آشنایی با تیپ‌های مختلف شخصیتی برای خودشناسی و روابط بهتر

از نظر روانشناسان تیپ شخصیتی افراد به 5 گروه دسته بندی شده اند با آشنایی و شناخت خصوصیات شخصیت های مختلف می توانید روابط و رفتار بهتری با افراد داشته باشید.
تصویر آشنایی با تیپ‌های مختلف شخصیتی برای خودشناسی و روابط بهتر

به گزارش سایت خبری پرسون، زمانیکه هریک از ما به دنیا می آییم قدم به دنیایی جدید می گذاریم که در یک خانواده با قوانین و رفتارهای گوناگون بزرگ می شویم که تمام این موارد بر روی شخصیت ما تاثیرگذار خواهند بود. با این حال شاید تعداد کمی از انسان ها برای خود وقت بگذارند تا بتوانند شخصیت وجودی خود را بیابند.

دنیای اطراف ما گرچه کوچک و گرچه بزرگ می توانند در شکل گیری شخصیت ما موثر واقع شوند و حتی رای دادن به کاندیداهای زمان مدرسه ما نیز می توانند در برخی از رفتارها و شخصیت های وجودی ما تاثیرگذار باشند و این تنها یک مثال ساده برای عنواین شکل گیری شخصیت می باشند که می توانید هرچه بهتر با نحوه شکل گیری شخصیت آشنا شوید.

با این حال شناخت و پیگیری شخصیت می تواند در شناخت نقاط قوت و نقاط ضعف هر فرد و در نتیجه رفع و بهبود رفتارهای بد موثر واقع شود. بطور کلی اغلب روانشاسان مدرن و امروزی بر این باور هستند که انسان ها می توانند یک شخصیت از 5 شخصیت کلی را دارا باشند و یا گاها ممکن است چندین شخصیت را بصورت همزمان داشته باشند!

ما قصد داریم در ادامه این مطلب شما را با تعدادی تیپ شخصیتی مختلف آشنا سازیم تا بتوانید هرچه بهتر خودتان را بشناسید.

1- افراد با وجدان " Conscientiousness "

افرادی که وجدان هستند دارای ویژگی های شخصیتی بسیار زیاد و مثبتی هستند و از مهم ترین آنها می توان به مسئولیت پذیری، کارآمدی، قابل اعتماد و خودکفایی آنها اشاره نمود که تمام این آداب و اخلاقیات کاملا مناسب هستند. این دسته از افراد همیشه سعی می کنند تا با در نظر گرفتن حال زندگی خود، به اهداف آینده خود برسند و گذشته را چیزی از بین رفته و کاملا خاموش می دانند.

اما افرادی که با وجدان نیستند می توانند بدون هرگونه احساس خطر به شما و اعضای خانواده تان لطمه وارد نمایند تا به منافع مالی مورد نیازشان برسند.

واقعیت جالب : مطالعات نشان داده اند افرادی که دارای وجدان هستند از بهترین موارد برای ازدواج و سپری کردن زندگی در کنار آنها می باشد.

با این وجود یک همسر باوجدان در کنار پیشرفت هایی که بدست می آورد باعث پیشرفت شما نیز خواهد شد.

2- افراد موافق و سازگار " Agreeableness "

یکی دیگر از تیپ های شخصیتی متعلق به افراد دائما موافق است که افراد قابل اعتماد، مهربان و هم نوع دوست هستند. این دسته از افراد بیشتر به دلیل رفتار بسیار مطلوب خود و متعهد بودن به قول ها و مسئولیت هایی که برعهده می گیرند، شناخته شده اند.

اما گاهی اوقات مردم این دسته از افراد بسیار ساده ترقی می کنند که به هیچ وجه قادر به گفتن کلمه " خیر " نیستند! اما این گونه نیست و این افراد تنها منافع خود را مشاهده نمی کنند و می خواهند به هر نحو ممکن باعث جلب توجه و افزایش منافع دیگران شوند.

واقعیت جالب : به دنبال یک فرد سرمایه گذار با شخصیت اخلاقی رفتاری موافق باشید!

مطلاعات نشان داده اند افرادی که رفتار شخصیتی این چنینی دارند، می بایست در کسب و کار خود دقیق تر باشند و در غیر این صورت ممکن است با شکست مالی گران قیمتی روبرو شوند. بطور کلی منظور این نیست که افراد دائما موافق نباید کسب و کاری را آغاز کنند، اما هدف این است که این دسته از افراد باید کمی بیشتر در شغل خود مراقب باشند تا افراد سودجو از آنها سوء استفاده ننمایند.

3- افراد برون گرا " Extroversion "

افرادی که برون گرا هستند در اجتماعی قرار دارند بسیار شناخته شده و پر انرژی هستند و می توانند تنها در عرض چند ثانیه با هر فردی دوست شوند. از این رو این افراد دارای رفتار و اخلاق کاملا جذابی هستند.

مطالعات نشان می دهند که آقایان درون گرا در کنار چهره طنز و جذابی که دارا هستند، می توانند برای ازدواج مناسب باشند اما خانم هایی که برون گرا هستند برای ازدواج کاملا مناسب نیستند.

4- افراد روشن فکر و علاقمند به تجربه " Openness to Experience "

افرادی که به کسب تجربه علاقه زیادی دارند بیشتر افرادی هستند که دارای طیف گسترده ای علاقه می باشند. این دسته از افراد کاملا کنجکاو و خلاق هستند و سعی می کنند تا تجربه های متنوعی را در طول زندگی خود کسب کنند. با این وجود دیدی که اطرافیان این انسان ها نسبت به آنها دارند این است که آنها هیچ زمان قابل پیش بینی نیستند و تنها در چند ثانیه فکر و تصمیم می گیرند.

واقعیت جالب : این نوع تیپ شخصیتی بیشتر در افراد سیاستمدار وجود دارد!

طبق مطالعات انجام شده این دسته از افراد که دارای شخصیت روشن فکر هستند بیشتر لیبرالیسم هستند و علاقمند هستند تا عقاید خود را نسبت به سیاست بیان نمایند.

5- افراد روان رنجوری " Neuroticism "

افراد روان رنجور میزان زیادی بی ثباتی عاطفی را در طول عمر خود احساس می کنند. این دسته از افراد انتقاد پذیر هستند و بیشتر دارای حس و حال ناخوشایند با اضطراب فراوانی هستند. از این رو این افراد از دید اطرافیان به عنوان افرادی بی ثبات و متزلزل هستند.

واقعیت جالب : این دسته از افراد به انتشار تصاویر متعددی در صفحات مجازی علاقمند هستند.

مطالعات نشان داده اند که این افراد نسبت به بیان کردن نظر در پست های صفحات مجازی علاقه ندارند و اما در مقابل دارای آلبوم های بسیار زیادی در گوشی خود می باشند.

آگاهی از پایه و اساس شخصیت شما

شخصیت هر انسان بطور معمول در طول زمان پایدار است و شاید تنها چند درصد آن تغییر پیدا کند. شخصیت هر یک از ما تا سن 7 سالگی شکل می گیرند و به احتمال زیاد این شخصیت ساخته شده تا انتهای زمان بلوغ همراه ما باشند.

البته می توانید برخی از ویژگی های شخصیتی خود را در طول زمان تغییر دهید اما تغییر دادن آن پروسه ای زمان گیر می باشد و دانشمندان بر این باورند با اراده می توان شخصیت را نیز حتی تغییر داد.

منبع: نمناک

752440

سازمان آگهی های پرسون