ارتباط بین رژیم غذایی و پیری بیولوژیکی کشف شد

یک فرد همیشه از نظر بیولوژیکی به همان میزان سن تقویمی خود پیر نمی‌شود؛ بلکه پیری بیولوژیکی سریعتر در مقایسه با سن تقویمی با افزایش خطر بیماری و مرگ و میر مرتبط است.

تصویر ارتباط بین رژیم غذایی و پیری بیولوژیکی کشف شد

به گزارش سایت خبری پُرسون، بر اساس یک مطالعه تازه، رژیم غذایی کم سبزی و میوه و گوشت قرمز، همراه با مصرف فست فود و نوشابه‌های شیرین شده با شکر با تسریع پیری بیولوژیکی حتی در سنین جوانی مرتبط است.

پیری بیولوژیکی به تفاوت بین سن تقویمی و سن بیولوژیکی اشاره دارد، یعنی این که یک فرد از نظر بیولوژیکی بزرگتر یا جوانتر از سن واقعی خود است.

پیری بیولوژیکی را می‌توان با استفاده از ساعت‌های اپی ژنتیک اندازه گیری کرد که مدل‌های محاسباتی مبتنی بر یادگیری ماشینی هستند که سن بیولوژیکی را بر اساس گروه‌های متیل که بیان ژن را تنظیم می‌کنند، تخمین می‌زنند.

این مطالعه در دانشگاه Jyväskylä و مرکز تحقیقات پیری در فنلاند انجام شد و هدف آن بررسی این بود که آیا رژیم غذایی می‌تواند میزان پیری بیولوژیکی را در بزرگسالی پیش‌بینی کند یا خیر.

این مطالعه شامل گروهی از دوقلو‌ها بین ۲۰ تا ۲۵ سال بود.

نتایج نشان داد که رژیم‌های غذایی حاوی مقادیر کم سبزیجات و میوه‌ها و مقادیر زیاد گوشت قرمز و فرآوری شده، فست فود و نوشابه‌های شیرین با تسریع پیری بیولوژیکی مرتبط است. در مقابل، رژیم‌های غذایی سرشار از سبزیجات و میوه‌ها و کم گوشت، کم فست فود و نوشیدنی‌های شیرین با پیری بیولوژیکی کندتر مرتبط هستند.

سوفی راوی، محقق ارشد این مطالعه، خاطرنشان کرد که برخی از ارتباط‌ها ممکن است به عوامل دیگری مانند فعالیت بدنی، سیگار کشیدن و وزن بدن مرتبط باشند؛ زیرا افرادی که از یک عادت سالم (مانند خوردن سبزیجات و میوه ها) پیروی می‌کنند، تمایل دارند سایر عادت‌های سالم را دنبال کنند. به همین ترتیب، افرادی که یک عادت ناسالم دارند (مانند خوردن فست فود) ممکن است عادات ناسالم دیگری نیز داشته باشند (مانند بی تحرکی یا سیگار کشیدن).

با این حال، رژیم غذایی حتی پس از در نظر گرفتن این عوامل به طور مستقل با پیری بیولوژیکی مرتبط باقی ماند.

از آن جایی که شرکت کنندگان در مطالعه دوقلو بودند، محققان توانستند تأثیر ژن‌ها را بر رابطه بین رژیم غذایی و سن بیولوژیکی مطالعه کنند.

نتایج نشان داد که این زمینه ژنتیکی مشترک است، نه محیط مشترک در دوران کودکی که رابطه بین رژیم غذایی و پیری را در بزرگسالی توضیح می‌دهد. با این حال، راوی تأکید می‌کند که این بدان معنا نیست که یک رژیم غذایی سالم برای همه مفید نیست.

شایان ذکر است که در این مطالعه از داده‌های پروژه FinnTwin12 استفاده شد که در آن ۸۲۶ دوقلو و ۳۶۳ جفت دوقلو شرکت کردند.

رژیم غذایی با استفاده از پرسشنامه بسامد غذا مورد ارزیابی قرار گرفت که در آن شرکت کنندگان مصرف معمولی خود را از ۵۵ غذا گزارش کردند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

874566

سازمان آگهی های پرسون