به گزارش سایت خبری پرسون، صادق زیباکلام استاد دانشگاه در یادداشتی نوشت: طی هفتهها و ماههای گذشته شاهد این مساله بودهایم که برخی از اساتید دانشگاههای مختلف بنا به دلایلی از دانشگاهها کنار گذاشته یا تعدیل میشوند.
با این حال پاسخ آقای مرتضی فرخی ،معاون وزیر علوم آن است که هیچ استادی به واسطه مسائل سیاسی یعنی داشتن افکار و عقاید سیاسی از دانشگاه اخراج نشده بلکه اخراجها به واسطه آن است که آن استاد یا عضو هیات علمی نتوانسته در فرصت مقرر یا در فرصت مناسب پایههای عملی را اخذ کرده و مدارج علمی را بپیماید.
سادهترین راهی که میتواند درستی این دست نظرات را نشان دهد این است که یک هیات حقیقتیاب به این پروندهها رسیدگی کند؛ هیاتی میتواند بررسی کند که این استاد یا آن استاد در این دانشگاه یا آن دانشگاه چرا ممنوع التدریس یا اخراج شدهاند.
اینها مسائلی نیست که خیلی پیچیده باشد و نتوان به کنه ماجرا دست یافت. اینکه معاون وزیر علوم میگوید که استادی به واسطه افکار و عقاید سیاسیاش اخراج نشده نشان دهنده آن است که اتفاقا مقامات وزارت علوم میدانند که چقدر این کار ناهنجار است. اتفاقا چون وزارت علوم میداند که چه اتفاقی افتاده و چون میداند که چقدر این اتفاق ناگوار است که این چنین سعی میکنند ماجرا را نشان دهد.
واقعیت امر بر آن است که اخراج اساتید بنام و مجربی از دانشگاههای کشور منجر به آن خواهد شد تا دانشگاهها و مراکز علمی کشور از حضور اساتید نخبه، مجرب، باتجربه و توانا خالی شود و طی چند سال شاهد پایین آمدن وزنه علمی کشور در دانشگاهها باشیم.
پرسش اینجاست که چه مدت زمان باید بگذرد تا باز هم دانشگاههای کشور از حضور اساتید باتجربه، باعلم بالا و توانا در علوم مختلف برخوردار شود و چرا اکنون که امروز کشور از اساتید نخبهای که هر یک در حوزه تحصیلی و تدریسی به جهت بار علمی عملکرد بسیار شایان توجهی داشتهاند برخوردار است باید به جهت برخی نگاهها و رویکردها از این ظرفیت تهی شود.
منبع: آرمان ملی