به گزارش سایت خبری پُرسون، اگر به شما بگوییم چیزی به سادگی نوشیدن یک نوشیدنی گرم و خوش طعم و یک میوه آبدار به عنوان میان وعده میتواند در زمان افزایش سن از بدن و ذهن شما حمایت کند، چه خواهید گفت؟ این جیزی که گفتیم ممکن است شبیه یک رویای سلامتی به نظر برسد، اما امکان تحقق آن وجود دارد. به گزارش تایمز آف ایندیا، نتایج تحقیقات جدید یک نوشیدنی محبوب و یک میوه را پیدا کرده که با پیری سالمتر مرتبط است.
در نتیجه مطالعه محققان از دانشگاه ادیت کوان، دانشگاه کوئین بلفاست و دانشکده بهداشت عمومی چان در هاروارد تی.اچ. مشخص شد که چای سیاه و انواع توتها میتوانند به پیری سالم کمک کنند. بر اساس مطالعه منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی، غذاهایی مانند چای سیاه، انواع توتها، مرکبات و سیب می توانند به پیری سالم کمک کند.
به گفته دکتر نیکلا بوندونو، محققان در جریان این تحقیق دریافتند که غذاهای غنی از فلاونوئیدها میتوانند به کاهش خطر اجزای کلیدی پیری ناسالم، از جمله ضعف، اختلال در عملکرد فیزیکی و سلامت روان کمک کنند. هدف تحقیقات پزشکی فقط کمک به افراد برای زندگی طولانیتر نیست، بلکه اطمینان از حفظ سلامت آنها تا زمانی که ممکن است. ما از تحقیقات قبلی میدانیم که افرادی که مصرف فلاونوئید بیشتری دارند، بیشتر عمر میکنند، و همچنین احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن عمده مانند زوال عقل، دیابت یا بیماری قلبی در آنها کمتر است. تحقیقات ما نیز نشان میدهد افرادی که فلاونوئیدهای بیشتری میخورند به احتمال زیاد بهتر پیر میشوند.
محققان دادههای ۶۲.۷۴۳ زن و ۲۳.۶۸۷ مرد را طی ۲۴ سال تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند زنانی که بالاترین میزان فلاونوئید را مصرف میکردند، ۱۵ درصد کمتر در معرض خطر ضعف، ۱۲ درصد کمتر در معرض خطر اختلال در عملکرد جسمانی و ۱۲ درصد در معرض خطر سلامت روانی ضعیفتر در مقایسه با آنهایی بودند که کمترین میزان مصرف فلاونوئید را داشتند. اگرچه ارتباط کمتری در مردان یافت شد، اما مصرف بیشتر فلاونوئیدها همچنان با کاهش خطر ابتلا به سلامت روان همراه بود.
پروفسور آدین کسیدی، نویسنده ارشد از دانشگاه کوئینز بلفاست، در این باره میگوید: فلاونوئیدها برای کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب، حمایت از سلامت رگهای خونی، و حتی کمک به حفظ توده عضلانی اسکلتی، که همگی برای جلوگیری از ضعف و حفظ عملکرد فیزیکی و سلامت روان در زمان افزایش سن مهم هستند، شناخته شدهاند. او اظهار داشت که خوردن غذاهای غنی از فلاونوئید مانند انواع توت ها، سیب، پرتقال و چای به طور منظم می تواند با کاهش خطر ضعف، زوال جسمی و سلامت روانی ، امید به پیری سالمتر را افزایش دهد.
پروفسور اریک ریم از دانشکده بهداشت عمومی چان در هاروارد تی.اچ نیز میگوید: ما دریافتیم که شرکتکنندگانی که مصرف غذای غنی از فلاونوئید را به میزان سه وعده در روز افزایش دادند، ۶ تا ۱۱ درصد خطر کمتری را در هر سه پیامد پیری در زنان (ضعف، اختلال در عملکرد و سلامت روانی ضعیفتر) و ۱۵ درصد کاهش خطر ابتلا به سلامت روانی ضعیف در مردان داشتند. به طور کلی، این یافتهها بر پتانسیل تغییرات ساده رژیم غذایی برای تاثیرگذاری بر کیفیت کلی زندگی، بهینهسازی و ارتقای کیفیت زندگی سالم تاکید میکنند.
منبع: همشهری آنلاین