی اقتصادی بیشتر از این حرفهاست.
مثلا باقلاپلو یا سبزیپلو با ۲۵۰ گرم گوشت را باید ۲۸۵ هزار تومان بخرید یا برای زرشکپلو و سبزیپلو و باقلاپلو با ران مرغ ۱۸۰ هزار تومان پرداخت کنید. کترینگ دیگری که در خیابان فلسطین قرار گرفته، زرشکپلو با مرغ اقتصادی را ۱۶۳ هزار تومان قیمت داده است که شامل ۳۰۰ گرم برنجایرانی، ۲۰۰ گرم ران مرغ، زرشک و تهچین میشود. قیمت همین غذا در شرایطی که ۴۰۰ گرم برنج و ۳۵۰ گرم مرغ سسپز داشته باشد، ۲۲۸ هزار تومان تعیین شده است. در شرق تهران، یک کترینگ با منوی اقتصادی وجود دارد که مانند بقیه تهیهغذاها ترجیح داده در بین پلوها، تنها زرشکپلو با مرغ را در فهرست اقتصادی خود قرار بدهد.
برای اینکه از این غذاخوری یک پرس زرشکپلو شامل ۳۰۰ گرم برنج ایرانی، ۲۰۰ گرم رانمرغ و زرشک و تهچین بخرید باید ۱۴۹ هزار تومان هزینه کنید. ایندرحالیست که همین کترینگ زرشکپلو با مرغ سسپز را ۲۲۵ هزار تومان در حالت غیراقتصادی میفروشد که ۳۵۰ گرم رانمرغ، ۴۰۰گرم برنج و زرشک دارد. البته یک گزینه بسیار اقتصادیتر هم در نظر گرفته که تنها شامل ۴۰۰ گرم برنج ایرانی و زرشک میشود و در آن خبری از مرغ نیست و ۸۵ هزار تومان قیمت دارد.
در خیابان کریمخان یک رستوران قرار دارد که بابت زرشکپلو با مرغی که یک تکه مرغ ۳۰۰گرمی، ۳۰۰ گرم برنج ایرانی و سس دارد، از مشتریها ۱۶۵ هزار تومان پول میگیرد. اگر بخواهید همین غذا را با ۳۵۰ گرم رانمرغ، ۴۰۰ گرم برنج ایرانی و سس و دورچین شامل ماست و نوشابه بخرید، به ۳۲۵ هزار تومان پول نیاز خواهید داشت.
در پیتزافروشیها به ندرت بخش بهنام منوی اقتصادی وجود دارد، اما برخی از پیتزاییها با ترفندهایی، قیمت پایینتری را برای پیتزاهای خود درنظر میگیرند. مثلا در مرکز تهران، پیتزافروشیهای بیرونبر، گزینه پیتزا پیکو که تکنفره است را با قیمت ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تومان در نظر گرفتهاند و پیتزاهای کمی کوچکتر از معمول را ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار تومان میفروشند. برخی هم پیتزا را پرهای میفروشند.
مثلا یک پر بزرگ پیتزای یکنفره که به دقت بستهبندی شده حدودا ۵۰ هزار تومان فروخته میشود و اگر کمغذا باشید، با یک یا دو تکه کارتان راه میافتد و نیازی ندارید که قیمت یک پیتزای کامل که این روزها بالای ۳۰۰ هزار تومان و تا ۴۵۰ هزار تومان است را حساب کنید. یک کافه در تهران، منوی پیتزای اقتصادی با طعمهای عجیب دارد. مثلا اگر ۱۵۵ هزار تومان هزینه کنید، میتوانید در این کافه رستوران یک پیتزا تکنفره کوچک بندری بخورید. برای پیتزاهای کمی بزرگتر باید ۲۱۲ هزار تومان هزینه کنید که باز هم در مقایسه با فستفودیهای دیگر حداقل ۱۰۰ هزار تومان ارزانتر برایتان تمام میشود.
این رستوران پیتزا پپرونی را در کوچکترین اندازه، ۱۸۳ هزار تومان میفروشد و با ۳۹۵ هزار تومان میتوانید یک پیتزای بزرگ دونفره را بخرید که بازهم از مشابه آن در رستورانهای دیگر بین ۸۰ هزار تومان تا ۱۰۰ هزار تومان ارزانتر تمام میشود. یک گزینه دیگر در جنوب غرب تهران، فستفود است که پیتزای یکنفره را با قیمت ۱۳۰ هزار تومان میفروشد.
اگر بخواهید برای دو نفر پیتزا بخرید، باید برای مدل مخلوط ۲۲۰ هزار تومان هزینه کنید و برای خرید پیتزا خانواده ۲۷۵ هزار تومان کارت بکشید. اگر بخواهید در این فستفودی پیتزای پپرونی آمریکایی سفارش بدهید، باید حداقل ۱۴۰ هزار تومان و حداکثر ۲۸۵ هزار تومان پول بدهید. بالاترین قیمت مربوط به قارچگوشت است که دونفره آن ۲۷۰ هزار تومان است و درصورتی که پیتزای خانواده سفارش بدهید، باید ۳۲۰ هزار تومان هزینه کنید.
اما اگر دور پیتزا را خط بکشید، انواع دیگری از فستفود هم هستند که میتوانید آنها را با قیمت نسبتا مناسبی میل کنید. مثلا برخی از رستورانها برای فلافل بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان را تعیین میکنند. با همین مقدار پول شما میتوانید سراغ ساندویچ بندری یا ژامبون تنوری هم بروید و نهایتا با ۱۳۰ هزار تومان یک وعده غذایی با کالری بالا میل کنید. در میدان شهدا، یک کافه وجود دارد که البته بیشتر شبیه فستفودی است. اگر بخواهید در این کافه شنیسل مرغ را بهصورت ساندویچ سفارش بدهید، باید ۱۶۰ هزار تومان پول بدهید.
قیمت ساندویچ هاتداگ ۹۰ هزار تومان است و اگر بخواهید پنیر چدار هم برایتان بریزد باید ۱۱۰ هزار تومان پول بدهید. ساندویچهای ژامبونتنوری این کافه ۱۱۰ هزار تومان بوده و ژامبون سرد ۹۰ هزار تومان است. ارزانترین ساندویچ کافه میدان شهدا، نصف ساندویچ هاتداگ است که با قیمت ۶۰ هزار تومان فروخته میشود. در کوچهبرلن که در مرکز تهران و حوالی خیابان جمهوری قرار گرفته، یک فستفودی وجود دارد که منوی اقتصادی برای خریداران در نظر گرفته است.
مثلا ساندویچ سوسیسبندری شامل ۲۰۰ گرم سوسیسآلمانی و سیبزمینی ۱۰۷ هزار تومان قیمت دارد و ساندویچکبابترکی اقتصادی با ۴۵۰ گرم کباب ۱۷۵ هزار تومان است. این فستفود ساندویچ هاتداگ مجاری دارد که برای خرید آن به ۱۲۷ هزار تومان پول نیازخواهید داشت. یک گزینه دیگر که شعب متفاوتی در مرکز تهران و حتی کرج دارد، قیمتهایش کمی بالاتر است با اینحال در مقایسه با دیگر فستفودیها اقتصادی به حساب میآید.
برای نمونه اگر بخواهید از آنها ساندویچ بندری بزرگ با سیبزمینی نگینی سفارش بدهید باید نزدیک به ۲۰۰ هزار تومان هزینه کنید که البته تقریبا دونفر را سیر میکند. این رستوران اگر بخواهد سیبزمینی نگینی را از داخل ساندویچتان حذف کند، نزدیک به ۱۴۰ هزار تومان از افراد دریافت خواهد کرد. ساندویچ هاتداگ ساده در این فستفود نیز ۱۶۶ هزار تومان فروخته میشود.
منبع: خبرآنلاین