به گزارش سایت خبری پرسون، از اصفهان؛ معاون اجرایی رئیس جمهور در قرارگاه مقابله با آلودگی هوای اصفهان گفت: تأکید ریاستجمهوری بر پیگیری و کاهش شرایط آلودگی هوای اصفهان است و مجموعههای دولتی را مکلف کردهاند در این مسیر با تمام توان یاری رسان باشند.
محسن منصوری با بیان اینکه اجرای قانون هوای پاک در اصفهان موضوعی فراتر از استان اصفهان و دغدغهای ملی است افزود:هدف این است که با برنامهریزی صحیح و زمانبندی شده این معضل را جبران کرد.
وی گفت: در دولت نهم و دهم فرایندهایی در این خصوص دنبال شد و مباحثی از جمله مدیریت حملونقل، مدیریت سوخت و گازسوز کردن خودروها در دستور کار قرار گرفت اما برخی قوانین و مصوبات سالها معطل مانده است و با مشکلات انباشته مواجه هستیم.
منصوری افزود: البته خود را مسئول میدانیم و مسئولیتهای خود را میپذیریم اما نمیتوانیم توقع داشته باشیم تا ظرف چند ماه همه مشکلات مرتفع شود اما با همت دولت و مدیران کل در استان بخش اعظمی از مشکلات قابل رفع است.
معاون اجرایی رئیسجمهور اظهار کرد: برخی اقدامات از جمله تولید بنزین یورو ۵ به میزان ۷/۵ میلیون لیتر، تولید ۸ میلیون لیتر گازوئیل استاندارد، تقویت و توسعه قطار شهری و گامهای بلند اصفهان در ایجاد نیروگاه های خورشیدی از جمله اقدامات رو به جلو و مطلوبی است که در این خصوص انجام شده است.
منصوری با بیان اینکه بسته جامعی برای کمک به حل مشکل آلودگی هوای اصفهان آماده و با قید فوریت در دولت مطرح و تصویب شود گفت:این بسته بایستی در چارچوب منابع مالی و ضوابط دولت و به صورت کاربردی و اساسی تدوین و ارائه شود.
معاون اجرایی رئیسجمهور گفت: این بسته از جنس دریافت مجوز، تسهیلگری و حمایت است تا بتوانیم در کوتاهترین زمان ممکن شاهد کاهش آلودگی هوای اصفهان باشیم.
منصوری ادامه داد با قید فوریت و با مدیریت معاون اول رئیسجمهور جلسهای در تهران با حضور رؤسای دستگاهها در راستای حل مسئله آلودگی هوای اصفهان خواهیم داشت زیرا این مورد تأکید ریاست جمهوری است.
معاون اجرایی رئیسجمهور اظهار کرد: کمکهایی به توسعه قطار شهری در سایر کلانشهرها و استانها میشود که در این خصوص سهم استان اصفهان دیده نشده که گلایه به حقی است. این موضوع را نیز میتوانیم با جدیت در جلسه بررسی معضلات استان اصفهان پیگیری کنیم.
منصوری در خصوص واردات اتوبوس برقی به اصفهان متذکر شد: در این خصوص مجوزی را دولت صادر کرده که واردات این اتوبوسها هیچگونه مانعی ندارد، در این راستا اگر مانعی بود حاضر به رفع آن هستیم.
وی اضافه کرد: اقداماتی که میتوانیم در راستای کاهش آلودگی هوای اصفهان انجام دهیم استانی و ملی هستند.
معاون اجرایی رئیسجمهور گفت: در این راستا استان اصفهان میتواند با استفاده از ظرفیت صنایع و شرکتهای دانشبنیان شرایط مطلوبتری از تهران داشته باشد.
منصوری با اشاره به درخواست استاندار اصفهان مبنی بر اجرای مسئولیت اجتماعی صنایع استان، خاطرنشان کرد: بایستی صنایع نسبت به مسئولیت اجتماعی خود پایبند باشند و شخصاً این موارد را پیگیری میکنم تا صنایع فعالیتهای مستقیمی که برای برای بهبود فرایند خود موظف هستند را به خوبی انجام دهند، همچنین در واردات و بهرهبرداری از اتوبوسهای برقی یاری رسان استان باشند.
وی ادامه داد: البته صنایع استان نسبت به مسئولیت اجتماعی خود متعهد هستند اما انتظار داریم بیش از پیش به این عرصه وارد شوند.
معاون اجرایی رئیسجمهور عنوان کرد: استانداری مرجع هماهنگی و نظارت است و قرار نیست وظیفه سایر دستگاهها را بر دوش بگیرد در این راستا انتظار میرود سازمان محیط زیست نیز به وظایف خود به خوبی عمل کند.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز در قرارگاه آلودگی اصفهان گفت بیش از ۸۰ درصد وسایل حمل و نقل عمومی در اصفهان فرسوده هستند که باید هر چه زودتر این حمل و نقل به وسایل برقی تبدیل شود.
ایرج حشمتی افزود: اصفهان رکورد دار وسائل حمل و نقل سنگین فرسوده هم در کشور هست و حدود ۷۰ درصد ماشین های سنگین در اصفهان از مرز اسقاط گذشته و لازم است فکر اساسی برای نوسازی این ناوگان شود .
وی گفت: اصفهان در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد و وزرش باد در این کلان شهر بسیار کم شده که این دلیل بر پایدار بودن آلایندگی صنایع در این شهر هستند .
ایرج حشمتی افزود :باید راهکاری برای گرفتن سهم مسئولیت اجتماعی در راستای بهبود وضعیت هوا در کلان شهرها پیدا شود .
استاندار اصفهان هم در این جلسه گفت: هشدار ما برای توجه به غول خفته تالاب گاوخونی است تا سهم حقابه این تالاب با جدیت در نظر گرفته شود و به منشأ انتشار آلودگی تبدیل نشود.
سیدرضا مرتضوی یکی از مهمترین دغدغههای استان را آلودگی هوا دانست و اظهار کرد: مکرراً وضعیت آلودگی هوای اصفهان را در سطح ملی مطرح کردهایم و در این راستا میزبان رییس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر کشور بودیم و جلسات مکرری در این خصوص برگزار شده است.
وی ادامه داد: در جلسات مصوباتی به دستگاههای ملی ابلاغ شده که به طور کامل اجرایی نشده است.
استاندار اصفهان با اشاره به محدودیت تأمین گاز مجموعههای تولید کننده انرژی در استان، عنوان کرد: در سال جاری و تاکنون با همکاریهایی که میان مجموعه استانداری و دولت بود عدم مازوت سوزی در اصفهان مدیریت شد اما درصورت این اتفاق، شرایط برای اصفهان ناگوار خواهد شد.
مرتضوی ادامه داد استان اصفهان وضعیت نامناسبی را درخصوص آلودگی هوا دارد و امکان استفاده از سوخت مازوت در اصفهان نیست، طبق مطالعات یکی از مجموعهها روزانه ۳۰۰ تن گاز گوگرد بر اصفهان تحمیل میکند که این موضوع پذیرفتنی نیست.
وی اظهار کرد: اگر تصمیم گیری درخصوص سبد انرژی استان، واردات اتوبوس برقی، تقویت شرایط حمل و نقل عمومی، توسعه مترو و قطار شهری که در دستور کار دولت برای برخی از کلانشهر ها است به مدار اجرایی وارد شود، با گذر زمان از حجم آلودگی هوای اصفهان کاسته خواهد شد.
دکتر مرتضوی عنوان کرد: طبق تحقیقات عنوان میشود ممکن است ریزگردهای این تالاب تا ۵۰۰ کیلومتر و شش هزار متر ارتفاع را در بربگیرد و در سایر استانها نیز اثر داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر میتوان این موضوع را سامان داد و علاج واقعه کرد.
استاندار اصفهان بیان کرد: تسهیلات و پشتیبانی مالی از نیروگاه شهید محمد منتظری اصفهان و ذوبآهن نیز مورد انتظار است تا خود را به بروزترین سیستمهای کنترل آلایندگی تجهیز کنند.
منبع: استانداری