پرسون از افزایش قیمت مهم ترین کالای اساسی گزارش می دهد؛

حذف برنج از سفره اقشار کم درآمد / برنج هندی کیلویی 40 هزار تومان

برنج به عنوان یکی از مهم ترین کالاهای اساسی در کشورما به حساب می آید، که به دلیل آب و هوای مناسب در سه استان شمالی کشور شرایط تولید برنج مهیاست، اما به دلیل افزایش جمعیت و صادرات برنج داخلی این محصول کفاف بازار داخلی را نمی دهد، به همین منظور واردات برنج از سوی دو کشور هند و پاکستان صورت می گیرد.
تصویر حذف برنج  از سفره اقشار کم درآمد / برنج هندی کیلویی 40 هزار تومان

به گزارش سایت خبری پرسون، دولتمردان همواره در تلاش هستند تا با واردات برنج هندی بازار داخلی را کنترل کنند؛ چرا که برنج هندی و پاکستانی به عنوان برنج اقشار کم درآمد معروف هستند و دولتمردان توجه ویژه ای به این اقشار کم درآمد دارتد؛ اما در دولت ابراهیم رئیسی که با شعار دولت مردمی روی کار آمده شاهد افزایش قیمت این کالای اساسی هستیم.

به طوری که هنوز یک سالی از سکانداری این دولت بر امور کشور نگذشته است که برنج هندی به یک باره با افزایش 50 درصدی روبه رو شده و بسیاری از اقشار کم درآمد توان خرید آن را ندارند؛ چرا برنج هندی از 27 هزار تومان این روزها در بازار به 40 هزار تومان رسیده است.

طبیعی است که با افزایش قیمت ارز دود این افزایش قیمت به چشم اقشار کم درآمد برود چرا که برنج هندی ارتباط مستقیمی با ارز دارد؛ پرسون در گزارش پیش رو به این موضوع پرداخته است که در ادامه می خوانید:

افزایش ارز عامل گرانی برنج

مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج کشور در گفتگو با خبرنگار ما درباره میزان نیاز برنج کشور گفت: به طور متوسط سالیانه یک میلیون تن برنج در کشور کسری داریم که این حجم را باید از طریق واردات تامین کنیم.

آن طور که وی گفت: برنج خارجی را افراد کم درآمد خریداری می کنند که این روزها با افزایش قیمت ارز این محصول نیز گران شده است و قدرت خرید این قشر جامعه برای تامین برنج کاهش پیدا کرده است.

کشاورز در باره اینکه آیا دولت ارز برای تامین برنج وارداتی اختصاص داده است؟ پاسخ داد: حذف ارز دولتی از برنج وارداتی از دولت گذشته به نوعی آغاز شده بود، اما به دلیل افزایش قیمت ارز در دولت سیزدهم بازار نیز با افزایش قیمت مواجه شده است.

برنج در همه دنیا گران شده است

پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، بازار جهانی مواد غذایی به‌ویژه گندم، جو و غلات با بحران مواجه شد. اکنون کشورهای اصلی تولیدکننده برنج ازجمله هند، پاکستان، تایلند نیز در کشت این محصول با مشکلات جدیدی مواجه شده‌اند، موضوعی که باعث افزایش جهانی قیمت برنج در هفته اخیر شد.

بازار برنج ایران که از زمستان ۱۴۰۰ ملتهب بود حالا با مشکلات پیچیده‌تری باید دست و پنجه نرم کند. در این مدت قیمت هر کیلو برنج مرغوب ایرانی از سقف ۱۰۰ هزار تومان هم عبور کرد تا برنج وارداتی آخرین منجی سفره گروه‌های مختلف درآمدی باشد. اما به نظر می‌رسد با وضعیت کنونی موج گرانی به برنج‌های وارداتی هم برسد..

401275