به گزارش سایت خبری پرسون، وقتی دستور پخت غذایی با "جوشاندن سبزیجات" شروع میشود. اغلب ما سبزیجات را بخارپز میکنیم، با این باور که مواد مغذی و طعم بیشتری باقی میمانند.
میرا سودا که سرآشپز و نویسنده است، میگوید: «من از آن دسته آدمهایی نیستم که بتوانم چیزی را در زندگی بهینه کنم، مگر برای لذت و آسایش.»
بنابراین، وقتی صحبت از سبزیجات به میان میآید، پاسخ او آسان است: «سبزیجات را همراه تمام مواد دیگر در قابلمه یا تابه میگذارم. باهم تفت میخورند یا پخته و یا بخارپز میشوند. فکر میکنم مواد مغذی در این حالت باقی میمانند، بنابراین این یک امتیاز است!
با این حال برای سرو مثلاً بروکلی، آن را میجوشانم، زیرا سریع، کارآمد و راحت است، که برای من مهم است.»
میرا میگوید: «من دوست دارم با کمترین سر و صدا به چیزی تا حد امکان خوشمزه برسم، بنابراین جوشیدن همیشه برنده خواهد بود.»
ریچل رودی، نویسنده آشپزی، در پاسخ به این سوال که سبزیجات را بخارپز میکند یا میجوشاند، میگوید: «سبزیجات بهتر است بخارپز شوند. اگر میتوانستم دستور غذایم را بهروزرسانی کنم، این کار را میکردم، زیرا سبزیجات پس از جوشاندن و سپس پخته شدن کمی آب میاندازند.» البته باز هم این موضوع بیشتر سلیقهای است.
تام هانت عقیده دارد که بخارپز کردن سبزیجات باعث صرفه جویی در وقت و انرژی میشود و مواد مغذی را حفظ میکند. با این حال، خودش از بخارپز استفاده نمیکند، و در عوض تابه را با ۱-۲ سانتیمتر آب پر میکند، برای اینکه این آب بعدا تبخیر میشود یا به سس تبدیل میشود.
جنا هوپ، متخصص تغذیه، تأیید میکند: «بخارپز کردن به شما اجازه میدهد تا مواد مغذی بیشتری را در مقایسه با جوشاندن حفظ کنید. به طور طبیعی، ممکن است به اندازه کباب کردن طعم نداشته باشد، بنابراین سبزیجات بخارپز را با پستو یا ارده سرو کنید.»
اساساً، اگر هدف شما حفظ مواد مغذی است، بخارپز سبک راه حلی مناسبی است، اما نکته اینجاست که طعم و لذت نیز نقش مهمی در غذا دارد. هوپ میگوید: «اگر تفت دادن سبزیجات به این معنی است که از آنها بیشتر لذت میبرید، حتماً تفت دهید. بهتر است سبزیجات را هر طور که دوست دارید بخورید، نه اینکه اصلاً آنها را نخورید.»
منبع: فرارو